HABERLER

27.02.2001

Beşiktaş´tan açıklama

Beşiktaş´ ın şampiyonluğu engellenmek isteniyor !

Beşiktaş’ın en önemli silahlarından biri olan Pascal Nouma sistemli olarak yıpratılarak Beşiktaş’ın şampiyonluğu engellenmeye çalışılmaktadır. Pascal Nouma’nın futbol sahasındaki agresif davranışları yönetimimizce tasvip edilmemektedir ve bu davranışları ceza yönetmeliğimizin gerektirdiği şekilde cezalandırılmaktadır. Ancak son günlerde bazı art niyetli kişi ve kurumlar, bu futbolcumuzun kişilik haklarına saldırılmakta ve kamuoyu nezdinde bu oyuncumuz yıpratarak Gençlerbirliği maçında aldığı kırmızı karttan dolayı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun vereceği kararı etkilemeye çalışmaktadırlar. PFDK’nın bu tür taraflı yayınkardan etkilenmeden en adil kararı verecğine inancımız tamdır. Beşiktaş Yönetim Kurulu olarak bu futbolcumuzun kişilik haklarına yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve gerekli hukuki girişimleri derhal başlatıyoruz.
11.2.2001 günü Star televizyonunda yayınlanan Telegol adlı programa canlı bağlanmak sureti ile Beşiktaş Jimnastik Kulübü Futbol A Takımı oyuncusu Pascal Nouma’yı yurt dışında muayene ettiğini iddia eden Psikiyatri uzmanı Doç.Dr.Ahmet Levent Ozkan(eğer gerçekten bir hekim ise) kariyerine gölge düşürecek bir şekilde tıbbi etik kurallarını çiğneyerek ve Sağlık Bakanlığınca 1.8.1998 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan Hasta Hakları Yönetmeliği’nin “Bilgilerin Gizli Tutulması” ile ilgili maddesini hiçe sayarak oyuncumuzda alkol bağımlılığı, adaptasyon sorunu gibi problemler teşhis ettiğini ileri sürmüştür.
Oyuncumuz Pascal Nouma, iddia edildiği gibi bu psikiyatrist ile hayatının hiç bir döneminde karşılaşmadığını ve de kendisine hiç bir şekilde muayene olmadığını yazılı olarak kulübümüze beyan etmiştir. Bu oyuncumuzun ilgililer hakkında başlatacağı tüm hukuki girişimleri kulüp olarak destekleyeceğimizi ve bu konuda sonuna kadar kendisine destek olacağımızı kamuoyuna duyururuz.
Kulübümüz bu tür hayali bir teşhisin ve ’Afrika kökenli olduğu için içki ve eğlenceye düşkün’ şeklinde çağdışı, bilimden uzak ve ırkçı yaklaşımların sahibi bir kişinin açıklamalarının gerçekle ilgisi bulunup bulunmadığını dahi araştırmaya değer bulmamış ve ayrıca yukarıda adı geçen şahıs hakkında Tabipler Odası’na şikayette bulunmuştur.
Star televizyonunun Adı geçen şahsın gerçek bir doktor olup olmadığını araştırmadan, canlı yayına bağlayıp doğrudan Pascal Nouma’nın kişilik haklarına saldırması için zemin yaratması sorumlu ve dürüst yayıncılık ilkeleri ile bağdaşmamaktadır. Ayrıca doktor olduğunu ilan eden bu şahıs ile düzeysiz bir diyaloğu sürdüren ve kendisine gazetecelik deyimi ile ’Tuzak sorular’ soran şahsın da doktor olması son derece düşündürücüdür. Bu konuda da RTÜK’ün gerekli cezayı vereceğine inanmaktayız.
Son olarak Pascal Nouma’nın Fransa’ya gitmesi ile ilgili yaratılan spekülasyonlara da Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına cevap vermek ihtiyacı duymaktayız : Bu oyuncumuz Fransa’ya Hocamız Nevio Scala ve Futbol A Takımı Sorumlusu Yöneticimiz sayın Yıldırm Demirören’in bilgisi ve izni ile gitmiştir. Çarşamba günü İstanbul’a dönerek çalışmalarına takım ile birlikte başlayacaktır.

Diğer Haberler