HABERLER

Beşiktaş Dergisi’nin Mayıs Ayı Sayısı Çıktı

Birbirinden renkli röportaj ve yazıların yer aldığı Beşiktaş Dergisi’nin Mayıs sayısı piyasada...

Başarılı futbolcumuz Serdar Kurtuluş’un kapağını süslediği Beşiktaş Dergisi’nden iki dev poster de hediye... İşte Beşiktaş Dergisi’nde yer alan konularımız:
 
* Başkanımız SayınFikret Orman’ın taraftarlarımıza mesajları...
 
* Nisan ayında Beşiktaş camiasında neler yaşandı?
 
* Ressam Nihat Evren Derman’ın etkileyici anlatımıyla “İnönü Ateşi” isimli yağlıboya resmi ve hikayesi...
 
* Kulübümüz, Türkiye’de bir ilke imza atarak Beşiktaş e-Spor Takımı’nı kurdu ve bu takım 2015 Şampiyonluk Ligi Kış Mevsimi’ni şampiyon olarak tamamladı. Genç nesilin büyük ilgisini çeken e-Spor hakkında bilinmeyenleri takımımızın genel menajeri Berk Gocay, sizler için yazdı.
 
* Başarılı kalecimiz Cenk Gönen, moda sayfalarımıza konuk oldu. Kartal Yuvası’ndaki yeni sezon lisanslı ürünlerinin tanıtıldığı bu sayfalar için Cenk, objektiflere birbirinden güzel pozlar verdi.
 
* Türk Pop Müziği’nin en sevilen isimlerinden, kongre üyemiz Murat Boz, ezelden gelen Siyah-Beyaz aşkını ve yeni başlayan motosiklet tutkusunu Beşiktaş Dergisi’ne anlattı.
 
* Futbol takımımızın, Spor Toto Süper Lig’de oynadığı Başakşehir ve Kasımpaşa maçlarının ayrıntılı analizleri, maçlardan çok özel ve unutulmayan anlar...
 
* Yeşil sahaların terminatörü, Beşiktaşımız’ın Anka Kuşu; Serdar Kurtuluş... Çünkü demirden, çelik yürekli, mücadeleci bir mitolojik kuş, Kartal gibi heybetli ve boyun eğmeyen bir savaşçı gibi o.... Dergimize konuk olan Serdar Kurtuluş’un anlattıkları, bir bilge gibi kendisine dönmesi ve eninde sonunda bunu futboluna yansıtması ve dimdik ayakta durması... Bir mücadeleci sporcu olarak örnek alınası duruşunu şahsında somutlayan bir futbol savaşçısı...
 
* Sezonun ikinci yarısında İntefral Forex Takımımız’a transfer olan Scottie Reynolds, sahaya çıktığı ilk andan itibaren uzun yıllardır bu takımın bir parçasıymış gibi hareket etti ve katkı verdi. Ligimizin en süratli gard’larından birisi olan, sempatik ve cana yakın oyuncumuzu bu röportajla daha yakından tanıyacaksınız.
 
* Gordon Milne... İngiltereli eski futbolcu, teknik direktör... Haziran 2006 itibariyle uzun süre Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün futbol direktörlüğünü yaptı. Beşiktaş A Takımı’nı çalıştırdığı altı sezon içinde kulübümüze üçü lig şampiyonluğu olmakla beraber toplam on iki kupa kazandırarak, tarihimize adını altın harflerle yazdırdı. Efsane yılların efsane teknik direktörünün portresini Vala Somalı yazdı.
 
* Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Kabataş Erkek Lisesi güçlerini birleştirerek dev bir adım atıyor, ülkemize değer katacak bir eğitim kurumu oluşturuyor: BJK Kabataş Üniversitesi... İlk etapta amaç “Beşiktaş Jimnastik Kulübü & Kabataş Erkek Liseliler Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı” adını taşıyacak olan vakıf ile, iki köklü camianın kuruluş ve varlık hedeflerinden örtüşenleri gerçekleştirerek, iyi eğitilmiş, yüksek beceri sahibi gençler yetiştirilmesinin zeminini oluşturmak… Kabataş Erkek Liseliler Derneği Başkanı Anıl Cansızoğlu, “üniversitemiz”i anlattı…
 
* Beşiktaş Dergisi’nin Nisan sayısında “#Beşiktaş centilmendir” başlığıyla bir dosya çalışmamız olmuştu. Vala Somalı, yazısının ilk cümlesinde “Evrensel bir kültürün parçası olan spor, dili, dini, ırkı farklı olsa da insanları birleştirmek açısından oldukça önemli bir araç” diyor ve 112 yıllık tarihimizdeki Beşiktaşlı sporcuların centilmenlik örneklerini sıralıyordu. İşte son olarak, altyapımızın yetiştirdiği Necip Uysal da çok güzel bir olaya imza atarak bu listeye girmeyi hak etti. Derbi maçın seremonisinde genç futbolcumuz ve Fenerbahçeli bir minik taraftar arasında yaşananların tüm ayrıntısını sizlerle paylaşıyoruz.
 
* Ryan Broekhoff, iki yıldır Beşiktaşımız’ın formasını terletiyor. Her maçta en çok mücadele veren oyuncu olmasıyla, bir top için yerden yere atlamasıyla arkadaşlarının saygısını, tribünlerin sevgisini kazanmış genç sporcunun sözleşmesini iki yıl daha uzatması, geride kalan ayın en güzel haberlerinden biriydi. Basketbol Genel Direktörümüz Yiğiter Uluğ, sizler için yazdı.
 
* Sinema ve tiyatro oyuncusu, ses sanatçıcısı Işıl Yücesoy, benzersiz ve yaşamın öğreticiliği gibi bilge kişiliğiyle Beşiktaş Dergisi’ne konuk oldu. Sanatını, projelerini ama daha çok da kadın sorunlarını konuştuğumuz Işıl Yücesoy’un röportajını okuduktan sonra eminiz siz de bizim gibi “İyi ki onun gibi sanatçılar var bu memlekette” diyeceksiniz.
 
* BJK Futbol Okulları Genel Kordinatörü ve Teknik Direktörü Ufuk Pak’ın öykü dizisi devam ediyor. 1964, 1965 ve şahane yıllar; 1966, 1967...
 
* Yeşil ile mavinin tam ortasında; çağdaş bir Collosseum’u andıran ve adının hakkını veren muhteşem bir mimari, her bir sütununda Baba Hakkı’ların, Fuat Balkan’ların, Şeref Bey’lerin, Şükrü Gülesin’lerin, Recep Adanır’ların ve hakikaten muhteşem Süleyman Seba’ların ve adlarını saymakla bitiremeyeceğimiz geçmişten bu güne Beşiktaşımız’a hizmet vermiş tüm Kartal yüreklilerin aziz ruhlarını temsil ediyor... Murat Arda, Vodafone Arena inşaatını gezdi ve gözlemlerini yazdı.
 
* Ege Denizi’nin öte yakasındaki Yunanistan, Beşiktaş sevdamızı dalgalandırdığımız başka bir coğrafya oldu. İki ülkenin paylaştığı Ege, Türkiye ve Yunanistan’da ortak kültürünün izlerini hissettirirken, Selanik ve Kavala’da Siyah Beyaz renklerimizle boy gösterdik. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bugün müze haline getirilen doğduğu evin bulunduğu Selanik, mavi denizinin tatlı rüzgarıyla İzmir’i anımsattı bizlere. Ege’nin diğer yakası Yunanistan’dan Beşiktaş fotoğrafları ve hikayeleri...
 
* Danışman astrolog Betül Alakır’dan Gökhan Töre’nin astrolojik portresi...
 
* Odeabank, 2015-16 sezonu sonuna kadar geçerli olmak üzere kadın basketbol takımımızın forma önü sponsoru oldu. Odeabank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Cem Muratoğlu, neden Beşiktaş’ı ve kadın basketbolunu tercih ettiklerini, hedeflerini anlattı.
 
* Beşiktaş’a sevdalı tüm taraftarlar onu , “Kadıköy Fatihi” olarak zihinlerine kazıdılar. Hava toplarında çok güçlü, meşin yuvarlakla buluştuğu anda kuş uçurtmayan zamanlaması ile başarılı bir libero olması onu oynadığı kulüplerde takımın en önemli oyuncularından biri haline getirmiştir. Vala Somalı, Beşiktaş’ın 100. yıl şampiyonu oyuncularından
Ronaldo Guiaro’nun portresini yazdı.
 
* Arel Üniversiteli Beşiktaşlılar dergimize konuk oldu. Arkadaşlarımız, Beşiktaş’a dair hissettiklerini, Kara Kartal sevgilerini ve üniversiteli Beşiktaşlı olmanın ayrıcalıklarını içtenlikle sayfalarımıza taşıdılar. UNIBJK Okul Sorumlusu Timuçin Uğurlu, Beşiktaş Dergisi için yazdı.
 
* Anadolu Beşiktaşlılar Derneği’nin kuruluşu, faaliyetleri ve camiamıza mesajları...
 
* Motosiklet Başlangıç ve İleri Sürüş Teknikleri Eğitmeni Mustafa Tekin, sinyal kullanmanın önemini yazdı.
 
* Mayıs ayının kültür ve sanat etkinlik takvimi...
 
* EditörümüzMurat Arda’dan film ve kitap incelemeleri…
 
* Murat Yıldız’ın derlediği en son teknoloji haberleri ve ürün incelemeleri...
 
Yavru Kartal Dergisi’nde bu ay
 
Yavru Kartallarımız’ın çok sevdikleridergileri de yine onların katılımları ile dopdolu... Yavru Kartallarımız’dan Alpaslan Engür ve Eren Uğur Sevim’in teknik direktörümüz Slaven Bilic ile yaptığı röportaj, Atınç Nukan’ın karikatür posteri, Yavru Kartal’ın Günlüğü, Mini Mini Kartallar, Bilmece-Bulmaca-Eğlence, Çizgi-Roman BJK Tarihi, Fotoğrafını Yolla Kartal Ol, resim yarışması ve aktüel bilgiler Yavru Kartaldergimizde...
 
Beşiktaş Dergisi’ne abone olmak için lütfen arayın: 444 1903