HABERLER

Başkanımız Fikret Orman’ın Beşiktaş Dergisi’ndeki Yazısı

Başkanımız Fikret Orman, Beşiktaş Dergisi’nin Mayıs ayı sayısında Camiamıza ve taraftarlarımıza seslendi.

Sevgili Beşiktaş Ailesi,
 
Hepinizin bildiği gibi Beşiktaş, bir futbol kulübü olmaktan çok öte, yirmi milyonun üzerinde taraftarı olan büyük bir camiadır ve aynı zamanda Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüdür. Misyonumuz gereği geçmişten aldığımız güç ve öncü kimliğimizle, insana, spora, eğitime, sağlığa ve kültüre hizmet edecek projeler yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda Kabataş Erkek Liseliler Derneği’yle birlikte kurduğumuz vakıf, hem eğitim anlayışı hem de uygulayacağı bilimsel çalışmalarla referans gösterilecek bir kurum olacaktır. Beşiktaş Jimnastik Kulübü & Kabataş Erkek Liseliler Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı; değerlerimize uygun, ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli gençleri yetiştirmeye katkı sağlayacaktır. Uzun zamandır hayalini kurduğumuz BJK Kabataş Üniversitesi’nin adımlarını atarken, bu işe ilk günden beri katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.
**
Onursal Başkanımız merhum Süleyman Seba’dan sonra kulübümüze bir tesis kazandırmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Beşiktaş Belediyesi tarafından Beşiktaş JK’ya devredilen Akatlar Kültür ve Spor Merkezi’nin protokol anlaşmasını imzalandık. Uzun zamandır ihtiyacımız olan sosyal tesisimizi, bu yaz Beşiktaş Camiası’nın hizmetine sunacağız. Bu vesileyle Anadolu yakasında da bir tesis yapmak için çalışmalarımızın sürdüğü haberini de sizlerle paylaşmak istiyorum.
**
Türkiye’de bir ilke imza atarak kurduğumuz Beşiktaş e-Spor Takımı, 2015 Şampiyonluk Ligi Kış Mevsimi’ni şampiyon olarak tamamlayarak bizleri çok mutlu etti. Yine Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımımız, gösterdiği performansla Türkiye Kupası ve Süper Lig şampiyonluklarını tekrar bizlere yaşatacağının emarelerini veriyor. Antrenörümüz Müfit Arın başta olmak üzere hentbol takımımıza güvenimin tam olduğunu vurgulayarak, başarılarının devamını diliyorum.
**
Artık, yeni mabedimizVodafoneArena’nın açılışı için geri sayıma başladık. İki sezondur çok zor koşullara rağmen mücadeleyi hiçbir zaman elden bırakmayan futbol takımımızla yuvamıza şampiyon olarak döneceğimize yürekten inanıyorum. Beşiktaş’ın önümüzdeki yıllarda çok önemli başarılara imza atacağından kimsenin şüphesi olmasın.
**
Mayıs ayının bizler için önemi büyüktür. Bildiğiniz üzere, 19 Mayıs 1919, en büyük Beşiktaşlı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da Milli Mücadele’yi başlatarak, Türk Milleti’ne bağımsızlığı için yeşil ışık yaktığı en önemli gündür. 19 Mayıs’ı Türkiye’ye armağan eden en büyük Beşiktaşlı Atatürk’tür; 19 Mayıs’ı, Gençlik ve Spor Bayramı’na dönüştürmek ise bir Beşiktaş zaferidir. Bu haklı gururla, Türkiye’nin, gençliğin, sporun ve en çok da Beşiktaşımız’ın bayramını kutluyorum.
Yine Mayıs ayının bir diğer önemli günü olan Anneler Günü nedeniyle de, çocuklarımızı büyük fedakarlıkla büyüten annelerimizin ellerinden öpüyorum.
 
En derin sevgi ve saygılarımla,
 
Fikret Orman
Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı