HABERLER

Sivok, Beşiktaş Dergisi’ne Konuştu

Tomas Sivok, Beşiktaş'a gelmesinin hayatını ne kadar çok değiştirdiğini anlattı.

Beşiktaşımız’a transfer olmasının ardından dördüncü sezonunu yaşayan defans oyuncumuz Tomas Sivok, hepimizin gözleri önünde gerçekleşen gelişimini kendi açısından şu sözlerle anlatıyor; “24 yaşımdan bu yana çok olgunlaştım. Şimdi ayaklarım yere daha sağlam basıyor”...
Sivok; bu süreci, Beşiktaş’a gelmesinin hayatını nasıl değiştirdiğini ve takımımızın gidişatında nelerin etkili olduğuna dair her şeyi Beşiktaş Dergisi’ne anlattı.

“Birçok dönüm noktası yaşadım. Hayat hiçbir zaman dümdüz gitmiyor. Önemli olan uzun süre sağlıklı kalabilmek ve istikrarı yakalamak. Tabii ki bunda psikolojinin ve şansın da yeri var.”

“Tam bir aile babası olduğumu çocuklarım doğduktan sonra anladım. Öncesinde farkında değildim ve bütün hayatımın eğlenceyle geçeceğini sanıyordum. Futbolu bile eskisi gibi algılamıyorum artık. Hayattaki önceliklerim kesinlikle değişti.”

“İstanbul eşimle evlendiğim, çocuklarımın doğduğu yer. Yani hayatımın yüz seksen derece değiştiği yer. Çok uzun süreler sonra bile Türkiye ve Beşiktaş hep kalbimde yer alacak.”

“Beşiktaş’taki dört sezon içinde olgunlaştığımı söyleyebilirim. Buraya geldiğimde 24 yaşındaydım ve aklım havadaydı. Şimdi ayaklarım yere daha sağlam basıyor. Karakter olarak da daha sakin bir insan olduğumu söyleyebilirim.”

“Şu dönemde takımımız için önemli olan; kadromuzun oturması, hocamızın birbirine yakın kadroları sahaya sürmesi ve bunun oyun içinde özgüvenimizi yükseltmesi oldu.”

“Manuel Fernandes, şu ana kadar Beşiktaş’ta beraber oynadığım duran topları en iyi kullanan isim. Onun her vuruşunda topun nereye gideceğini gerçekten hissediyorum. Hatta elime gelen şansların yarısını değerlendirseydim şu anda takımın en çok gol atan ikinci oyuncusu olabilirdim.”

“Egemen’le beraber oynarken, örneğin hava topuna çıktığımda, çok iyi biliyorum ki top benden sekse bile biraz arkamda o var. Böyle bir oyuncuyla oynamak insanı gerçekten rahatlatıyor.”

“İlk geldiğimden bu yana lig gerçekten zorlaştı. Takımlar çok daha kaliteli oyuncular alıyorlar ve 4 yıl öncesine göre karşılarında oymanamak daha da zorlaşıyor.”