HABERLER

23.02.2024

FUTBOL AKADEMİ

Kulübümüz, Performanz Arge ile İş Birliği Anlaşması İmzaladı

Kulübümüz, Futbol Akademi sporcularımızın antrenmanlarının ölçümlenebilmesi ve verimliliğin artırılması için teknoloji firması Performanz Arge ile anlaştı.

İş birliği anlaşması; Futbol Altyapı, Kadın Futbol ve Espor’dan Sorumlu Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Üyemiz Fırat Fidan, Futbol Akademisi Gençlik Gelişim Teknik Sorumlumuz Mehmet Ekşi ile Performanz ARGE Yönetim Kurulu Üyeleri Kayhan Yalçınkaya ve Hakan Şumnulu’nun katılımlarıyla imzalandı.

Anlaşma kapsamında; denge cihazı, spark cihazı, dikey sıçrama cihazı gibi ürünler Futbol Akademimizin kullanımına sunulacak. Bu ürünlerle sporcularımıza bireysel ve grup olarak yapılan test, ölçüm ve egzersizlerin raporlanması sağlanacak.

Antrenmanları ölçülebilir veriler ile sürdürme amacı taşıyan Performanz Arge ile yaptığımız iş birliği sporcularımızın gelişimi, yetenekli sporcuların keşfi, verilere göre sporcuya özel antrenman programı ve sporcu verisi depolama gibi faydalar sunmaktadır.

Futbol Altyapı, Kadın Futbol ve Espor’dan Sorumlu Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Üyemiz Fırat Fidan yapılan iş birliği anlaşması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yapılan anlaşmanın önemini vurgulayan Fırat Fidan, “Bu sistem ile verilerin çok yönlü değerlendirilmesini sağlayarak sporcuların gelişimlerini aşama aşama izleyeceğiz. Mehmet Ekşi hocamız ile birlikte sistemi değerlendirdiğimizde antrenman kalitesini ve verimliliğini daha da artıracağını öngörerek, sporcularımızın performanslarını yüksek oranda etkileyeceğini düşünüyoruz.” diye konuştu.

Beşiktaş Futbol Akademisi ile gerçekleştirdikleri anlaşmadan mutlu olduklarını ifade eden Performanz Arge Yönetim Kurulu Üyesi Kayhan Yalçınkaya şunları söyledi:

"Ülkemizin altyapıya önem veren güzide kulüplerden biri olan Beşiktaş ile teknolojik performans ölçüm cihazlarımızın ve yazılımımızın kullanılmasından dolayı mutlu ve gururluyuz. Cihaz ve yazılımlarımızın kullanılmasıyla birlikte, sporcuların gelişimlerinin takibinin daha kolay olacağı, gelişimlerine katkıda bulunacağı görülecektir. İşbirliğimizin devam etmesini diliyor, sporculara ve Beşiktaş’a başarılar diliyoruz."