HABERLER

Beşiktaş Efsaneleri: Tezcan Ozan

Tezcan Ozan, 1950 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Bursaspor'da futbolu ve golleriyle parladı. 400 bin liraya küçüklügünden beri taraftarı olduğu takıma, Beşiktaşımız'a transfer oldu. Hava hakimiyetinde çok güçlü olmasa da, her iki ayağıyla ayni sertlikte toplara vurabilmekteydi. Ancak en önemli özelliği fırsatçılığıydı.. Gol pozisyonunu adeta koklayan ve en uygun zamanda en uygun yerde biten bir golcüydü.

1974-75 sezonu öncesi Mehmet Üstünkaya başkanlığındaki yönetim, bir önceki sezonun dikkat çeken iki golcüsünü Beşiktaşımız'a transfer etti. Bursaspor'un santraforu Tezcan ve Boluspor'un santraforu Sinan 2 gün arayla kendilerini Beşiktaşlı yapan sözleşmelere imza attılar.

Beşiktaşımız o sezon 2 santrafor transfer etmişti ve Metin Türel ikisini birden sahaya sürmekeydi. Lig öncesi en önemli turnuva olan TSYD kupasının ilk maçında iki golcü de mükemmel oynadı. Galatasaray'ı Tezcan'ın golüyle geçen siyah-beyazlılarımız, finalde Fenerbahçe ile karşılaştı. Ezeli rakibimiz Fenerbahçe karşısında Sinan ve Tezcan fırtına gibi esti. Beşiktaşımız'ın 5-4'lük galibiyetiyle sonuçlanan unutulmaz karşılaşmada, ilk golü Tuğrul, 3 golü Sinan ve kupayı getiren son golü de Tezcan attı. Maçtan sonra Beşiktaşlı taraftarların yeni sloganı İnönü Stadı'nda yankılandı;" Bir, iki, sağ, sol, Sinan, Tezcan, Gooool..."