HABERLER

Şampiyon ve Milli Futbolcu: Fahrettin Cansever

Fahrettin Cansever, İstanbul futboluna birçok yıldız kazandıran “Beykoz Çayırı’nda” yetişti ve 1949 yılında Beşiktaşımız’a transfer oldu. Cansever, orta boyluydu ama çok güçlü ve yere sağlam basan bir fizik yapısına sahipti. Aynı zamanda bitmez tükenmez bir enerjisi vardı. Zaman zaman hücum hattında da  görev alırdı ama defansif yönü daha ağır basan bir oyun anlayışı vardı. En kritik anlarda takım arkadaşlarına yolladığı milimetrik paslarla, onların gol üretmelerini sağlar, atmaktan ziyade attırmaktan büyük haz duyardı.

Beşiktaşımız’ın 1949 yılında önemli ölçüde yenilenmiş kadrosunda; Dr. Vedii, Eşref, Ali İhsan, Nusret, Faruk, Süleyman, Recep, Bülent Esel, Şevket ve Şükrü gibi yıldızlarla buluştu ve onlar ile birlikte top koşturmaya başladı. Bu süreç şöhretinin yayılmasını daha da hızlandırmıştı.

Fahrettin Cansever; siyah-beyazlı forma altında 1949 ile 1955 yılları arasında, resmi-özel toplam 126 karşılaşmada yer aldı. 3’ü Ümit, 5’i de A olmak üzere 8 defa ay-yıldızlı takımımızda da görev aldı. Beşiktaşmız’ın 1950, 1951, 1952 ve 1954 yıllarında şampiyonluklar yaşayan kadrolarında yer aldı.

Kaynak: Vala Somalı / Beşiktaş Dergisi