HABERLER

22.12.2015

HENTBOL

Beşiktaş Mogaz, Ligde ve Kupada Şampiyonluk Hedefiyle Yoluna Devam Ediyor

Beşiktaş Mogaz Takımımız, Hentbol Süper Ligi’nin ilk yarısını 22 puanla lider tamamladı
 
2015-2016 Hentbol Süper Ligi’ne 12 Eylül Cumartesi günü Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynanan Merzifon Bld.Hentbol SK maçı ile başlangıç yapan Beşiktaş Mogaz Takımımız, mücadeleden 27-17’lik skorla ayrıldı ve yeni sezona galibiyetle başladı.
 
Hentbol Süper Ligi’nin ilk devresinde oynadığı 12 maçta 11 galibiyet alan siyah-beyazlılarımız, 22 puanla zirvedeki yerini korudu. 12 maçta 394 gol atan takımımız, kalesinde 301 gol gördü.
 
Takımımız, Türkiye Kupası’nda Çeyrek Final’e Yükseldi
 
18-20 Aralık tarihlerinde Serik Belediyespor'un ev sahipliğinde Antalya'da gerçekleştirilen Türkiye Kupası son 16 turu A Grubu'nda Beşiktaş Mogaz Takımımız, oynadığı 3 maçta da sahadan galibiyetle ayrılarak çeyrek finale yükseldi.
 
Takımımızın Türkiye Kupası son 16 turu A Grubu'nda aldığı sonuçlar şöyle;
 
Beşiktaş Mogaz:43 Serik Belediyespor:24
Trabzonspor:29 Beşiktaş Mogaz:31
Beşiktaş Mogaz:33 Antalyaspor:32
 
Süper Kupa Şampiyonu Beşiktaş Mogaz
 
2 Eylül Çarşamba günü Ankara’da THF Spor Salonu’nda oynanan mücadelede Merzifon Bld.Hentbol SK ile karşılaşan takımımız, rakibini 36-33 mağlup etti ve 11. kez Süper Kupa’yı müzemize getirdi.
 
VELUX EHF Şampiyonlar Ligi
 
26 Haziran Cuma günü Viyana’da gerçekleştirilen kura çekiminde Beşiktaş Mogaz Takımımız, THW Kiel (Almanya), MKB-MVM Veszprem (Macaristan), Paris Saint-Germain (Fransa), RK Celje Pivovarna Lasko (Slovenya), Orlen Wisla Plock (Polonya), HC Prvo plinarsko drustvo Zagreb (Hırvatistan) ve SG Flensburg-Handewitt (Almanya) takımlarıyla eşleşti.
 
Takımımız, VELUX EHF Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda oynadığı 10 maçta 1 galibiyet aldı ve 2 puanla son sıraya yerleşti. Siyah-beyazlılarımız, grubundaki tek galibiyetini 24 Ekim Cumartesi günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan mücadelede Hırvatistan temsilcisi HC Prvo plinarsko drustvo Zagreb’i 32-30 mağlup etti.
 
Müfit Arın; ‘‘Beşiktaş Mogaz olarak hedefimiz her zaman üst seviyede ve izleyicilere seyir zevki yüksek hentbol izlettirmek’’
 
‘’Bizim amacımız bir marka yaratmak. Beşiktaş Mogaz olarak bu yolda Hentbol Süper Ligi, Türkiye Kupası ve VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaş Mogaz’a yakışır şekilde mücadele ettiğimizi düşünüyorum. 2015-2016 sezonunun ikinci yarısında Hentbol Süper Ligi, Türkiye Kupası ve VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde sakatlık problemlerinden kurtulmuş ve tamamen hazır bir kadro ile ikinci yarıya başlamak istiyoruz. Sakat oyuncularımızında takıma katılmasıyla beraber ikinci yarıda üst seviyede bir mücadele sergileyeceğiz. Beşiktaş Mogaz olarak hedefimiz her zaman üst seviyede ve izleyicilere seyir zevki yüksek hentbol izlettirmek.’’