HABERLER

Nilüfer Açıkalın: ‘Kendimi bildim bileli Karakartallıyım’

Halkın içinde, kalıcı sanatın peşinde bir Dişi Kartal, üstelik bir futbolcu kızı ve iyi bir Beşiktaşlı olan Nilüfer Açıkalın, Beşiktaş Dergisi’ne konuştu…

Açıkalın, Türkiye’de sinema, yazın, tiyatro ve rock müzik gibi farklı sanat dallarında emek harcayan, iz bırakan işlere imza atan bir sanat insanı... Beşiktaş Dergisi’ndeki özel röportajında, Türkiye’ye, kadının durumuna, şiddete, sanata ve Beşiktaş’a dair duygularını anlattı...

İşte Nilüfer Açıkalın’ın özel röportajından bazı bölümler:

“Bir kadın olarak şiddete karşı yapılan tüm kampanyaların yanındayım. Yer aldığım eserlerin de toplumda bir farkındalık yaratmasına katkı sunabilmiş olmasını dilerim.”

“Bakmayın böyle kelebek gibi olduğuma; benim bütün çocukluğum sahalarda geçmiştir ve futbol oynamak konusunda da iddialıyım. Voleybol oynadım, küçükken jimnastik yaptım ve hala yapıyorum; tüm bunların yanı sıra kendimi bildim bile Karakartallıyım ve futbolda da iddialıyım!”

“Şeref Stadı, İnönü, her statta bir anım vardır. Sevgili babam tam toplara kafa attığı yerden bir beyin tümörü ameliyatı geçirdi ama şimdi sağlığı iyi. Allah anneme de babama da uzun ömürler versin.”

“Bir gün güneşli, güzel bir havada okuldan kaçarak mabede gittik, İnönü’nün açık tribününde hem de gündüz maçındayız… Tepemizde bir güneş, ben bir güzel yandım. Annemlerin haberi yok tabii maçta olduğumdan. Bir de ben böyle hemen kararan bir insanım ve tabii ki evdekiler okulu kırıp Beşiktaş maçına gittiğimi anlamış oldu, çok fırça yemiştim.”

Röportajın tamamanı Beşiktaş Dergisi’nden okuyabilirsiniz.

Beşiktaş Dergisi’ne abone olmak için lütfen arayın: 444 1903