HABERLER

Leman Sam: ‘Hem halk takımıyız hem asiliz’

Beşiktaşlı sanatçı Leman Sam, kendisini, sanatını, dünyayla derdini ve Beşiktaş’a olan sevgisini, hayat, müzik ve kadın hakları mücadelelerine dair tüm düşüncelerini Beşiktaş Dergisi’ne anlattı.

İşte Leman Sam’ın röportajından bazı bölümler: 
 
“Ben futbol da oynayan bir kadınım, futboldan anlarım. Beşiktaş zarif bir futbol oynuyor. İnşallah bu sene şampiyon da olacağız.”
 
“İyi olan az şey gibi Beşiktaşımız’ın kıymetini bilmemiz gerekiyor. Takımımızın durumunu çok beğeniyorum; stadımız olmamasına rağmen şampiyonluğun en kuvvetli adayıyız. Beşiktaş’ın futbolcularının hepsini çok seviyorum.”
 
“Kedilerim var, köpeklerim var. Kuşu da beslerim penceremde, her türlü hayvanı beslemeye çalışıyorum. Ben biraz fanatiğim hayvanlar açısından. Beşiktaş taraftar grubu Çarşı’nın da hayvanlar için yaptığı muhteşem etkinlikleri takip ediyor ve gurur duyuyorum.”
 
“Günde üç kadın ölümü artık kanıksanmaya başladı. Ama biz sıradan insanların itiraz etmesi asla yeterli değildir. Güçsüz olanı ezenlere dair var olan kötü gidişatın değişmesi için bir devlet müdahalesi, yasalarda ciddi bir değişim söz konusu olmalıdır. Yargı, yasama, yürütme; herkes seferber olmalı ve güçsüzü ezen bu sistemin değişmesi gerekmektedir.”
 
Röportajın devamını dergimizde okuyabilirsiniz. 
 
Beşiktaş Dergisi’ne abone olmak için lütfen arayın: 444 1903