HABERLER

Jose Sambade Carreira Beşiktaş Dergisi’nde

Kaleci Departmanı Şef Antrenörümüz Jose Sambade Carreira, şimdiye kadar Beşiktaş’ta yaşadıklarını Beşiktaş Dergisi’ne anlattı.

Kaleci antrenmanı ve gelişimi üzerine geliştirdiği tekniklerle futbol dünyasına önemli katkılar yapan Jose Sambade Carreira, kalecilerimizle ilgili düşündüklerini, çalışma sistemini ve geleceğe dair öngörülerini Beşiktaş Dergisi editörü Senem Gülkar’a anlattı. İşte o röportajdan bazı satırbaşları:
 
“Bizim zamanımızda kaleciler unutulmuş gibiydi. Lazım olduğunda kaleye geçirilip üzerine top vurulan adamlardı. İdmanlar da bu şekilde; diğer oyuncularla aynı hazırlıkları yaparak geçiyordu. Halbuki maç içinde kalecinin yaptığı her hareket diğer oyunculardan farklıdır. Dolayısıyla antrenmanlarda da farklı şekilde hazırlanmak zorundalar.”
 
“Diğer oyuncular maç içinde devamlı aktif haldedir. Ancak kalecinin, ihtiyaç duyulduğu anda birden bire performansını yüzde yüz göstermesi gerekir. Bunun için de iyi bir mental hazırlık gerekir. Eğer antrenmanlarda bu konsantrasyonu gösterebiliyorsa maçlarda işi kolaylaşır.”
 
“Açıkçası buradaki kalecilerin seviyesini görünce çok şaşırdım. Biz insanlar bazen dışarı kapalı olabiliyoruz. Başka ülkelerde de iyi kaleciler olduğunu düşünmüyoruz. En iyisinin biz olduğumuza inanıyoruz. Ancak Beşiktaş’ın büyük kalecileri var. Kale şu anda emin ellerde. Ama sadece bugün için değil gelecek için de emin ellerde.”
 
“Bu kadar kısa sürede bir şeyleri değiştirmek zor. Büyük değişimler zaman gerektirir. Bence en önemlisi kalecilerin benim çalışma formatıma inanmaları ve uyum sağlamalarıydı. Bu süreç içinde Beşiktaş’ta bunu gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum”
 
“Hayatımda en severek, zevk duyarak yaptığım şey bu. İyi ya da kötü olduğumu hiç düşünmüyorum. Tek düşündüğüm şey, her gün daha iyi olabilmek. Elbette bunun işime de yansıdığını biliyorum ama tek hedefim kendimi geliştirmek. Bu yaşadığım sürece de devam edecek.”
 
Abone olmak için: 0850 811 1903