HABERLER

26.02.2012

FUTBOL

Carlos Carvalhal’in Açıklaması

Carlos Carvalhal, Galatasaray maçının ardından şunları söyledi:

“Her şeyden önce oyuncularımı tebrik etmem gerekiyor, harika bir iş başardılar. Herkes, fiziki olarak yeterli olamayacaklarını, bütün güçlerini veremeyeceklerini düşünüyordu. Ama bugün oyuncularımız kazanma arzularını sergilediler. Maç içinde kazanma istekleri vardı. Gol aradığımız dakikalarda 3. golü yedik. Eminim bütün taraftarlarımız bugün gördükleri takımla gurur duyuyordur. Son dakikaya kadar maçı çevirmek isteyen bir Beşiktaş vardı.”

“Bugün saha içinde hiçbir oyuncuyu aramadık. Herkes çok hırslı ve istekliydi. Zorlu bir Braga maçının ardından Perşembe gecesi saat 02.00’de tesislere döndük. Cuma ve Cumartesi günü çalışarak bu maça çıktık. Bu kaliteyi sergileyemeyeceğimiz düşünülüyordu ama ilk dakikadan son dakikaya kadar istekliydik. Maç içinde çeşitli hatalar oluyor zaten goller de bu şekilde geliyor. Ben hoca olarak oyuncularımı tebrik ediyorum, dışarıdakilerin de kutladıklarını düşünüyorum.”
 
“Egemen bu kadar arka arkaya oynanan maçlar sonucunda fiziki bir sakatlık yaşadı. Fiziki sakatlıklar dinlenerek ve tedavi olarak geçer ama bizim oyuncularımızın böyle bir fırsatı yok. Galatasaray bu maçtan önce 10 gün dinlendi, biz 2 gün dinlendik. 2 günden sonra neler yapabileceğimizi gösterdik. Vakit olsa ya da şartlar normal olsa her şey farklı olabilirdi. Genel olarak bakarsak UEFA Avrupa Ligi’nde grubumuzu lider tamamladık ve bir üst turda Braga gibi çok güçlü bir takımı eledik. Kupada da yolumuza devam ediyoruz ve sonuna kadar gitmek istiyoruz. İlk hedefimiz play-offlara gidebilmek. Bu kadar sorunlara rağmen iyi iş yaptığımızı düşünüyorum.”
 
“Başkanımız Yıldırım Demirören, TFF Başkanlığına aday oldu. Kendisini kutluyorum ve bol şans diliyorum. Camiaya seslenmek istiyorum; federasyon seçimlerinin ardından Beşiktaş yeni yönetimini seçecek. Takımımıza herkesin yardımcı olması gerekiyor. Bu takımın her zaman desteğe ihtiyacı var. 3 kulvarda da sona gelmek üzereyiz. Bu süreci futbol takımını etkilemeden geçmek en önemlisi.”