HABERLER

26.02.2012

FUTBOL

Galatasaray:3 Beşiktaş:2

Futbol Takımımız, Türk Telekom Arena’da Galatasaray’a 3-2 mağlup oldu.

Karşılaşmaya baskılı başlayan Galatasaray, 15. dakikada Elmander’in attığı golle 1-0 öne geçti. Golün ardından sarı-kırmızılıların baskısını kırmaya başlayan siyah-beyazlılarımız, orta sahada oyun kurmayı başaramadı. Hücuma çıkmakta güçlük çeken ekibimiz, Quaresma’nın ataklarıyla rakip kaleyi yoklasa da beraberlik golünü bulamadı. Yoğun maç temposunun sebep olduğu yorgunluk sebebiyle ilk yarıda istediği oyunu bir türlü sahaya yansıtamayan ekibimiz, soyunma odasına 1-0 geride gitti.
 
Siyah-beyazlılarımız ikinci yarıya golle başladı. Sağ kanattan İbrahim Toraman kendi başlattığı atağı yine kendi sonlandırdı. Quaresma’nın çizgiye inip içeri çevirdiği topu tecrübeli oyuncu boş kaleye gönderdi ve Türk Telekom Arena’da skora denge geldi. Ancak bu eşitlik 3 dakika sürdü. Selçuk’un orta sahadan gönderdiği topla hızla ceza sahasına giren Melo, müsait pozisyonda çok sert vurdu ve Galatasaray bir kez daha skoru lehine çevirdi (2-1). Şok etkisi yapan golün ardından oyundan düşen ancak kısa sürede toparlanan takımımız, sağdan Quaresma’yla bindirmeler yaparak şansını denedi. Dakikalar 74’ü gösterdiğinde tabeladaki rakamlar bir kez daha eşitlendi. Sağdan içeri sert ve kavisli bir orta gönderen Quaresma’nın topunu engellemeye çalışan genç oyuncu Semih topu kendi kalesine gönderdi ve derbide durum 2-2 oldu. Beraberlik golünün ardından Baros ve Aydın’ı oyuna süren sarı-kırmızılılar, son dakikalarda baskıyı arttırdı. Mücadelenin son dakikasında siyah-beyazlılarımız Almeida ile mutlak bir fırsattan yararlanamazken, gelişen Galatasaray atağında Selçuk’un ortasına Elmander kafayla vurarak derbinin sonucunu belirleyen golü attı (3-2).
 
MAÇIN AYRINTILARI
 
Stat: Türk Telekom Arena
 
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu, Aytekin Durmaz (4. Hakem)
 
Galatasaray: Muslera, Hakan, Ujfalusi, Semih Kaya, Eboue, Emre (Dk. 76 Aydın), Melo (Dk. 76 Baros), Selçuk, Engin, Necati (Dk. 64 Riera), Elmander
 
Yedekler: Aykut, Gökhan Zan, Ceyhun, Aydın, Riera, Baros, Sabri
 
Teknik Direktör: Fatih Terim
 
Beşiktaş: Cenk, İsmail (Dk.60 M. Pektemek), İbrahim Toraman, Sivok, Quaresma, Veli, Almeida, Necip, Simao, Ernst, Egemen (Dk. 38 Sidnei)
 
Yedekler: Umut Kaya, M. Pektemek, Ekrem Dağ, Ersan Gülüm, Holosko, Alves, Sidnei
 
Teknik Direktör: Carlos Carvalhal
 
Goller: Elmander (Dk. 15-90), İbrahim Toraman (Dk. 49), Melo (Dk. 52), Semih (Dk. 74 K.K)

Sarı Kartlar: Melo (Dk. 10), Semih (Dk. 10), Veli (Dk. 46), Quaresma (Dk. 69), Hakan (Dk.88)
 
1. DEVRE
 
11. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Engin’in kafa vuruşu Cenk’te kaldı.
 
15. dakikada sağdan hızla içeri giren Eboue, ceza sahası girişine çıkardı. Elmander gelişine vurdu ve top üst direğe çarpıp filelerle buluştu (1-0).
 
27. dakikada Quaresma’nın uzaktan şutu Muslera’da kaldı.
 
29. dakikada Portekizli oyuncu bir kez daha şansını uzaktan denedi ancak kaleyi tutturamadı.
 
36. dakikada İbrahim Toraman’ın sağ çaprazdan çektiği şut üstten dışarı çıktı.
 
38. sakatlık geçiren Egemen, yerini Sidnei’e bıraktı.
 
2. DEVRE
 
49. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Quaresma çizgiye inip içeri çevirdi, İbrahim Toraman, topu boş kaleye gönderdi ve skor 1-1 oldu.
 
52. dakikada Selçuk’un uzun pasına hareketlenen Melo, savunmanın arkasına yaptığı koşuyla ceza sahasına girdi ve bekletmeden vurarak durumu 2-1 yaptı.
 
60. dakikada İsmail’in yerine Mustafa Pektemek oyuna girdi.
 
68. dakikada soldan topu alan Riera, İbrahim Toraman’dan sıyrılarak sert vurdu ancak top üstten dışarı çıktı.
 
71. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Almeida kafayla vurdu, top direğin üstünden auta gitti.
 
74. dakikada sağdan bindirme yapan Quaresma ceza sahasına kavisli bir orta gönderdi. Topa kaleciden önce müdahale eden Galatasaraylı genç oyuncu Semih Kaya topu kendi kalesine gönderdi ve skora bir kez daha eşitlik geldi (2-2).
 
90. dakikada Quaresma sağdan hızla içeri indi, içeri ortaladı ancak arka direkteki Almeida’nın kafa vuruşu dışarı çıktı.
 
90. dakikada Selçuk soldan arka direğe ortaladı, Elmander’in kafa vuruşuyla Galatasaray durumu 3-2 yaptı.