HABERLER

04.02.2012

BASKETBOL

Beşiktaş Milangaz:88 Pınar Karşıyaka:80

Beşiktaş Milangaz Takımımız, Pınar Karşıyaka’yı 88 – 80 mağlup etti.

Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşmaya ekibimiz Zoran Erceg, Adam Morrison, Can, Ersin, Hawkins beşi ile başladı.

Karşılaşmaya Adam Morrison’un 2 sayılık basketi ile başlayan siyah-beyazlılarımız, ilk dakikalardan itibaren rakibi üzürende üstünlük kurmayı başardı. Etkili hucümlar ve sıkı bir savunma yapan ekibimiz, Morrison ve Zoran Erceg’in hücumlarda sorumluluk almasıyla skor üretti ve aradaki farkı açmaya devam etti. 7 dakikada genç oyuncumuz Kartal Özmızrak’ın da oyuna girdiği ilk çeyrek ekibimizin 21 – 14 üstünlüğü ile sonuçlandı.

2. çeyreğe Arroyo’nun bulduğu sayı ile başlayan ekibimiz, rakibinin skor farkını eritme çabalarını sonuçsuz bıraktı. Üstü üste etkili hücumlar yapan siyah-beyazlılarımız, 16. dakikada Ersin Dağlı’nın 2 sayılık basketi ile skor 39 – 28’e getirdi. Rakibinin skor üretmesini etkili savunma yaparak durduran ekibimiz, ilk yarının bitimine 2.08 dakika kala Carlos Arroyo’nun 3 sayılık basketi ile skoru 44 – 32 yaptı. Ekibimiz üstünlüğünü çeyrek sonuna kadar devam ettirdi ve karşılaşmanın ilk yarısını 50 – 38 galip tamamladı.

Ekibimiz karşılaşmanın 2. yarısına Adam Morrison, Hawkins, Ersin, Mensah – Bonsu, Can beşi ile çıktı.

İkinci yarının ilk hücumlarında Mensah – Bonsu’nun smaç basketi ile taraftarımız hareketlendi. İlk dakikalarda rakibine oranla skor üretmekte zorlanan siyah – beyazlılarımız, etkili savunma yaparak Pınar Karşıyaka’nın skor farkını eritmesini engelledi. Rakibinin savunma direncini kıran ekibimiz, tekrar skor üretmeye başladı. Siyah – beyazlılarımız bu bölümü 69 – 60 önde tamamladı.

Karşılaşmanın son çeyreğinin ilk dakikalarında, iki takım da çekişmeli bir oyun sergiledi. İki ekibin de ilk 2 dakikasında sayı üretemediği çeyreğin ilk sayısını Zoran Erceg’in 3 sayılık basketi ile ekibimiz kazandı. Adam Morrison ve Zoran Erceg’in etkili oyunu ile oyun kontrolünü eline alan siyah – beyazlılarımız, rakibinin skor üretme çabalarını sonuçsuz bıraktı. Bitime 5.55 dakika kala ekibimiz, Adam Morrison’un 3 sayılık basketi ile skor farkını 12 sayıya çıkardı(77 – 65). Bitime 4 dakika kala genç oyuncumuz Kartal Özmızrak ekibimize 3 sayılık basket kazandırarak, skoru 82 – 70 ‘e getirdi. Ersin Dağlı bitime 2 dakika kala 5 faul ile oyun dışında kaldı. Karşılaşmanın son dakikalarında rahat bir oyun sergileyen ekibimiz salonda 88 – 80 galip ayrıldı. Karşılaşmada ekibimizden en skorer oyuncular 18’er sayı atan Ersin ve Morrison olurken, Zoran Erceg 15, Arroyo 14 sayı ile oynadı.