HABERLER

05.02.2012

BASKETBOL

Beşiktaş:75 Kayseri KASKİ:49

Kadın Basketbol Takımımız, Kayseri KASKİ’yi 75 – 49 mağlup etti.

Beşiktaş Milangaz Arena’da oynanan karşılaşmaya ekibimiz, Yasemin Horasan, Tuğba, Courtney, Hoffman, Candice beşi ile çıktı.
Karşılaşmaya Tuğba’nın serbest atıştan bulduğu sayı ile başlayan siyah-beyazlılarımız, ilk dakikadan itibaren oyun kontrolünü eline aldı ve rakibine üstünlüğünü kabul ettirdi. Yasemin ve Tuğba’nın etkili oyunu ile hücumda sayılar üreten ekibimiz, rakibine kolay sayı bulma şansı vermedi. Esra’nın oyuna girmesi ile hücum gücünü daha da arttıran siyah -  beyazlılarımız, farkı açmaya devam etti. Ekibimiz iyi oynadığı bu bölümü 21 – 8 önde tamamladı.
İkinci çeyreğe de hızlı başlayan siyah – beyazlılarımız, hücumda ve savunmada sorumluluk alan Yasemin Horasan’ın etkili oyunu ile rakibinin skor farkını eritme çabalarını sonuçsuz bıraktı. İlk yarının bitimine 4 dakika kala Yasemin Horasan’ın 2 sayılık basketi ile ekibimiz skoru 37 – 21’e getirdi. 18 dakikada ekibimiz Jokic’in basketi ile skoru 41 – 21’e getirdi. Skor farkını 20 sayıya çıkaran ekibimiz, oyun üstünlüğünü son dakikalara kadar elinden bırakmadı. Siyah – beyazlılarımız, mükemmel oynadığı karşılaşmanın ilk yarısını 42 – 26 önde tamamladı.
Ekibimiz karşılaşmanın 2. yarısına Yasemin Horasan, Esra, Courtney, Hoffman, Candice beşi ile çıktı.

Hoffman’ın bulduğu sayı ile ikinci yarıya başlayan siyah – beyazlılarımız, ilk dakikalardan itibaren oyun kontrolünü eline aldı. İlk yarıda ki üstün performansını ikinci yarıya da yansıtan takımımız, Yasemin Horasan ile hücumda sayılar bularak, skor farkını açmaya devam etti. Hoffman’ın ribaundlardaki başarısı ile savunmada etkili oynayan ekibimiz, 3. –çeyreğin bitimine 2 dakika kala aradaki farkı 20 sayıya çıkardı(57 – 37). Siyah – beyazlılarımız, tamamen kontrolün elinde olduğu karşılaşmanın bu bölümünü 61 – 40 önde tamamladı.

Son çeyreğe hızlı başlayan siyah – beyazlılarımız, rakibinin hücumlarını etkili savunması ile sonuçsuz bıraktı. İlsu’nun oyunu iyi yönlendirmesi ile hücumda sayılar üretmeye devam eden Beşiktaşımız, karşılaşmanın 34. dakikasında Yasemin Horasan’ın zor pozisyonda bulduğu 2 sayılık basket ile aradaki farkı 23 sayıya çıkardı(67 – 44). Ekibimiz son 5 dakikaya 21 sayı üstünlükle 67 – 46 önde girdi. Mükemmel bir oyun ortaya koyan siyah – beyazlılarımız, bitime 4 dakika kala Hoffman’ın boyalı alandan bulduğu basket ile farkı 25 sayıya çıkardı(71 – 46). Oyunun son bölümlerinde genç oyuncularımız Gonca Karataş ve Hande Melis Karasu’da oyuna girdi. Ekibimiz karşılaşmadan 75 – 49 galip ayrıldı. Karşılaşmada ekibimizden en skorer oyuncu 17 sayı ile yıldızlaşan Yasemin Horasan olurken, Hoffman 14 sayı, Courtney 11 sayı ile oynadı.