HABERLER

Beşiktaş Dergisi Mayıs Sayısı Çıktı

Beşiktaşımıza dair tüm detayların yer aldığı “Namağlup Tek Şampiyon” Beşiktaş Dergisi, şampiyon hentbol takımımıza dair özel paylaşımlarla açıyor sayfalarını. A Futbol Takımımızın başarılı futbolcusu Francisco Montero süslüyor dergimizin kapağını. İçerikte ise Sanlı Sarıalioğlu ve Kara Kartalın öz kaynakta yetiştirdiği evlatlarından Kerem Kalafat özel röportajı, şarkılarının hep bir ağızdan söylendiği Şimal ile keyifli söyleşi ve daha niceleri Beşiktaş Dergisi Mayıs sayısında.

Bir spor kulübü dergisinden çok daha fazlası olan Beşiktaş Dergisi mayıs sayısında şu satır başlarına yer verildi:

Başkanımız Ahmet Nur Çebi: “Ülkemizin en fazla spor branşında faaliyet gösteren Beşiktaş Jimnastik Kulübü, bugün tüm branşlarda, öz kaynakta, spor akademilerinde, tesisleşmede, sporcu gelişimi yolunda önemli projeler geliştirmeye ve sporcu yetiştirmeye devam edecektir.”

ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ HENTBOL

Çok şey değişti ama değişmeyen şeyler de var: şampiyonluk gibi, salonlarda ekol olmak gibi…

Şampiyon Beşiktaş Hentbol Takımımızı bir kez daha gönülden tebrik ediyoruz. Hentbol takımımızın şampiyonluğuna dair tüm detaylar Beşiktaş Dergisi mayıs sayısında.

Sanlı Sarıalioğlu: “Beşiktaş için her şeyimi verebilirdim”

Bir an dönüp arkaya baktığımızda ne kadar önemli hatıraların içinde buluyoruz kendimizi… Güzide isimlerle tekrar aynı masaya oturup biten bardaklarımıza demlenmiş çayımızı koyuyoruz. Yediğimiz Siyah zeytinin, Beyaz peynirin tadını hissediyoruz. Bir anda Baba’mız “Hakkı Yeten” bağırıyor. Çocuklarını etrafında istiyor belli ki. Çamurun Siyahlığı ayakkabılarımıza bulaşmış ama Beyazlık gönlümüzde. Gönlümüzden geçen tek şey Beşiktaş. Emek vererek unutturmadık biz bu tarihleri. En özellerini bu kez Sanlı Sarıalioğlu’ndan dinledik.

Kerem Kalafat: “Beşiktaş olmasaydı bugünlerim olmazdı”

Çocuk küçüktür ama içinde insan vardır. Zihni berraklaşmamıştır ama içinde sonsuz düşünceyi saklar. Gözleri nokta kadardır ama fersahlarca uzağı görebilir. Kalbi miniciktir ama içinde sonsuz sevgisini saklayabilir. Adının futboldan uzak olmadığı, Beşiktaşımızın öz kaynağında büyüyen Kerem Kalafat, futbola dair düşüncelerini paylaştı.

Beşiktaş Sözlüğü: Genç!

Beşiktaş Sözlüğü’nün geleceğin ışık halini yansıtan mayıs ayı kelimesi: Genç. Yaşı ilerlememiş, gelişmekte olan tanımıyla nitelendirilen genç kelimesi, biz Beşiktaşlılar için daha pek çok şeyi ifade ediyor. Türkiye’nin en fazla spor branşında faaliyet gösteren spor kulübü olan Beşiktaş Jimnastik Kulübü, tarih boyu sporcu yetiştiren bir kulüp oldu. Jimnastik, boks, güreş, atletizm, voleybol, basketbol, hentbol, futbol gibi nice branşta ülkemizin çocuklarının ve gençlerinin spor yaptığı bu büyük spor kulübünün toplum hayatına doğrudan katkısı da aşikârdır.

Francisco Montero: “Beşiktaş’ta kendimi evimde gibi hissediyorum”

Zihninin ne güzel köşelerine yerleştirdiği fikirlerini, vadeyi çok uzatmadan elle dokunur hale getirdi Montero. Düş dünyasının eşsiz güzel günlerinde, üzerinde sadece Beşiktaş armasını taşıyordu. Siyah Beyazla bir arada olmanın gururunu yaşayan yıldız futbolcu, sınırsız hayallerini Beşiktaş Dergisi okuyucuları için anlattı.

Şimal: “İlk kelimem anne değil, Beşiktaş’mış.”

İçimde, bildiğim kocaman bir evren var. Derin bir nefes alıp o sonsuz maviliğe bakarken, kalbini titreten gökyüzüyle aynı olan. İçime sinen, insanlarla kucaklaştığım, göğü yüzüme sığdırdığım, kalemimim sayfalara döküldüğü, yönümü belirleyen bir evren. Yönüm, hep aynı. Rengim, Siyah Beyaz kadar net. Özgürlüğüm, Kartal’ın kanatları gibi… Evrenle, Beşiktaş’la ve ismiyle müsemma bir isim, Şimal. Ne kadar şanslıyız ki böylesine güzel bir insanla bizzat tanıştık. Ve yaşam hikâyesini sizler için dinledik.

Beşiktaş JK Müzesi kapılarını yeniden açtı

Bizi şerefiyle sarıp sarmalayan o güzide tarihte, Beşiktaşımıza ayrılan sayfalar altın tozlarla saklanıyor. Tek bir binada belki de bir göz odada başlayan kulüp faaliyetleri, yıllar içerisinde büyük bir emekle üst üste konan taşlarla kendini sonraki yüzyıllara bırakmayı garanti altına alıyor. Akıp giden yıllara kimi kramponunu bıraktı, kimi herkese ders veren nitelikteki bir sözünü, kimi duruşuyla kendine hayran bıraktı, kimi bize kupalar kazandıran maçları bitiren düdüğünü… Herkesin bu hayatta Beşiktaşımıza adayacağı bir şeyi vardı. Gözlerini Boğaz’a deviren mabedimizde, yüreğinizi titretecek hatıraların saklandığı bir yer var... Beşiktaş Müzesi! Her bir noktası ustalıkla oluşturulan yalnızca bir futbol kulübü müzesi değil, bir spor tarihi müzesi olan Beşiktaş Müzesi, kapılarını yeniden açtı.

Kartallar minderde devrilmez: Esranur Eren – Yiğit Kabaktaş

Öyle bir el ki; bükülmüyor. Öyle bir ruh ki minder de devrilmiyor… Beşiktaş Güreş Takımımızın pırlanta gibi iki sporcusu; Esranur Eren ve Yiğit Kabaktaş. Gencecik hayatlarına sığdırdıkları şampiyonluklarla kimse onları minderde deviremiyor. Herkesi gururlandıran başarıları hikâyelerini Beşiktaş Dergisi’ne anlattılar.

Beşiktaş Yerel Tarih Projesi

2003 yılında kurulan ve yaklaşık yirmi yıldır kültür varlıklarının korunması, yaşatılması ve el birliğiyle geleceğe taşınması amacıyla çalışan Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı (KBGV), Beşiktaş ilçesinin tarihi üzerine büyük bir projeyi hayata geçirdi: Beşiktaş Yerel Tarih Projesi. Projeye dair ön bilgiler, Beşiktaş Dergisi’nde.

Siyah Beyaz Filmler: Cehennemde İki Devre

Futbolu metafor olarak kullanan 1963 Macaristan yapımı Cehennemde İki Devre filmi, Beşiktaş Kurumsal İletişim Müdürü-Yönetmen Armağan Pekkaya’nın güçlü kalemiyle Beşiktaş Dergisi okurlarıyla buluştu.