HABERLER

Beşiktaş Dergisi Haziran Sayısı Kapınızda

‘Namağlup Tek Şampiyon Beşiktaş’ dergisi, karantina günlerindeki ikinci basılı sayısıyla karşınızda. Üstelik, zor koşullara inat, yine dopdolu.

Beşiktaşımıza dair özel röportajlar, en sıcak haberler, tarihi belgeler ışığında yayınlanan fotoğraflar ve Siyah-Beyaz dünyadaki tüm detaylarla kapınızda...

Başkanımız Ahmet Nur Çebi’nin Beşiktaş Ailesi’ne mesajlarını içeren dergimizde, Genel Sekreter ve İcra Kurulu Başkanımız Mesut Urgancılar, kulübümüz ile ilgili merak edilen tüm soruları yanıtladı. Beşiktaş’ın ülkenin yüz akı olduğunu vurgulayan Urgancılar, “Mücadeleden asla vazgeçmemeliyiz ki motorlar da mavilikler de bizi bekliyor olsun” dedi.

Necip Uysal: ‘Bırakmam Beşiktaşım seni’

Daha çocukken geldiği Beşiktaş, onun evi oldu. Koşmaktan usanmadı. Tekmeden sakınmadı. Rekabetten çekinmedi. Sakatlıktan yılmadı. Sertti. Ama elini tutarak beraber seremoniye çıktığı ağlayan Fenerbahçeli ufaklığa, “Üzülme şimdi sen Beşiktaşlı olmadın, ben Fenerli oldum” diyecek kadar, böylece hem futbol sevdalısı bir miniğin hem onun Fenerbahçe kongre üyesi babasının hem de tüm sporseverlerin kalbini çelecek kadar sportmendi. Beşiktaş ilkeleri öyle iliklerine işlemişti. Kartal’ın bağrında yetişen bir kuşağın üyesiydi.

Necip Uysal’ın Siyah Beyaz öyküsünü okurken içinizde takıma sadakat marşları çalacak.

Beşiktaş’ın ‘Baba’ları

Beşiktaş’ın, Beşiktaş’ın olduğu kadar da Türk futbolunun “Baba”ları; Hüsnü Savman, Hakkı Yeten, Recep Adanır... Tarihimizin bu üç efsane isminin nezdinde tüm Beşiktaşlı babaların Babalar Günü’nü kutluyoruz.

Adımlar, omuzlar

İki renk tek hayat... Beşiktaş bu, babadan oğula... Bir maç günü, Dolmabahçe’den babanızın omzunda ve elinizde Beşiktaş bayrağı ile ilerlediğinizi düşünün. Biz düşündük...

Berlin Kartalı’nın hikâyesi

Berlin’in “Küçük İstanbul”u Kreuzberg’de, “Türkler dışarı” yazılamaları arasında doğdu. Sekiz yaşındayken Beşiktaş’a gönlünü kaptıracağı gerçek İstanbul’a taşındılar. Daha çocuk yaşta stat stat, maç maç gezerken kendisini Beşiktaş’ın minik takımında buldu. Ama kısa bir süre sonra ailesi Berlin’e geri dönecekti. Semt ve stat ruhunu yanında götüren Ekin Öksüz, tribünlerin Eko’su, Berlin Çarşı’nın kurulmasına kadar giden hikâyesini sizin için anlattı.

Beşiktaş semalarındaki Süper Kartallar

Nijerya futbolunun Kara Kartal ile bağı, bamblemden ve lâkaptan ibaret değil. Bugüne dek formamızı giyen dört Nijeryalı futbolcu da az ya da çok iz bıraktı. Genellikle çok kısa sürelerle kaldılar. Onlar da her röportajlarında Beşiktaş’ı anıyorlarsa, hislerimiz karşılıklı demektir. Daniel Amokachi, Ike Shorunmu, Christopher Nusa Ohenhen...

Dünya ölümlü, BeşiktAŞK ölümsüz

Sarp Apak, karantina döneminin bitmesini heyecanla bekliyor, Beşiktaş’a kavuşmak, maç yapabilmek ve Ölümlü Dünya 2’nin çekimlerini başlayabilmek için... Sarp Apak’la tiyatroyu, sinemayı, hayatı ve en çok da Beşiktaş’ı konuştuk.

Ali Ece ile yeşil sahada rock 'n' roll

Üzülünce Pink Floyd, sevince Led Zeppelin... Adriano ile Joy Division tişörtü, Cenk Tosun ile zafer kutlaması... Şeref Stadı’nın önünde top toplayıcı kayıkçılar, dershanede bir hafta siyah, bir hafta beyaz yoklama defteri... Spor aşkını profesyonel mesleğine dönüştüren Ali Ece’yle “kanatlara yayılan” bir Beşiktaş sohbetine hazırsanız, kemerlerinizi bağlayın...

O top kaleyi bulacak

Futbol topu gibi yuvarlak betimlenen bir virüs, ölüm ve acı saçarak gezdi tüm dünyayı. Fakat biliyoruz ki umut kazanacak. Savaşta ve barışta, depremde ve volkan patlamasında insanlığa güzel günler vaat etmenin yolunu bulan futbol topu, yine yeşil sahaya iniyor. Dünya futbolunun virüsle savaşını ve bundan sonra nasıl bir değişim yaşayabileceğine dair teorileri sizin için derledik.

Barbaros Meydanı’nda dün gibi

Maçsız günlerde, Beşiktaşlının nefes aldığı yerdir Barbaros Meydanı... Ara sokaklardan, yokuşlardan inen semtlilerin mavilikle buluştuğu nokta...  Ve maç günleri Siyah Beyaz’a boyanır. En çok da o heyecanla beklenen düdük çaldıktan sonra. Semt Bizim köşemizde stattan taşan şampiyonluk kutlamalarının mekanındayız, Barbaros Hayrettin’in, Mimar Sinan’ın ve meydana ruh üfleyen büyük şairlerin hatırasıyla...

Uygurlar ortak ezgilerle haykırdı: En Büyük Beşiktaş

Uygur halk ozanı Abdurrehim Heyit, “Yaşadıkları topluma duyarlı Beşiktaş taraftarı, Uygur türkülerindeki aşkın tarifi gibi” diyor ve dutar isimli telli çalgısının tellerine vurarak ekliyor: “Selam olsun, ey güzel Anadolu! Selam olsun, ortak ezgilerin sesi Beşiktaş aşkı!”

Tekmili birden futbol filmleri

Maradona, Pele, Charlton, Cantona... Güzel oyunun en güzel filmlerini sizin için derledik... Niyetimiz, ekrandaki o yeşil bol görüntüleri özleyenlerin “Ne izleyelim?” sorusuna yanıt vermek.

“Siyah Beyaz Filmler” köşesinde ise bu ay, Sidney Lumet’in ilk filmi olmasına rağmen sinema tarihinin başyapıtları arasında sayılan 1957 yapımı “12 Öfkeli Adam” yer alıyor.

Siz ne alırsınız?

Günlük hareketliliğimize, ticari sürdürülebilirliğimize, sosyal ilişkilerimize ara verdiğimiz şu dönemde, ligler başlamadan futbolun zengin menüsünden yararlanmak isteyenler hangisini tercih edeceğine bir an önce karar vermeliler: Ticari gelir, sportmen algı, itibar, ait olma hissi...

Uyku, biraz uyku

“Kitap” köşesinde Gazeteci Arianna Huffington’ın “Hayattan çalmak istiyorsanız, uykudan çalmaktan vazgeçin” diyerek tüm klişeleri alt üst ettiği “Uyku Devrimi” bulunuyor. “Evde Çal” köşesinde ise güçlü sesiyle kadın blues sanatçılarının şarkılarını seslendiren ve Blues Derneği’nin başkanlığını yapan Göksenin’in en sevdiği 10 şarkının listesi yer alıyor.

Ve daha fazlası

Beşiktaşımızın sosyal medyadaki yansımaları, istatistikler ve en beğenilen içeriklerimiz... Beşiktaş ve dünyadan spor haberleri... Teknoloji dünyasındaki yenilikler... Mini Kartallar... Beşiktaşımızın gurur tablosu... Sizden Gelenler…

Beşiktaş Dergisi’ne abone olmak için 0212 981 19 03 numaralı telefonu arayabilirsiniz.