HABERLER

10.06.2019

FUTBOL

Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı İçin İmza Töreni Düzenlendi

Futbol A Takımımızın yeni teknik direktörü Abdullah Avcı için Başkanımız Fikret Orman’ın katılımıyla Vodafone Park’ta bir imza töreni düzenlendi.

Törende Yönetim Kurulu Üyelerimiz; Serdal Adalı, Ahmet Ürkmezgil, Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Hüseyin Yücel, Hüseyin Mican, Hakan Özköse, Melih Aydoğdu, Serkan Yazıcıoğlu, BJK Şirketler Grubu Genel Koordinatörümüz Gökhan Sarı, Kartal Yuvası Genel Müdürümüz Serdıl Gözelekli, Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Seçil Aygül ile Pazarlama ve Sponsorluklardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Umut Kutlu yer aldı.

Başkanımız Fikret Orman, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Abdullah Avcı ile çok mutlu bir şekilde arzuladığımız bir imza attık. Camiamıza hayırlı olsun. M. Başakşehir Kulübü ve Başkan Göksel Gümüşdağ’a teşekkür ediyorum. M. Başakşehir, statsız şampiyon olduğumuz dönemde Futbol Takımımıza statlarını açmıştı. Abdullah Avcı’nın yeni bir başlangıç yapma isteğini duymuştuk. Abdullah Avcı bizi mali konularda hiç zorlamadı. Abdullah Avcı’yı Beşiktaş değerlerine sahip olduğu için çok istiyorduk. Beşiktaş’ın artık yeni bir sayfa açması gerekiyordu. İnşallah önümüzdeki dönemde önemli başarılara imza atacağız.

2012’den bu yana profesyonel kadrolar oluşturduk. Bu kadrolar özerk olarak çalışıyorlar. Futbolda çok profesyonelce çalışmak gerekiyor. Beşiktaş futbol kültürünü dünya seviyesine çıkartmayı arzuluyoruz. Abdullah Avcı’nın bir diğer görevi de bu yapılanmayı sağlamak olacak. Bize katkı sağlayacak insanlarla çalışacağız.

Başkan olduğumdan beri Beşiktaş’ın ve Türk futbolunun marka değerine katkı sağlamak için çalıştım. Başkanların takımlarına olduğu kadar Türk futboluna karşı da sorumlulukları var. Türk futbolunun marka değerini yükseltmezsek ileride Avrupa’da Moldova ve Azerbaycan gibi ülkelerden takımlarla yarışacağız. Saha dışındaki olaylar ülkemize özgü şeyler.

Beşiktaş ne kadar düzgün hareket ederse o kadar çok cezalandırılıyor. Yeni bir federasyon başkanı geldi. Umarım yeni dönemde başkanların ve hocaların hakemler hakkında açıklama yapmaları engellenir. Çifte standartları herkes görüyor. Ülkemizde bazı şeylerin değişmesi lazım. Biz beyaz bir sayfa açtık. Federasyon da beyaz bir safya açtı. Saha dışındaki olayları bitireceklerine inanıyorum. Herkesin görevini iyi bir şekilde yapması lazım. Kurulların objektif davranması lazım.

Ülkemizin ekonomik olarak gerçekleri var. Döviz giderleri çok arttı. Bütçeyi akılcı kullanmak gerekiyor. Daha önce yıldız oyuncular transfer ettik. Çalışmalarımız sürüyor. Bütçemiz doğrultusunda en ideal kadroyu oluşturacağız.”

Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı, törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Sıcak karşılama için Beşiktaş ailesine teşekkür ediyorum. Bu noktaya gelmemde katkıları olan M. Başakşehir kulübüne teşekkür ediyor, Göksel Gümüşdağ’a minnetlerimi sunuyorum. Beni ayakta tutan üç şey var; dürüstlük, sadakat ve vefa. Şerefiyle oynayıp hakkıyla kazanmayı amaçlayan Beşiktaş’ta çalışacak olmanın heyecanını yaşıyorum. Nice şampiyonluklar yaşamak istiyorum. İzleyenlere keyif veren bir oyun oynatmak istiyorum. Taraftarlarımızın sevgisini, rakiplerimizin saygısını kazanmaış bir takım oluşturmak istiyoruz.

Fransa’yı yenen Milli Takım’da birbirine sıkı sıkı sarılan enerjisi yüksek bir oyuncu grubu vardı. O oyuncu grubunun içinde Beşiktaş’tan ve eski takımım M. Başakşehir’den birçok oyuncu vardı. Başlarında da Beşiktaş’ta önemli işlere imza atmış Şenol Güneş vardı. Milli Takım’ı tebrik ediyorum. Milli Takım’a daha çok oyuncu vererek destek olmak istiyoruz.

Kaliteli oyunculara sahibiz. Oyun planımıza uygun oyuncular için çalışmalarımız sürüyor. Takım organizasyonunu geliştirmek için adım adım çalışacağız. Taraftar önemli bir güç. Onların desteğiyle önemli işler yapacağız.

Allah bana heyecanı ve ruhu yüksek bir ortamda çalışmayı nasip etti. Bu duyguyu coşkulu bir şekilde yaşıyorum. Teknik adam olarak her zaman saha içinde kalmaya çalıştım. Sezon içndeki saha dışı süreçlerin yönetilmesi konusunda deneyimler kazandım. İletişim ve çözüm odaklı gitmek herkesi saha içine çekecektir.

Beşiktaş ailesinden birçok kişiyle fikir alışverişi yapıyorum. Gökhan Keskin ve Şenol Fidan, Beşiktaş’a önemli hizmetlerde bulunmuş değerli isimler ve ekibimizde yer alacaklar. Birçok departmanımız olacak ve bu departmanlarda profesyoneller yer alacak.

Oğuzhan Özyakup, Milli Takım’da olduğum dönemde kadroya aldığım ilk isimdi. Oğuzhan çok yetenekli bir oyuncu. Eksikleri var, bunları konuşacağız. Oğuzhan’ı Beşiktaş’a ve Türk futboluna kazandırmak istiyoruz.

Oyunun her iki yönünü de iyi oynamak istiyoruz. Daha çok rakip sahada oyunu tutmaya çalışacağız. Adım adım çalışarak mücadele eden bir Beşiktaş ortaya koyacağız. Beşiktaş’ın tek hedefi yer aldığı her kulvarda sonuna kadar gitmektir. Profesyonel yapıyı doğru bir şekilde kurduğumuzda her şey zaman içinde oturacak. Organizasyon doğru olduğunda her oyuncu değerlidir. Sistem oyuncuyu değerli hale getirir. Bir kulüpte kurumsal hafıza oluşturmak önemlidir.”

İmza töreni, Başkanımız Fikret Orman’ın Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı ve ailesiyle hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından son buldu.
Haber: Selçuk Genç
Fotoğraf: Hakan Bayhan