HABERLER

09.01.2016

FUTBOL

Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, BJK TV’de Antalya Kampını Değerlendirdi

Futbol Takımımız, sezonun ikinci yarısı için hazırlıklarını Antalya’da gerçekleştirdi.
 
Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, kamp çalışmaları ve sezonun ikinci yarısından beklentileri ile ilgili BJK TV’ye özel açıklamalarda bulundu.
 
BJK TV’de yayınlanan Kamp Günlüğü programının konuğu olan Teknik Direktörümüz Şenol Güneş’in konuşmalarından satırbaşları şöyle:
 
“Devre arası kısa sürdü. Bütün oyuncularımız iyi çalıştı. Kamptan memnunum. Herhangi bir olumsuzluk yok. Karakterli oyunculara sahibiz. Özverili şekilde çalışıyorlar. İmkan verdikçe çok şey alacağımızı görüyoruz. Tek şikayetim çalışma süresinin kısa olması oldu.
 
Mükemmel bir yerde kamp yaptık. Gloria Sports Arena, Türkiye ve dünya için üst seviyede bir kompleks. Harika saha zeminlerinde çalıştık. Beslenme, dinlenme ve çalışma ortamı çok güzel. Çok lüks bir tesiste kamp yaptık.
 
En baştan bugüne gelen kadar bir aşama kaydettik. Hızlı, tempolu, kazanmak için çalışan bir oyun anlayışı için uğraşıyoruz. Belli bir mesafe aldık. Çok daha iyi olmalıyız. Çok değerli oyuncularımız var. Biz her gün gelişen bir takımız. İlk yarıda bazı bize yakışmayan goller yedik. Onları düzeltmeye çalışacağız. Az pozisyon veren, çok pozisyona giren, oyun güzelliği açısından şaşırtan performanslar ortaya koymak istiyoruz.
 
‘Hepimiz takımın birer parçasıyız’
 
“Oyuncularım rakipleriyle değil kendileriyle yarışmalı. Futbolcularımın her zaman en iyi oyunlarını oynamaları gerekiyor. Hücum özelliği olan oyuncumuzun savunmadaki eksikliğini kapatmasını ya da tam tersini istiyoruz. Mükemmele gitmek için uğraşıyoruz. Dünyada oynanan futbol ile Türkiye’deki futbol arasında fark yok. Bir takım 11 kişiden ibaret olamaz. Her takımda yirminin üstünde oyuncu var. O yüzden her oyuncu görev verildiğinde en iyisini yapmalı. Hepimiz takımın bir parçasıyız.
 
Bütün rakiplerimiz değerli. Onlara saygı duyuyoruz. Şampiyon olan takımların rekabetleri ve beklentileri var. Kavga etmeden rekabeti sağlayabilirsek çok iyi olur. Biz herkesten iyi olmaya çalışmıyoruz. Kendimizde olan değerleri en iyi şekilde sahaya koymaya çalışıyoruz. Lig bir maraton. Bir rakibi yenince her şeyi başardık diyemeyiz ya da kaybedince her şey bitti diyemeyiz. Şov tarafından bakarsak ezeli rakiplerle oynanan maçlar daha büyük önem taşıyor.”
 
‘Şampiyon gibi yaşamalıyız’
 
“Takım olmak durumundayız. Yönetimle bütünleşmek, taraftarla bütünleşmek durumundayız. Beşiktaş’ın adı zaten şampiyonluk yarışındadır. Biz şampiyon gibi yaşamak, davranmak ve çalışmak zorundayız. Alacağımız sonuçlarla önde olacağız. Bu takımın dünü vardı, bugünü yaşıyor ve yarınları da olacak. Her maça kazanmak için çıkarız. Kazanınca ya da kaybedince kendimizi değerlendiririz. Sezon başındaki eksiklerimiz bugün daha azalmış durumda. Kamuoyunun beklediği sonuçsal değeri almak istiyoruz.
 
Yarının kaygısıyla yaşamıyoruz, bugünü planlıyoruz. Önümüzdeki maça göre hazırlık yapıyoruz. Müsabaka döneminde yüksek tempoya hazır olmak için çalışıyoruz. Nereden geldiğimizi ve nerede olduğumuzu biliyoruz. Nereye gideceğimizi de bilmemiz gerekiyor.”
 
‘Beşiktaş’ın büyümesine katkı yapmak için buradayız’
 
“Abartılı övgüler kişi ve kurumlara yarar getirmez. Sürekli övgüden iş yapamazsınız. Övgü de yergi de ülkemizde kontrolsüz. Ben işimi yapıyorum. Onun için buradayım. Ben yardımcı oluyorum, işi yapan oyuncular. Taraftarın verdiği bir moral tezahüratı bazen benim katkımdan fazla oluyor. Her takımın lideri önemlidir. Bu kulübün patronu başkan ve yönetimdir. Başkan ve yönetim bana destek olacak. Ben de oyunculara destek olacağım. Hepimiz Beşiktaş’ın büyümesine katkı yapmak için buradayız. Aktör oyuncular. Şahsımla ilgili işini iyi yapmaya çalışan bir adam denmesi benim için yeterli.”