HABERLER

24.10.2015

FUTBOL

Başkanımız Fikret Orman, Yenilenen BJK Nevzat Demir Tesisleri'ni Basına Tanıttı

Tanıtım toplantısına Başkanımız Fikret Orman’ın yanı sıra; İkinci Başkanımız Ahmet Nur Çebi, İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Basın Sözcümüz Metin Albayrak ve Teknik Direktörümüz Şenol Güneş katıldı.
 
Tesisleşme çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Başkanımız Fikret Orman şunları söyledi:
 
“Beşiktaş için küçük ama yönetimimiz açısından büyük bir işi tanıtmak için buradayız. Onursal Başkanımız Süleyman Seba’nın döneminde yapılan tesisimiz uzun zamandır bir yatırım ihtiyacı hissediyordu. Değerli hocamızın da bize katılmasıyla onun da fikirlerini alarak buranın daha yaşanabilir bir tesis olmasına gayret ettik. Vodafone Arena’nın zemini hibrit olcak. Bununla aynı antrenman koşulları olması için Ümraniye’nin zeminini de hibrit yaptık. 2,5-3 metre kadar kazdık zemini ve yeniden yaptık sahayı. 10 güne kadar antrenman yapılacak duruma gelecek. Tesislerimizin her yerini yeniledik. Klimalarından tutun da odalardan mobilyalara kadar yeniledik. Yemekhanesinden ofislerine kadar. 5 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım yaptık. Önümüzdeki yıl da bazı yatırımlar yapacağız. Önümüzdeki yaz da 3 milyon TL kadar bir yatırım yapacağız. Burada emeği geçen ekibimize çok teşekkür ederim.Vodafone Arena’da sona yaklaştık. Diğer noktalara yatırım yapma imkanımız oldu. Hepsine bir anda yetişmek çok zor oluyor. Tesisleşme yatırımları Fulya’da da devam ediyor. Hakkı Yeten Tesisleri’nin sahaları ve tribünleri yenileniyor. Tribünlerin üstünü aileler rahat maç izleme imkanı bulsun diye kapatıyoruz. Her konuda çalışıyoruz. Bu çalışmaların ana sebebi, taraftarlarımızı mutlu etmek ve takımı şampiyon yapmak. Beşiktaş iki senedir evsiz oynuyor. Takımımız kampını otelde yapıyor. Bunlar zor işler. Statsız şampiyonluğa koşmak kolay değil.”
 
Gündemdeki konulara ilişkin de açıklamalarda bulunan Başkanımız Fikret Orman şu ifadeleri kullandı:
 
“Taraftarlarımız bizden çok büyük şeyler bekliyor ama kendileri maalesef çaba göstermiyor. Ç. Rizespor maçında 5 bin kişiye oynadık, L. Moskova maçını deplasmanda 4 bin kişiye oynadık. UEFA’dan meşale yakıldığı için ceza alıyoruz. Geçen sene taraftar olaylarından dolayı en çok ceza alan kulüplerdeniz.
 
Tesisleri camia olarak yapıyoruz. Bunlara sahip çıkılması lazım. Nevzat Demir 2.5 milyon dolar harcadı bu tesis için. Onun ismini bu tesisten kaldırmayı düşünmüyoruz. Başına isim almayı da düşünmedik. Önceliğimiz voleybolda sponsor bulmak.
 
İyi bir kadromuz var. Karakterli oyunculardan oluşan bir takımız. Tüm sporseverler Beşiktaş’ı izlemekten keyif alıyor. Avrupa’da yolumuza namağlup devam ediyoruz. Doğru yolda gittiğimizi düşünüyoruz.
 
Yalan haberlere karşıyız. Farklı bir algı yaratılmak istenmesine karşıyız. Biz işimizi yaparken olayı belli bir noktaya getirene kadar sizlerden saklamakla görevliyiz. Transferler kamuoyundan gizli yapılır.
 
Çok önemli yıldızlarımız var. Bir süre sonra oyuncularımız yüksek ücretlerle Avrupa’nın çeşitli takımlarına transfer olacaklardır.
 
Beşiktaş’ı büyüklerimizden öğrendiğimiz gibi yönetmeye çalışıyoruz. Aziz Yıldırım, kavgacı, ayrıştırıcı bir yapıya sahip. Fenerbahçeliler bana gelip ‘Siz Aziz Yıldırım’a uymayın, onunla aynı seviyede konuşmayın’ diyorlar. Şike olayında UEFA’da kenar süsü olduğumuzu savunduk. Kamuoyu da bunun böyle olduğunu gördü. Aziz Yıldırım, ‘Süleyman Seba’yı örnek alsınlar’ demiş ama önce kendisinin örnek alması gerekir. Kimse bize istikamet çizemez. Polemiklere girmek istemiyoruz. Herkes önünden yesin. Biz geçen sezon Club Brugge’ye elenince kendilerince dalga geçmişlerdi ama kendileri 26 bin nüfuslu belde takımı Molde’ye yenildiler. Kimin ne olduğunu herkes çok iyi biliyor.”
 
Tesis yatırımlarının bir ihtiyaç olduğunu dile getiren Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, “Beşiktaş, feda yıllarında yatırımlar yapıyor, yenileniyor ve yarışıyor. Bunlar kolay şeyler değil. Bu hizmetler zor şartlar altında gerçekleştiriliyor” dedi.
 
Konuşmaların ardından; Başkanımız Fikret Orman, İkinci Başkanımız Ahmet Nur Çebi, İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kulüp Basın Sözcümüz Metin Albayrak ve Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, basın mensuplarıyla birlikte yenilenen tesislerimizi gezdi.