HABERLER

22.07.2015

FUTBOL

Beşiktaş:0 Sturm Graz:2

Futbol Takımımız, hazırlık maçında karşılaştığı Sturm Graz’a 2-0 mağlup oldu.

Siyah-beyazlılarımız, yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde yaptığı ilk hazırlık maçına; Cenk Gönen, Andreas Beck, Alexander Milosevic, Pedro Franco, Dusko Tosic, Necip Uysal, Oğuzhan Özyakup, Jose Sosa, Kerim Frei, Olcay Şahan ve Mustafa Pektemek on biriyle başladı.
 
Tolga Zengin, Fatih Aksoy, İsmail Köybaşı, Atiba Hutchinson, Ersan Gülüm, Serdar Kurtuluş, Ramon Motta, Gökhan Töre, Eslem Öztürk, Muhammed Enes Durmuş, Hamza Küçükköylü ve Ömer Şişmanoğlu yedek soyundu.
 
Takımlar maça düşük tempoda başladı. Siyah-beyazlılarımız, ilk on beş dakikada Kerim Frei’nin ceza sahası içinden çektiği şutla gol girişiminde bulundu. Kalecimiz Cenk Gönen, Graz gol girişiminde başarılı bir kurtarışa imza attı. 29. dakikada Sosa’nın sağ taraftan ortaladığı topa kale sahası üzerinde Mustafa düzgün vuramayınca top dışarı gitti. Sturm Graz, 37. dakikada Anel Hadzic’in serbest vuruştan attığı golle öne geçti(0-1). Takımımız geriye düştükten sonra eşitlik için rakibine yüklendi. Mustafa Pektemek ile gole yaklaşan ekibimizde Andreas Beck’in de uzaktan çektiği şut auta gitti. Takımımız, ilk yarıyı geride tamamladı(0-1).
 
Andreas Beck, Jose Sosa, Olcay Şahan ve Dusko Tosic’in yerine ikinci yarının başında; Serdar Kurtuluş, İsmail Köybaşı, Atiba Hutchinson ve Ramon Motta oyuna dahil oldu.
 
Siyah-beyazlılarımız ikinci yarıya hızlı başladı. 46. dakikada gelişen atağımızda Mustafa Pektemek derinlemesine pas atarak topu ceza sahası içinde Serdar Kurtuluş ile buluşturdu. Serdar’ın şutunda top auta gitti. Topa daha çok sahip olan takımımız, rakip yarı alanda gol için boşluklar ararken Sturm Graz hızlı hücumlarla sonuca gitmek istedi. 63. dakikada Kerim Frei ve Pedro Franco’nun yerine Ersan Gülüm ve Gökhan Töre oyuna dahil oldu. 72. dakikada Sturm Graz kullanılan serbest vuruş sonrası kale sahamızda Klaric’in kafa vuruşuyla farkı ikiye çıkardı(0-2). 78. dakikada Necip Uysal ve Oğuzhan Özyakup yerlerini Muhammed Enes Durmuş ve Eslem Öztürk’e bıraktı. 84. dakikada Mustafa Pektemek ve Alexander Milosevic’in yerine Fatih Aksoy ve Hamza Küçükköylü oyuna girdi. Son bölümü düşük tempoda oynanan maçtan takımımız 0-2 mağlup ayrıldı.
Haber: Selçuk Genç
Fotoğraf: Rahman Sağıroğlu