HABERLER

18.03.2024

FUTBOL AKADEMİ

Beşiktaş Futbol Akademimizin Teknik ve İdari Ekipleriyle Sporcularına ‘Sosyal Sorumluluk ve Çevre Koruma’ Eğitimi

Beşiktaş Futbol Akademimizin teknik ve idari ekipleriyle sporcuları; BJK Fulya Hakkı Yeten Tesisleri’nde düzenlenen programda, İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim Sanatları Arş. Gör. Kübra Karapınar Eyvel'den Türkiye Futbol Federasyonu’nun 2023 – 2024 UEFA Kulüp Lisans Statüsü’nde yer alan ‘’Kulüplerin Sosyal Sorumluluk ve Çevre Koruma" eğitimi aldılar.

Futbol Akademisi Gençlik Gelişim Teknik Sorumlumuz Mehmet Ekşi’nin de takip ettiği programda Kübra Karapınar Eyvel, sosyal sorumluluk kavramının oluşumu, içeriği ve etkileri konularında bilgi verdi.

Kurumların içerisinde bulundukları topluma katkı sunmalarının imajlarına olan katkısını aktaran Eyyel, özellikle spor kulüpleri ve en önemli hedef kitleleri olan taraftarlarıyla aralarındaki “aidiyet” duygusunda sosyal sorumluluk anlayışının öneminden bahsetti. Eğitimin son bölümünde ise Beşiktaş taraftarı üzerine yapılmış bilimsel bir araştırmada, taraftarların kulüplerinin sosyal sorumluluk çalışmalarına verdikleri önem ve beklenti üstünde duruldu.