HABERLER

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde Fikstür Çekimi Yapıldı

Bu sezon Türkiye Basketbol Federasyonu bünyesinde oynanacak olan Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde 2023-24 sezonu fikstür çekimi; Beşiktaş Bedensel Engelliler Spor Şubesi Komite Başkanımız ve Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Üyemiz Elçin Kılıç, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımızın Genel Menajeri Erdem Göksel, İdari Menajeri Handan Karatekin, Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri ve Süper Lig kulüplerinin temsilcilerinin katılımlarıyla Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi A ve B gruplarında toplam 17 kulübün katılımıyla oynanacak. Normal sezon sonunda gruplarında ilk dört sırada yer alacak toplam sekiz kulüp, play-off çeyrek final müsabakaları oynamaya hak kazanacak. Normal sezon, 28-29 Ekim tarihlerinde oynanacak ilk hafta müsabakalarıyla başlayacak.

Kura çekimi neticesinde B grubunda yer alan siyah-beyazlılarımız; Fenerbahçe, Bağcılar Engelliler, Pendik Bld., KKTC Vakıflar, Bursa Bedensel Engelliler, TSK Rehabilitasyon ve Ordu Bş. Bld. ile karşılaşacak.

Beşiktaş Bedensel Engelliler Spor Şubesi Komite Başkanımız ve Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Üyemiz Elçin Kılıç, fikstür çekiminin ardından şunları söyledi:

“Yeni sezon Beşiktaşımıza ve diğer takımlara hayırlı olsun. Başarılı ve huzur dolu bir sezon diliyorum. Şampiyonluk hedefiyle çıkmış olduğumuz bu yolda takımımızın elinden gelenin en iyisini yapacağından şüphem yok.”

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımızın Süper Lig normal sezon ilk yarı fikstürü şöyle:

1. Hafta
Beşiktaş – Bursa Bedensel Engelliler

2. Hafta
KKTC Vakıflar – Beşiktaş

3. Hafta
Beşiktaş – Bağcılar Engelliler

4. Hafta
Fenerbahçe – Beşiktaş

5. Hafta
Beşiktaş – TSK Rehabilitasyon

6. Hafta
BAY

7. Hafta
Beşiktaş – Pendik Bld.

8. Hafta
BAY

9. Hafta
Ordu Bş. Bld. – Beşiktaş