HABERLER

24.04.2023

ESPOR

Rsports Robotik Takımımız Dünya Üçüncüsü Oldu

Kulübümüzün Esports bünyesinde kurulan ve dünyada ilk defa bir spor kulübüne bağlı olarak faaliyet gösteren takım unvanına sahip olan Rsports Robotik Takımımız, 19-22 Nisan tarihleri arasında ABD Houston TX’de düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda üçüncü oldu.

2023 CHARGED UP – Haliç Regional’da şampiyon olarak ülkemizi ABD’nin Houston kentinde düzenlenen FRC (FIRST Robotics Competitions) Dünya Şampiyonası’nda temsil eden Rsports Robotik Takımımız, Newton Divison'da üçüncülük elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

Futbol Altyapı, Kadın Futbol ve Espor’dan Sorumlu Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Üyemiz Fırat Fidan, Rsports Robotik Takımımızın başarısını değerlendirdiği konuşmasında, “İlklerin takımı Beşiktaş olarak yine bir ilke imza atmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Türkiye’deki spor kulüpleri arasında robotik takıma sahip ilk takım olmanın yanında Beşiktaş Rsports olarak uluslararası arenada yarışmacı olduğumuz FIRST Robotics Competitions Dünya Şampiyonası’nda üçüncü olduk. Türkiye’nin tanıtımına önemli bir katkı sağlayan bu başarı, hiç şüphesiz Beşiktaşımızın büyüklüğünü de tüm dünyaya kanıtladı. Bu başarının en büyük mimarı olan Erman İpçi’yi ve sporcularımızı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Rsports Robotik Takımımızın büyük bir başarıya imza attığını belirten Esports Şubemizin Yöneticisi Erman İpçi, “Gençlere sporun sadece bedensel değil, zihinsel ve teknolojik becerilerin kazandırılmasını misyon edinen Beşiktaş Rsports, Houston, Texas'da düzenlenen FIRST Robotics Competition Dünya Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza attı. Ülkemize üçüncülükle dönerken, bizi destekleyen başta İş Bankası olmak üzere bütün sponsorlarımıza, yöneticilerimize, bizleri destekleyen taraftarlarımıza ve elbette ki takımımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.