HABERLER

2015-2016 Sezonu Şampiyonluğumuz

Sezon hazırlıklarına deneyimli teknik direktörümüz Şenol Güneş yönetiminde başlayan Beşiktaşımız; Mario Gomez, Ricardo Quaresma, Luiz Rhodolfo, Andreas Beck ve Dusko Tosic ile kadrosunu güçlendirerek lige şampiyonluk parolasıyla başladı.

Vodafone Arena inşaat halinde olduğu için maçlarını Başakşehir Fatih Terim Stadı ve Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynayan takımımız, ligin ilk yarısını 41 puanla zirvede tamamladı.

Devre arasında kadrosuna; Denys Boyko, Marcelo Guedes ve Alexis Delgado ile takviye yapan siyah-beyazlılarımız, sezonun ikinci yarısında ezeli rakibi Fenerbahçe ile kıyasıya bir şampiyonluk yarışının içine girdi.

Ligin zirvesindeki koltuğunu rakibine hiç kaptırmayan Beşiktaşımız, ligin 32. haftasında bir diğer ezeli rakibi Galatasaray’ı deplasmanda 1-0 yenerek şampiyonluk yolunda rakibiyle arasındaki puan farkını 6’ya yükseltti.

Vodafone Arena’da oynanan 33. hafta mücadelesinde Osmanlıspor ile karşılaşan Beşiktaşımız, maçı 3-1 kazandı ve Spor Toto Süper Lig’de 14. şampiyonluğunu ilan etti.