HABERLER

Japon Sanatçıların Beşiktaş Sevgisi

Japonya’nın medya alanındaki büyük temsilcilerinden Mainichi ile kulübümüz arasındaki dostluk ve sponsorluk anlaşması sonrası, Türkiye ile bu kadim ülke arasında daha güçlü bağlar yaratılacağını düşünüyoruz. Beşiktaş Dergisi kasım sayısına, “Beşiktaşlı Japon sanatçılar”, Unveil Raze gitaristi Tsuyoshi Ikedo ve grubun plaklarının kapak tasarımcısı Tara Fleming konuk oldu.

İşte o röportajdan bazı bölümler:

“Tsuyoshi: Türk futbolunu çok seviyorum, o yüzden Türkiye’ye her gelişimde maçlarını heyecanla takip ettiğim bir takımın stadını içeriden görebilmek harikaydı. İlk defa bu kadar güçlü bir futbol takımının stadına ayak bastım. O kadar özel bir havası ve o kadar köklü bir tarihi var ki etkilenmemek elde değil. Araştırdıkça çok ilginç bulgulara rastlıyorum.”

“Tara: Gerçekten de tarif etmesi zor bir duygu… Modern, yenilenmiş bir stat olmasına rağmen hem kulübün hem de binanın tarihi iliklere kadar hissediliyor. Kollarını açmış, “Kim olursan ol gel” der gibi bir havası var.”

“Tsuyoshi: Dünyanın her yerinde tanınacak seviyeye gelebilirsek çok mutlu olurum ama öncelikli hedefimiz büyük rock ve metal festivallerinde ana sahnede çalabilmek. Konserlerimiz çok coşku dolu geçiyor ve giderek çoğalan bir hayran kitlemiz var.”

“Tsuyoshi: Bu dünyada şimdiye kadar gördüğüm en sıcakkanlı, en yardımsever, en eğlenceli millet Türk milleti... Türkiye’den her ayrılışımda insanını, o enerjiyi ve rahatlığı özlüyorum. Geri dönüşümü iple çekiyorum. O yüzden hiç değişmeyin, hep böyle kalın.”

“Tsuyoshi: Japon insanına mesajım şudur: Eğer futbolu seviyorsanız Türk futbolunu ve Beşiktaş’ı takip etmezseniz çok şey kaçırırsınız. Japon futboluyla karşılaştıracak olursak farklı bir havası, farklı bir heyecanı var. Quaresma’nın trivela’larını görmeden olmaz. En büyük Beşiktaş!”

“Tara: Şampiyon Beşiktaş!”

Röportajın tamamını ve Beşiktaş Dergisi kasım sayısındaki diğer konuları okumak, posterleri ve mobil duvar kağıtlarını indirmek için TIKLAYIN