HABERLER

09.10.2018

GÜNCEL HABERLER

Başkanımız Fikret Orman’dan Açıklamalar

Başkanımız Fikret Orman, Vodafone Park’ta düzenlediği basın toplantısında Beşiktaşımızın gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

‘Göreve geldiğimizden beri Beşiktaş’a hep sahip çıktık’

“Kamuoyuna doğru mesajlar vermek, pozitifiten beslenmek için gayret içindeyiz. Bazı gerçekleri de ortaya koymak lazım. Hep özeleştiri yapmaya çalıştık. Beşiktaş ailesi olarak kendi işimizi iyi yapmalıyız. Onun için bazı maçlardan sonra ‘Hakem hatalarına değil kendimize bakmalıyız’ dedik. Taraftara şirin gözükmeye çalışmak çok kolaydır. Esas sorumluluğumuz Beşiktaş adına doğru şeyler yapmaktır. İlk günden beri Beşiktaş’a sahip çıktık. Doğrusu neyse onu yapmaya çalıştık. Beşiktaş taraftarına her yerde sahip çıktık. Masanın üstüne vurmak yerine icraatlar yaptık. Camialarla kişileri birbirinden ayırdık.”

‘VAR sistemi doğru VAR’ı yönetenler hatalı’

“Biz bugüne kadar özeleştirimizi yaptık. Beşiktaş takımının bir maliyeti vardır, rakiplerimizin de bir maliyeti vardır. Geldiğimiz noktaya baktığımızda hakemler de eleştirilebilir. Ben VAR sistemini eleştirmiyorum. VAR sistemi doğru. Bir maçta on dakika kapandı VAR sistemi, ne kadar ihtiyaç olduğunu herkes gördü. Hatayı yapan bilgisayar değil, insanlar. Suçu bilgisayara yükleyemeyiz. VAR sisteminin Türkiye’deki uygulaması rezalet. Dünya Kupası’nda yüzde 99.3 başarı sağlandı VAR sistemiyle. Sorumlular VAR sistemi hakkında iyi eğitim vermeli. VAR sistemi sadece Beşiktaş’a uygulanmadı. Futbolcu topu eliyle kesiyor, penaltı verilecek, VAR sistemi yok. VAR sistemini yöneten kişiler bizim aleyhimizde çalışıyor. Yapılan hataların VAR ile alakası yok. Bu sorunlar nasıl çözülecek hiç belli değil. MHK bizim doğrudan muhatabımız değil. Bizim muhatabımız Türkiye Futbol Federasyonu. Soruyorum, hangi eğitimler yapılıyor, sorunların çözümü için görev alan bir heyet var mı? Biz VAR odasına hakemleri bıraktık, var mı var! Bu durum hem sisteme hem de hakemlere olan güvene zarar veriyor. VAR sistemi ile değil, hakemlerin eğitimi ile ilgili sorunlar var. VAR sistemi çok iyi ama yönetenler hata yapıyor. Hakemler en ufak olayda VAR’a bakıyor. VAR, hata olan yerde devreye girecek. Her olay VAR’a gitmeyecek. Hakem VAR yokmuş gibi maçı yönetecek. Konyaspor maçında verilen penaltı komedi. VAR’a gidip bakılıyor, aynı şey. O penaltı gol olsaydı ne olacaktı? Özür dilemeyle bu sorunlar çözülmüyor. Hakemler pırlanta gibi insanlar diyorum ama artık fikrimi değiştirdim.”

‘Her hakem her maça verilsin, hakemler adil yönetim sergilesin’

“Beşiktaş, pış pış diyerek idare edilecek bir kulüp değil. Herkes işini yapacak. Hiçbir kulüp avantaj istemiyor. Cüneyt Çakır, Dünya Kupası’nda nasıl maç yönetiyor, burada nasıl yönetiyor? Her kulübün hakemi var. Herkes her maça verilsin ve hakemler adil yönetsin. Biz bugünden sonra iyi niyet aramıyoruz. Kulüpler Birliği toplantısında gündeme getireceğim. Maçlarımıza gözlemciler gelsin ve raporlama yapsınlar. O raporlar MHK’ye gönderilsin. Ahbap çavuş ilişkileriyle bu işler olmaz.”

‘Kulüpler olduğu için Türkiye Futbol Federasyonu var’

“Kulüpler, federasyonun kulüpleri değil. Her şey 2024’e odaklandı, kaldı. İki buçuk aydır yönetim kurulu toplantısı yapılmıyor federasyonda. Kulüpler Birliği olarak ona yakın yazı yazdık, hiçbirine cevap verilmedi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun başka işi yok mu? Caner’e görüntüden ceza verilirken gece yarısı federasyon toplantı yapıp talimat değiştiriyorsa Kulüpler Birliği söylediğinde neden toplantı yapılmıyor? Kulüpler olduğu için federasyon var. Kulüplerin sorunlarını çözmek sadece Kulüpler Birliği’nin misyonu değil. Beşiktaş, edepli bir kulüptür. Her harekette nezakete dikkat ediyoruz. Bu sadece bizim değil tüm futbol ailesinin görevi.”
Fotoğraf: Ufuk Tuncaelli