HABERLER

Beşiktaş Dergisi Ekim Sayısı Yayında

Kara Kartal coşkusunun ve Beşiktaşlılık kültürünün geçmişten geleceğe aktarımını sağlayan Beşiktaş Dergisi yine dopdolu bir içerikle taraftarı selamlıyor…

Şampiyon ve milli sporcu Mustafa Ertan’a ithaf edilen Beşiktaş Dergisi Ekim Sayısı, dijital posterleri, mobil duvar kağıtları, özel röportajları, futbolcularımız, camianın ileri gelenleri ve Beşiktaşlı sanatçılarla yapılan özel röportajlarla Başiktaş’ın nabzını tutuyor.

Kıymetli büyüğümüz Baba Hakkı’nın posterine bu sayımızda 29 Ekim 1923 Cumhuriyet Bayramı coşkumuzu dışa vuran posterimiz ve ressam Evren Derman’ın Şampiyonluk Turu tablosu eşlik ediyor. Tüm bunların yanı sıra birbirinden eğlenceli tasarımlarla Kara Kartal mobil duvar kağıtları da cep telefonlarınızı süslemek için sizlere sunuluyor.

İşte Namağlup Tek Şampiyon Beşiktaş dergisinde yer alan konularımız…

* Başkanımız Beşiktaşlılar için kaleme aldı: “Beşiktaş’ı uluslararası anlamda daha fazla bilinirliğe sahip bir marka haline getirmek için çalışıyoruz.”

* Beşiktaşımız’da yeni dönem ve yeni heyecan… Seçime tek aday olarak katılan Fikret Orman, yeniden kulübümüzün başkanı seçildi. Önümüzde zor bir süreç olduğunu belirten Başkanımız Orman, “Beşiktaş’ın problemlerini çözmeye çalışacağız. Herkesi kucaklayacağız. Amacımız Beşiktaş’a hizmet etmek ve Beşiktaş’ın haklarını korumak” diyor.

* Kara Kartal’ın emsalsiz efsanelerinden Beton Mustafa’nın hikâyesi Beşiktaş Dergisi’nde… Beşiktaş, 1959-60 sezonunda dillere destan olacak, son derecede yetenekli ve genç oyunculardan kurulu bir kadro oluşturmuştu Türkiye Ligi’nde... Necmi, Bahattin, Münir, Tuncay, Sabahattin, Kaya, Arif, Nazmi, Şenol, Birol ve Küçük Ahmet’ten kurulu kemikleşmiş bu kadroya, Türk futbolunun “lokomotif” oyuncusu “Beton” Mustafa’nın da dahil olması tüm Beşiktaşlılar’ı mutlu kılarken, rakipleri üzerinde de tedirginlik yaratmıştı.

* Orta sahamızın yeni silahı Adem Ljajic, geçmişten bugüne Kara Kartal yolculuğunu anlattı… Duran toplarda usta, Roma, Torino, Inter, Fiorentina, Partizan; Avrupa’nın bir çok üst düzey takımında top koşturan; Yugo geleneğinin tüm özelliklerini taşıyan, İtalyan kumaşına da haiz çok nitelikli bir futbolcu olan Adem Ljajic’in şimdiden geleceğin Beşiktaş efsaneleri arasına adının sevgi ile yazılacağı aşikâr.

* “Profesyonel bir futbolcu nasıl olunur” diye sorulacak olursa, elimizde belgeleriyle, kanıtlarıyla, kanlı canlı bir örnek var; Rıdvan Yılmaz. Daha Yavru Kartal halindeyken dikkatimizi çeken ve Vodafone Park’ta ilk defa Beşiktaş A Takımı formasını giyerek hepimizi gururlandıran genç futbolcunun dününü ve bugününü masaya yatırarak altyapının önemine dikkat çekmek istiyoruz.

* Fani Madida: “On beşinci dakikada attığım bir gol var, bildin mi?” Les Ferdinand’dan sonra Beşiktaşımız’ın ikinci siyahi ve ilk Afrikalı futbolcusu olma özelliğini taşıyan efsanevi oyuncumuz Fani Madida, Türkiye’de futbol oynadıktan sonra ülkesine dönüp sessiz bir hayat tercih etmişti. Efsane futbolcu, uzun yıllar sonra sessizliğini ilk Beşiktaş Dergisi için bozdu.

* Kulübümüzün Global Medya İş Ortağı, Japonya’nın köklü medya kuruluşu Mainichi-Sponichi grubu oldu. Anlaşma kapsamında Japonca sosyal medya hesapları için iki kurum birlikte çalışacak. Mainichi Gazetesi’nin her gün ulaştığı on milyonu aşan kişiye, düzenli Beşiktaş içerikleri hazırlanması, farklı sosyal sorumluluk kampanyalarının iki ülkede ortaklaşa hayata geçirilmesi, maç ve seyahat organizasyonları, ilk etapta iki kurumun radarında olan iş birliği kalemleri arasında yer alıyor.

* Espor denilince hemen burun kıvırmayalım. Çoğumuza yabancı gelen bu “taze” kavram, dünyada en hızlı gelişen yeni-akım sportif disiplinlerden biri. Nasıl ki satranç, bilardo, briç gibi atletik olmayan lâkin entelektüel ve stratejik efor gerektiren disiplinler, uluslararası federasyonlarca “spor” etkinliği bağlamında kabul ediliyorsa espor konseptini de bu bağlamda değerlendirmek gerekiyor. İşte, Beşiktaşımız’ın espor takımları da bu motivasyonla kuruldu ve erkek takımımız şampiyonluğa ulaştı, tebrik ediyoruz.

* Altan Gördüm, Beşiktaş Dergisi’nin konuğu oldu. Beşiktaşlı oyuncu Altan Gördüm ile güzel bir Pazar gününde birlikte Vodafone Park’ta bir Şeref Turu atarak Beşiktaş’ı, tiyatro oyunculuğunu, tribün kültürünü ve hayatı konuştuk.

* Çerkez Diyarı’nda Beşiktaşlılık… Hayata Kartal pençesi gibi sarılarak meydan okuyan Beşiktaşlılar, 154 yıl önce Anadolu’ya göç ettirilen Çerkes ataları için sürdüler motosikletlerini. Çerkesler’in dört farklı boyundan gelen dört motosikletli, Kuzey Kafkasya’nın yemyeşil coğrafyasında iki tekerle atalarının izini sürerken; yüreklerinde Beşiktaş sevdası vardı. Bu güzel anların öyküsünü Beşiktaş Dergisi’ne taşıdık.

* Veledromda antrenman nedir, ne değildir? Veledrom, olimpik bir spor olan pist bisikleti yarışlarının yapıldığı elips şeklinde eğimli bir piste sahip spor alanlarıdır. Ülkemizde eski bir geçmişi olan veledrom kavramını ve bisiklet sporuna dair detayları Beşiktaşlı bisikletçi Burak İzmirlioğlu anlattı.

* BodyClub’a davetlisiniz… Kısa sürede İstanbullular’ın buluşma mekanı haline gelen No:1903’ün içinde yer alan BodyClub, Beşiktaşlı olmanın ayrıcalığıyla spor yapabileceğiniz muhteşem bir yaşam alanı...

* Azerbaycan Beşiktaşlılar Derneği, faaliyetlerini anlattı.

* Taraftarlık ve sponsorluk olgularını masaya yatırıyoruz… Ne kadar taraftarsınız? Kulüp açısından “gelir ve pazarlama kaynağı”, taraftarlar için ise “ortak duyguya ve tutkuya sahip olmak” hakkında Handan Kaloğulları yazıyor…

* Beşiktaş Mogaz Takımımız, 15. Süper Kupa’yı müzemize getirerek hem sezona muhteşem bir başlangıç yaptı hem de bir kez daha camiamızın gururu oldu.

* Uluslararası başarılara imza atan kulübümüz ve Türkiye’nin öncü sokak giyim markası Les Benjamins, Ocak 2018’de gerçekleştirdikleri, taraftar ruhunu sokak stiliyle buluşturan vizyoner iş birliğine, yeni sezonda da devam ediyor.

* Kulübümüz bir ilki daha hayata geçirmenin gurunu yaşıyor. Beşiktaş JK Müzesi tarafından, “Kara Kartal’ın İzinde Beşiktaş” başlığı ile hayata geçirilen “Semt Turu” başladı.

* Bir çocuk neden okula gitmez? Psikolojik açıdan okul fobisi ve yapılması gerekenler Uzman Klinik Psikolog Serdar Vatansever’in kaleminden…

* Vedat Özdemiroğlu, Baba Hakkı’nın şiirini yazdı.

* Loris Karius’un astrolojik portresi…

* Vodafone Park’ın 2016 Nisan ayında kapıları açmasından sonra iki sezon üst üste caddelerde otomobillerle, Boğaz’da da tekne ve yatlarla şampiyonluk turuna çıktık. Bir sezonluk moladan sonra 2019 imzalı şampiyonluk kupasını müzemize götürmek için camia olarak seferber olduk. Yenilenmiş yönetim kurulumuz ve futbolcu kadromuzla adeta modifiye olmuş bir Beşiktaş’la yeniden yarışa girdik. Nihat Evren Derman’ın fırçasından “Kupaların Kartalları Semte Doğru” tablosu ve öyküsü...

* Analı Kızlı Beşiktaşlılar, Beşiktaş Dergisi’nde… Nesrin Yeşiltaş ile kızları Yeşim ve Seline Özgü ile buluştuk. Onlarla yaptığımız sohbeti sizinle paylaşıyoruz.

* Kadın voleybol takımımız, Balkan Kupası’nda oynadığı iki maçtan da galip ayrılarak kupanın sahibi oldu ve CEV Challenge Cup’a katılmaya hak kazandı.

* Yavru Kartal sayfaları yine dopdolu… Yavru Kartallarımız’ın eğlenceli günlükleri devam ediyor. Geçen ay Yavru Kartallarımız’ın Ricardo Quaresma, Pepe, Gökhan Gönül, Medel ve tüm futbolcularımız ile birlikte yaşadıkları o neşeli anların heyecanı, bu kez Vodafone Park’ta, müze alanlarında ve Kara Kartal’ın kara kutusu; soyunma odasında devam ediyor… Mini Kartallarımız Şirel Baruh, Yaman Kartal Yıldırım ve Selina Özberk, Beşiktaş’ın tarihine tanıklık ederken bu kutsal tarihin bir parçası olmanın da keyfini çıkartıyorlar… Ayrıca Mini Mini Kartallar ve aktüel bilgiler de Yavru Kartal dergimizde...

Beşiktaş Dergisi Ekim 2018 sayısını dijital ortamda okumak, posterleri ve mobil duvar kağıtlarını indirmek için TIKLAYIN