HABERLER

23.09.2018

BASKETBOL

Beşiktaş Sompo Japan:88 Zenit St Petersburg:82

Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, Gloria-Smart Casual Event Basketbol Turnuvası son maçında Zenit St Petersburg'u 88-82 mağlup etti.

Beşiktaş Sompo Japan Takımımız karşılaşmaya; Phil Pressey, Erkan Veyseloğlu, Burak Can Yıldızlı, Kyle Gibson ve Joe Alexander beşiyle başladı.

Siyah-beyazlılarımız ilk sayılarını Phil Pressey'nin pota altından bulduğu basketle kazandı. Hücumlarında çembere takılan ekibimiz, ilk dakikalarda geriye düştü. Phil Pressey ve Erkan Veyseloğlu ile skor üretmeye çalışan ekibimiz ilk çeyreği 27-20 geride tamamladı.

İkinci çeyreğe tutuk başlayan siyah-beyazlılarımız ilk dakika geride kalırken farkın 13'e çıkmasına engel olamadı(33-20). İlk yarıda son 5 dakika girilirken hücumda etkili olmaya başlayan ekibimiz, Erkan Veyseloğlu, Kyle Gibson ve Ivan Buva ile arka arkaya bulduğu basketlerle farkı eritti ve soyunma odasına 49-45 geride girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına takımımız; Phil Pressey, Burak Can Yıldızlı, Kyle Gibson, Robin Benzing ve Joe Alexander beşiyle çıktı.

İkinci yarıya etkili başlayan Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, Phil Pressey ve Kyle Gibson ile bulduğu basketlerle skoru eşitledi (55-55). Savunma direncini arttıran siyah-beyazlılarımız, çeyreğin son 5 dakikasına 59-57 önde girdi. Bu dakikadan sonra sahada daha iyi organize olan ve Can Maxim Mutaf'ın hücum performasıyla farkı açan takımımız, çeyreği 69-64 önde tamamladı.

Karşılıklı basketle başlayan son çeyrekte ilk 2 dakikayı siyah-beyazlılarımız 71-68 önde geçti. İki takımında savunma direncini arttırdığı bu bölümde takımımız Erkan Veyseloğlu ve Can Maxim Mutaf ile bulduğu 3 sayılık basketlerle skoru 84-75'e getirdi. Beşiktaş Sompo Japan Takımımız karşılaşmadan 88-82 galibiyetle ayrıldı.

İstatistiklerimiz şu şekilde;

Kyle Gibson: 26 sayı - 2 ribaund - 1 asist

Can Maxim Mutaf: 14 sayı - 2 ribaund - 1 asist 

Erkan Veyseloğlu: 13 sayı - 1 ribaund

Phil Pressey: 12 sayı - 1 ribaund - 4 asist

Joe Alexander: 10 sayı - 7 ribaund

Ivan Buva: 9 sayı - 3 ribaund - 1 asist

Burak Can Yıldızlı: 2 sayı - 2 ribaund

Kenan Sipahi: 2 sayı - 7 asist - 4 ribaund 
Haber & Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı