HABERLER

14.09.2018

BASKETBOL

Beşiktaş Sompo Japan: 82 KK Sencur: 69

Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, Slovenya kampındaki son hazırlık maçında KK Sencur'u 82-69 mağlup etti.

Beşiktaş Sompo Japan Takımımız karşılaşmaya; Erkan Veyseloğlu, Kenan Sipahi, Samet Geyik, Kyle Gibson ve Joe Alexander beşiyle başladı.

Siyah-beyazlılarımız, karşılaşmadaki ilk sayılarını Erkan Veyseloğlu'nun pota altından bulduğu basketle kazandı. Samet Geyik'in pota altındaki üstünlüğüyle farkı açmaya başlayan ekibimiz, Joe Alexander'ın da skora katkı yapmasıyla ilk çeyreği 26-14 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe etkili başlayamayan takımımız skor üretmekte zorlandı. Savunmada açıklar veren ekibimiz farkın kapanmasına engel olamadı ve son 3 dakikaya 32-30 önde girdi. Kalan sürede rakibine öne geçme şansı vermeyen Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, ilk yarıyı 42-38 önde tamamladı.

Mücadelinin ikinci yarısına takımımız; Ömer Utku Al, Can Maxim Mutaf, Erkan Veyseloğlu, Robin Benzing ve Joe Alexander beşiyle çıktı.

Üçüncü çeyreğe hızlı başlayan takımımız, ilk 5 dakikada rakibine sadece 5 sayı bulma şansı tanıdı ve farkı 17'ye kadar çıkardı. Çok rotasyona gidilen son bölümlerde savunmada açıklar veren ekibimiz bu çeyreği 66-53 önde bitirdi.

Son bölüme arka arkaya kazanılan basketlerle başlayan siyah-beyazlılarımız ilk 3 dakika geride kalırken skoru 76-53'e getirdi. Kalan sürede de üstünlüğünü koruyan Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, Slovenya kampındaki son hazırlık maçında KK Sencur'u 82-69 mağlup etti.

Basketbolcularımızın maçtaki istatistikleri

Erkan Veyseloğlu: 10 sayı
Joe Alexander: 16 sayı
Kyle Gibson: 10 sayı
Samet Geyik: 6 sayı
Can Maxim Mutaf: 13 sayı
Duşan Cantekin: 6 sayı
Ömer Utku Al: 10 sayı
Robin Benzing: 5 sayı
Kenan Sipahi: 4 sayı
Enes Berkay Taşkıran: 2 sayı
Haber & Fotoğraf: Hasan Hüseyin Avcı