HABERLER

11.09.2018

BASKETBOL

Beşiktaş Sompo Japan:79 Petrol Olimpija:81

Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, hazırlık maçında karşılaştığı Petrol Olimpija'ya 81-79 mağlup oldu.

Takımımız karşılaşmaya; Samet Geyik, Erkan Veyseloğlu, Kyle Gibson, Burak Can Yıldızlı ve Kenan Sipahi beşiyle başladı.

Mücadeledeki ilk sayılarını Samet Geyik'in basketiyle kazanan takımımız, Kyle Gibson'un 3 sayılık basketiyle skoru 5-0'a getirdi. Etkili oyununu sürdüren ve çeyrekte ilk 5 dakikayı 11-2 önde geçen ekibimiz, bu bölümü 25-12 üstünlükle tamamladı.

İkinci çeyrek karşılıklı kazanılan basketlerle başladı. Bu bölümde savunmada açıklar veren takımımız, farkın erimesine engel olamadı ve ilk yarı 38-38 eşitlikle sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına takımımız; Kenan Sipahi, Kyle Gibson, Erkan Veyseloğlu, Burak Can Yıldızlı ve Samet Geyik beşiyle başladı.

İkinci yarıya tutuk başlayan siyah-beyazlılarımız, rakibinin öne geçmesine engel olamadı. Çeyreğin sonlarında Joe Alexander ve Enes Berkay Taşkıran'ın basketleriyle hücumda etkili olmaya çalışan takımımız, savunmada aynı etkinliği gösteremedi ve bu bölümü 63-55 geride tamamladı.

Son çeyreğe baskılı başlayan ekibimiz, farkı 3'e kadar indirdi (63-60). Son dakikalara girerken pota altında Duşan Cantekin ile etkili olan siyah-beyazlılarımız, 77-76 öne geçmeyi başardı. Kalan sürede üstünlüğünü koruyamayan Beşiktaş Sompo Japan Takımımız, karşılaşmadan 81-79 mağlubiyetle ayrıldı.

Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz 13 sayı, 1 ribaund ve 7 asistle oynayan Kenan Sipahi olurken onu; 11'er sayı ve 2'şer ribaundla Robin Benzing ve Burak Can Yıldızlı, 10 sayı ve 4 ribaundla da Duşan Cantekin takip etti.

İstatistiklerimiz şu şekilde;

Erkan Veyseloğlu: 3 sayı

Ömer Utku Al: 5 sayı - 4 asist

Enes Berkay Taşkıran: 5 sayı - 3 ribaund

Samet Geyik: 6 sayı - 3 ribaund - 1 asist

Joe Alexander: 7 sayı - 2 ribaund

Kyle Gibson: 8 sayı - 3 asist - 1 ribaund