HABERLER

05.08.2018

SPOR OKULLARI

BJK Futbol Okulları İkinci Aşama Seçmeleri Tamamlandı

BJK Futbol Okulları Seçmeleri’nin ikinci aşaması BJK Hakkı Yeten Tesisleri’nde 2004- 20011 doğumlu öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşti.

Toplam 240 öğrencinin katıldığı seçmelerde 81 öğrenci üçüncü aşamaya katılmaya hak kazandı.

Beşiktaş JK Spor Okulları Koordinatörümüz Tuğba Başer, futbol okulları ikinci aşama seçmeleriyle ilgili şunları söyledi:

“Futbol okulları altyapı seçmelerinin ilk aşamasını 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde 650 öğrencimizin katılımı ile gerçekleştirmiştik. Şu anda BJK Hakkı Yeten Tesisleri’mizde ikinci aşamaya kalan 200'ün üzerinde sporcu ter döküyor ve altyapıya girmek için çaba gösterdiler. İnanıyorum ki öğrencilerimizin arasından altyapımıza değerli sporcular seçeceğiz ve amacımıza ulaşacağız. Altyapımızın en büyük oyuncu havuzunu spor okullarımızda bulunan öğrencilerimiz oluşturuyor. Türkiye'nin neredeyse her yerinde ve yurtdışında okullarımız var ve bu şekilde altyapımıza daha çok sporcu kazandıracağız.”

Futbol Okulları İdari Sorumlusu Gökhan Ataş, çok yetenekli sporcuların olduğunu ifade ederek, “Futbol Okulları seçmelerinin ikinci aşamasını gerçekleştirdik. Elimizden gelen her şeyi yaparak Beşiktaş akademimize sporcu kazandırmaya çalışıyoruz. Bugünün ardından burada seçilen çocuklarımız artık üçüncü aşamada çaba gösterecekler” dedi.

Gençlik Geliştirme Programı Teknik Sorumlusu Recep Ömer Gülen ise şunları söyledi:

“Her sene seçmeler düzenliyoruz. Ancak futbol okullarımıza özel olarak ilk defa yapıldı. Spor okulları ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz ve daha önce yapmış olduğumuz 650 öğrenci içerisinden oyuncuları beğendik ve ikinci aşamaya çağırdık. 2011 doğumlular ile başladık, 2004 doğumlulara kadar yaş gruplarının seçmelerini yapıyoruz. Futbol okullarında eğitim alan ve öne çıkan oyuncularımızın buradaki altyapı hocalarımız ile birlikte Beşiktaş’a kazandırmak istiyoruz. Tabii ki hocalarımızın işleri kolay değil bu seçme dışında Türkiye geneline yapılan seçmemizde de seçilen oyuncular oldu. Bu iki organizasyonda seçilen çocuklarımız arasında bir kaynaştırma olacak ve içlerinden en iyileri seçilecek. Oyuncularımızın işleri kolay değil bu sıcakta ter döküyorlar. Ama sözkonusu Beşiktaş olunca akan sular duruyor. Biz altyapı olarak bu organizayonun çok faydalı olduğunu düşünüyoruz.”