HABERLER

Beşiktaş Dergisi Ağustos Sayısı Yine Dopdolu

Futbol dünyasından sanat camiasına Beşiktaşlı yıldızlarla yapılan özel röportajları, Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün şanlı geçmişi ile Kara Kartal’ın yarınlarına ışık tutan, dünden bugüne Beşiktaş’ın ve Beşiktaşlılığın yazılı kültür mirasını aktaran birbirinden değerli yazar ve konukları ile Beşiktaş Dergisi’nin Ağustos sayısının içeriği yine dopdolu... Üstelik iki dev poster; İlk Yarı Lig Fikstürü ve Nihat Evren Derman imzalı “Dolmabahçe’de Şampiyonluk Turu” posterlerimiz de hediye... Beşiktaş Dergisi kapağını bu ay yaşayan efsane, eski futbolcularımız, yeni yardımcı antrenörlerimiz İlhan Mansız ve Guti Hernandez süslüyor. İşte Beşiktaş Dergisi’nde yer alan konularımız:

* Başkanımız Sayın Fikret Orman’ın Beşiktaş ailesine mesajları...

* Dergimizin bu sayısını Onursal Genel Başkanımız Süleyman Seba’ya ithaf ediyor ve “Süleyman Seba’nin izindeyiz” diyoruz... Onursal Başkanımız Süleyman Seba’yı özlemeyen Beşiktaşlı var mı? Yıllar geçiyor ve ona olan bağlılığımız, sevgimiz tükenmiyor; bilakis her geçen zamanda daha fazla onun değerlerine sarılıyoruz. Süleyman Seba duruşunun önemi her geçen yıl daha da anlaşılıyor.

* Onlar; Beşiktaş’ın iki yaşayan efsane futbolcusu... Ve onlar artık, Beşiktaş’ın iki yardımcı antrenörü... Kara Kartal’da kariyerlerine yeni bir sayfa açan Guti Hernandez ve İlhan Mansız ile hem eski futbolculuk günlerini yad ettik hem de Beşiktaş’ın geleceğini konuştuk.

* Beşiktaşlılar’ın ilk siyahi sevgilisiydi, Les Ferdinand... Aynı zamanda İngiltere’den Beşiktaş’a gelen ilk futbolcuydu... Futbolculuk kariyerinin ilk büyük çıkışını bir yıl kiralık olarak oynadığı İstanbul’da yapan ve Türkiye’ye gelen en iyi yabancılar arasında gösterilen Ferdinand, Beşiktaşımız’ın efsanevi isimleri Metin-Ali-Feyyaz ile birlikte forma giydi. Siyah-Beyaz formayı otuz dört kez terletti ve rakip filelere on altı gol gönderdi. Her golden sonra da tribünler ayağa kalktı: “Müjde, müjde size, Ferdinand’dan müjde size”... Taraftarların “Ferdi”si Les Ferdinand’ı, yıllar sonra İngiltere’de bulduk ve Beşiktaş Dergisi için çok keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. 

* Beşiktaş sezon öncesi hazırlıklarına geçtiğimiz dönemlere göre daha erken başladı... 30 Haziran’da Slovakya’da yapılan akşam antrenmanıyla başlayan kamp 20 Temmuz’da Avusturya’da yapılan son hazırlık maçıyla sona erdi ve yaşanan tüm anları sizler için derledik...

* Balkan Kupası Şampiyonu Masa Tenisi Takımımız, hem süper ligde hem de Türkiye Kupası’nda şampiyonluk kupasını kazanarak, camiamızı sevince boğdu. Ayrıca 18. Akdeniz Oyunları’nda ülkemizi temsil eden takımımızın milli sporcusu İbrahim Gündüz, bronz madalyanın sahibi olarak tarihi bir başarıya imza attı.

* Kulübümüz ve Vodafone ortaklığında hayata geçirilen, dünyanın ilk dijital scouting (futbolda yetenek avcılığı) projesi “Geleceğin KaraKartalı”nda, yedi bölgede elemeleri geçen otuz beş çocuk İstanbul’da kampa yaptı. Türkiye’nin dört bir yanından aileleriyle birlikte İstanbul’a gelen çocuklar, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen üç günlük kampın ardından Vodafone Park’taki final etkinliğine katıldı. Finalde yapılacak seçmelerle dokuz çocuk altyapımıza girme fırsatı yakaladı.

* Beşiktaşımız yeşil sahalardan uzakken biz de dünya kupasına kilitlenmiştik. Artık globalleşen futbol endüstrisinde dünya futboluna da aşina olmak bir zorunluluk haline geldi. Peki, Fransa hariç, G-7 diye tanımlayabileceğimiz dünya devlerinin boynu bükük ayrıldığı Rusya’da aslında ne oldu? Wimbledon yönetiminin FIFA’ya yaptığı ukalalığın bir benzeri neden Kırkpınar’dan gelmedi? Burnumuzun dibinde oynandığı halde katılamadığımız turnuvada gurur duyacak neler bulabildik? Tekmili birden bu “komplo teorileri”ni Ali Kayalar derledi.

* Dünya Kupası geldi geçti. Yine transferler, markalar, şöhretler ve endüstriyel futbolun arka planı tartışıldı. Tüm bu konuları ise Handan Kaloğulları masaya yatırdı.

* Beşiktaşımız’ın yeni transferlerinden Dorukhan Toköz, Beşiktaş Dergisi’ne konuk oldu. 18 Ocak 1999’da Almanya’da dünyaya gelen, Bayer Leverkusen’in altyapısında forma giyen genç hücum oyuncusu, U-19 Milli Takımı ile çıktığı altı maçta üç gole imza atmıştı. Dorukhan, futbol takımımızın kampında sorularımızı yanıtladı.

* “Gerçek sporcuların ve sporseverlerin hepsine saygı duyarız. Lefter, Can Bartu ya da Metin Oktay; tuttuğu takımlar farklıdır ama hepsinde onurlu olmak, dik durmak gibi ortak özellikleri vardır. Bana göre bugün tüm bu değerleri en çok Beşiktaş temsil ediyor.” Bu sözler, Beşiktaşlı oyuncu Kemal Başar’a ait. Sanatçı ile Vodafone Park’ta buluştuk. Mabedi tavaf ettikten sonra adeta geçmişe bir zaman yolculuğuna çıkarak Beşiktaş’ı, tiyatroyu ve hayatı etraflıca konuşup, sohbetimizi ve çektirdiğimiz çok özel fotoğrafları dergimize taşıdık.

* Ressam Nihat Evren Derman, Beşiktaş Dergisi için özel olarak hazırladığı “Dolmabahçe’de Şampiyonluk Turu” isimli eserin öyküsünü yazdı. 

* Beşiktaş atkısının Türkiye ve dünya ölçeğindeki “Her yerde BeşiktAŞK” macerası sürüyor. Gökhan Karakaş’ın bir Kartal gibi iz sürücülüğünde, atkılarımız dünyanın dört bir yanını dolaşıyor.

* Kulübümüz’ün amblemini ve renklerini taşıdığı için şüphesiz en önemli sembolümüzdür formalarımız... Aynı zamanda 115 yıllık gururu, asaleti, emeği, alınterini de tarihten alıp bugünlere taşır... Her sezon öncesinde merakla bekleriz... Hem yenilenmiş Beşiktaş hem de üzerimize giyeceğimiz yepyeni formalardır bu merakın kaynağı... Yine gördük ki, her sezon olduğu gibi bu sezon da Türkiye’nin en güzel formaları bizde...

* Futbolcumuz Gökhan Töre’nin astrolojik portresi Beşiktaş Dergisi Ağustos sayısında... ISAR CAP, Danışman Astrolog Betül Alakır yazdı.

* Çoğumuz bulunduğumuz tatil ortamını, rahatlığını terk etmek ve yeniden işe koyulmak için zorlanıyoruz. Hatta bunu kafasında kurup, tatillerini zihinlerinde erkenden bitiren bile var. Peki bu geçiş bizi neden zorluyor? Bu geçişi yumuşatabilmenin ve işe daha kolay adapte olmanın yolları var mı? İşte tüm bu taktikleri Beşiktaşlı uzman klinik psikolog Serdar Vatansever bizlere sunuyor...

* Beşiktaş RMK Marine, ikincilik kupasını aldı. Geçtiğimiz sezon Avrupa Üçüncüsü olma başarısı gösteren Beşiktaş RMK Marine Takımımız, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi Erdal Gügül Sezonu’nu ikinci olarak tamamladı. Beşiktaş Dergisi olarak takımımızı kutluyoruz...

* Sosyal medyanın şampiyonu Beşiktaş’ın siber alanlardaki istatistikleri, ay boyunca Beşiktaş’a dair konuşulan her şey, analizler, trend topikler, Kara Kartal’ın web diyarındaki yansımaları...

* Fatma Arsan, anne-kız Beşiktaşlı Kartallar ile buluşmaya devam ediyor. Bu ayki konuklarımız Tuğba Şerbetçi ve Ece Elif Şerbetçi, dergimize Beşiktaş’a olan sadakatlarını anlattılar.

* Beşiktaş’ın şairi Vedat Özdemiroğlu’dan Sergen Yalçın’a şiir!

* Latin Amerika’nın Kolombiya diyarından dünyaya en büyük pop ikonu ihracı Shakira, Vodafone Park’ta muazzam bir konser verdi. O anları tekrar yaşamak için konserin günlüğünü tuttuk. Shakira konseri ve çok özel anları tekrar yaşayacaksınız...

* Haziran ve Temmuz aylarında Beşiktaş Camiası’nda neler yaşandı?

* Siirt Beşiktaşlılar Derneği, dergimize faaliyetlerini anlattı.

* Bisiklet yarışçısı, semtimizin çocuğu E. Burak İzmirlioğlu, iki tekerlekli serüvenlerini dergimize yazmaya devam ediyor.

* Motosiklet Başlangıç ve İleri Sürüş Teknikleri Eğitmeni Mustafa Tekin “Motosikler modelleri” hususunda bizleri aydınlatmaya devam ediyor...

* Psikoteknik değerlendirme nedir, ne yapmalı? ALG Psikoteknik’in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güzel ile İleri Sürüş ve Sportif Sürüş Eğitmeni Kaan Özşenler’in gerçekleştirdiği özel röportajımızın ikinci bölümü Beşiktaş Dergisi’nde...

* Ağustos ayının kültür ve sanat etkinlik takvimi...

* Vizyona giren filmler, kitapçı raflarında görücüye çıkan kitaplar ve kalburüstü müzisyenlerin yaşamlarına dair detaylarla yeni albümlerin incelemeleri... Serüven filmlerinden kültür, müzik ve eğlence dünyasına tüm sektörün nabzı Beşiktaş Dergisi’nde atıyor.

* Beşiktaş Dergisi’nin Yavru Kartallar’a ayırdığımız sayfaları da yine dolu dolu... Beşiktaş’ın çocukları, Yavru Kartallar Beşiktaşlı futbolcu abileriyle buluşuyor. Mini Kartallarımız Emir Göl ve Yiğitcan Korkmaz, kaptanımız Oğuzhan Özyakup ile özel bir röportaj gerçekleştirdi. Bu eğlenceli röportajın yanı sıra Mini Mini Kartallar ve aktüel bilgiler de Yavru Kartal dergimizde...

Satış: Kartal Yuvası mağazalarında, www.kartalyuvasi.com.tr adresinde ve bayilerde