HABERLER

Beşiktaş JK Müzesi’nde Geleceğin Spor Gazeteciliğine İlk Adım

Beşiktaş JK Müzesi, “Müzede Öğrenme Programları” kapsamında, Temmuz ayı boyunca hafta içi ve hafta sonu gerçekleştirilen “Sanat ve Spor Atölyeleri” ile çocuklarla bir araya geliyor. 21 Temmuz’da başlayacak yeni atölye çalışmasının konusu ise “Spor Yazarlığı ve Muhabirlik” olarak belirlendi. 21 Temmuz’da 14:00-15:30 ve 28 Temmuz’da 14:00-15:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek atölye çalışmaları kapsamında, minik katılımcılar spor gazeteciliği süreçleri ile ilgili çok özel bir deneyimi, mesleğinde uzman profesyoneller eşliğinde yaşayacak.

Beşiktaş JK Müzesi’nde 4 Temmuz 2018’de başlayan ve ay sonuna kadar devam edecek olan çocuk atölyelerinde; çağdaş sanat ve teknikleri aracılığı ile kendini ifade etme biçimleri, spor ve hareket ile beden farkındalığı, müzik ve ritmin yorumlanarak yeniden üretimi, takım çalışması ve yaratıcılığın odak alınmasının yanı sıra, sporun çocukların zihninde farklı bir biçimde konumlandırılması hedefleniyor.

Atölye programının ilgi çeken konu başlıklarından biri olan “Spor Yazarlığı ve Muhabirlik Atölyesi”, 21 ve 28 Temmuz 2018 tarihlerinde Beşiktaş JK Müzesi’nde gerçekleştirilecek. Spor iletişiminde önemli bir yeri olan bu mesleğin, gerçekleştirilecek atölye çalışması ile 10-14 yaş grubu çocuklarla buluşturulması hedefleniyor.

Atölye çalışmasında; spor yazarlığının ve muhabirliğin ne olduğu ve bu iş sürecinde neler yapıldığı uygulamalı metotlarla işlenecek. Eğitim çerçevesinde muhabirlik süreçleri birçok farklı açıdan katılımcılara aktarılacak. Muhabirin maç sırasında sahada durması gereken yerden, haber plan kâğıdı tasarımına ve haber üretimine kadar birçok adım, çocuklarla birlikte deneyimlenecek.

Bilgi ve rezervasyon: 

Beşiktaş JK Müzesi atölyelerine katılım ücretli olup, muzeegitim@bjk.com.tr adresine rezervasyon yapılması ve katılımcı bilgilerinin iletilmesi gereklidir.

Atölyelerle ilgili detaylı bilgiye; müzenin web sitesi üzerinden ulaşılabilir. 

http://bjk.com.tr/tr/besiktas-jk-muze/yaz_atolyeleri

Atölye çalışmasına katılan çocuklar ve aileleri için Vodafone Park’ta keyifli vakit geçirebilecek birçok alternatif alan da yer alıyor. Çocuklar, sporun ilham olduğu farklı ve yaratıcı atölye programlarına katılırken, Beşiktaş JK Müzesi, Blackcup Coffee, Lenovo Game On oyun alanı, Kartal Yuvası mağazası da keyifli vakit geçirebilecekleri alanlar olarak ziyaretçilerini bekliyor.