HABERLER

03.07.2018

FUTBOL

Yeni Transferimiz Dorukhan Toköz’den BJK TV’ye Açıklamalar

Futbol Takımımızın yeni transferi Dorukhan Toköz, Slovakya kampında BJK TV muhabiri Mert Közoğlu’nun sorularını yanıtladı.

MERT KÖZOĞLU: Kamp günlüğünden hepinize merhaba değerli izleyenler. Bugün yeni bir röportajımız var. Yeni transferimiz Doğukan Toköz konuğumuz teşekkür ederim Doğukan. İlk olarak transfer sürecini anlat istersen. Oradan başlayalım.

DORUKHAN TOKÖZ: Ya valla karışıktı, başka takımlarla da ismim anıldı. Ama ben Beşiktaş’ı duyduktan sonra menejerimle bir beklemek istedim zamanı vardı bu işin de. Bekledikten sonra da benimle ilgilendiklerini duydum. Ben zaten çok istiyordum. Hem Şenol Hocanın antremanlarını yemek istiyordum. Her insanın eksik yönü oluyor, bunu geliştirmek için de benim için önemli olacaktı. Benim için buraya gelmek çok iyi oldu. Transfer sürecinde herhalde bir 2 haftalık 3 haftalık bekleme görüşme süreci oldu. Ondan sonrasında da zaten imzalar atıldı. Ben de İstanbul’da takıma katıldım. Forma ağır. Ağır forma ama elimizden geleni yapıp taşıyacağız. Takım arkadaşlarım çok iyi. Zaten takım yavaş yavaş toplanıyor. Hepsi cana yakınlar. Büyük ağabeylerimiz sağolsunlar “Hoşgeldin!” diye karşıladılar, konuştuk, görüştük. Bir ihtiyacım olduğunda gelmemi söylediler, sağolsunlar. Yabancılar da aynı şekilde hepsi cana yakın. Hani takımdaşlık çok iyi. Benden önce de böyleymiş çok belli. Hepsine de buradan teşekkür ederim. Her şey çok iyi sağolsunlar çok ilgilendiler benimle.

MERT KÖZOĞLU: Kendini nasıl tarif edersin mesela?

DORUKHAN TOKÖZ: Ben mesela çok yönlü oynarım iki yönlü de futbolu hem ofansı hem defansı oynamayı severim o yüzden farklı farklı mevkilerde oynayabiliyorum. Ön libero oynayabiliyorum, sağ bekte oynayabiliyorum hani kendi takımımda buraya gelmeden önce ikisinde de oynadım. Stoper oynadım. Defansif ağırlıklı bir oyuncuyum aslında. Yani ofans olarak da kendimi geliştirmem gereken yönler var ama şans, baht. Skora katkı yaptığım oluyor. Hani tabi ki ofans olarak kendimi geliştirmem gerekiyor ama mücadeleci, defansif, hırslı bir oyuncuyum.

MERT KÖZOĞLU: Yücel hoca herhalde seni Eskişehir’de ilk kez sağ bek oynattı?

DORUKHAN TOKÖZ: Yücel hoca değil. Alpay hoca oynattı. İki sene önce. Ondan sonra milli takımda sağ bek oynadım ümit milli takımlarda.

MERT KÖZOĞLU: Tamam anladım peki sağ bek oynadığın bir maçta asist mi yaptın?

DORUKHAN TOKÖZ: Bir tane kestim penaltı oldu.

MERT KÖZOĞLU: Onu asist sayıyoruz.

DORUKHAN TOKÖZ: Evet. Bir tane daha kestim onda da direkten mi döndü birşey oldu. Zaten böyle daha ilk maçımda heyecanlıydım ben de.

MERT KÖZOĞLU: Bu peki farklı farklı mevkilerde oynamak biraz garip gibi geliyor şimdi bana. Yani ben orta sahada oynasam bir anda sağ bek olunca bir an değişik olur sen neler hissettin? Çabuk uyum sağlamış gözüküyorsun.

DORUKHAN TOKÖZ: Aslında uyum sağlamaktan yana bir problem yoktu. Bence bir futbolcu defansif bir futbolcu defansın bütün bölgelerinde oynayabilecek kapasitede gibi görüyorum.Ofansif bir futbolcu da işte ileride bütün pozisyonlarda oynar gibi geliyor bana ama tabi ki pozisyon bilgisi olarak sağ bekte pozisyon bilgim daha azdı. Altyapıda da vs. hiç oynamamıştım. Hep orta saha stoper oynadım ama sağ beke geçtiğim zaman biraz pozisyon bilgisiyle baktım hani böyle güzel şeyler oluyor güzel de bir mevkii. Hani futbolu oynarken zevk de alıyorsun. Hep git gel ofans var defans var. Biraz pozisyon bilgimle beraber ondan sonra mevkii geliştirip, böyle yavaş yavaş alıştım.

MERT KÖZOĞLU: Onu soracaktım şimdi. Sağ bek standart bir sağ bek değil, sadece defansa yönelik. Sen ileri de çıkiyorsun sürekli.

DORUKHAN TOKÖZ: Ben hep ofans. Genelde hep ofans. Bire bir kaldım mı defansif özelliğim var Allah’tan. Hani bir de dayanıklılığım çok gidip gelebiliyorum o yüzden çok sıkıntı çekmiyorum ama nedense Gökhan ağabey gibi herhalde nedense ofansa doğru oynuyorum öyle alışkanlık oldu.

MERT KÖZOĞLU: Gökhan dediğin iyi oldu. Şimdi Gökhan Gönül’den de bahsedecektim. Şimdi Gökhan Gönül, Türk futbol tarihinin diyebilirim belki de, en büyük sağ beklerinden sağ bek açısından futbolcularından biri olabilir.Milli takımda senelerce öyle, hala Milli takımda oynuyor. Sayısız başarıları var. Onunla beraber antremana çıkmak, daha yeni antrenmana çıktığın için söylüyorum, ileride maçlara çıkacak olmak nasıl hissettiriyor? Ondan en azından sahada antremanda bir şeyler görüp etkilendiğin yanları vs. var mı?

DORUKHAN TOKÖZ: Bundan önce tabi izliyorduk. Milli takımda olsun, burada olsun başka kulüplerde olsun. Hani “Beklik” kavramını başka bir şekilde böyle Türkiye’ye yansıttı.Caner Erkin de öyle.

MERT KÖZOĞLU: Caner diğer tarafta.

DORUKHAN TOKÖZ: Evet, aynen öyle ikisi de farklı bek oynuyorlar. Aramızda bir konuşma geçti dedi işte “Beki nasıl oynuyorsun?” Ben de “Sen gibi oynuyorum” dedim. Ligi çok iyi biliyorlar. Üst seviyede oynamışlar. Onlarla oynamak ayrıcalık oluyor. Görüp gözlemliyorsun. Farklı oyuncular hepsi.

MERT KÖZOĞLU: Peki biraz zayıf olarak gördüğün bir yönün var mı? Mesela iki ayağını kullanabilme durumu veya “Şu hava toplarında biraz daha geliştirmem gerekiyor” kendimi diyebileceğin bir yönün var mı?

DORUKHAN TOKÖZ: Sağ tarafta oynuyorum ama sol ayağımı biraz daha gelişirmem gerekiyor gibi geliyor bana. Zaten onlar da yavaş yavaş oluyor. Zaten yaşımız da geldi hani kullanabiliyorum elimden geldiğince bir sıkıntı yaratmıyor bana ama sağ ayağım kadar iyi kullanamıyorum. Onu belki sağ ayağım kadar iyi düzeye getirirsem benim için daha iyi olacak.

MERT KÖZOĞLU: Uzaktan şutlarını gördük videolarda. Gerçekten çok iyi gollerini de gördük milli takım formasıyla iyi gollerini gördük. Bu bir özgüvendir heralde sahada futbol için. Çünkü biz çok fazla görmüyoruz öyle çok uzaklardan deneyen ve isabet ettiren.

DORUKHAN TOKÖZ: Ben şutlarıma güveniyorum, uzaktan şutlarıma, küçükten beri hep uzaktan şut çalışıyordum. Çünkü orta saha oynuyordum küçüklüğümden beri. Kaleye senin çok yaklaşma şansın olmuyor belki defansif orta saha oynadığın zaman. O yüzden, sana şans geldiğinde oyunu karşı tarafa yani sahaya yıktığın zaman belki uzaktan bir şut şansı geliyor. Kendime güvenip vurduğum zaman güzel goller attım Allah’a şükür.

MERT KÖZOĞLU: Peki en beğendiğin golün?

DORUKHAN TOKÖZ: Herhalde milli takımdakidir.

MERT KÖZOĞLU: Sosyal medyada dolaşan gol.

DORUKHAN TOKÖZ: Evet. O ya da Giresun play-off maçında uzaktan attığım ikisinden biri. Zaten öyle çok abartılı gol atmadım.

MERT KÖZOĞLU: Umarım daha fazla gol atarsın Beşiktaş formasıyla, biz de izleriz.

DORUKHAN TOKÖZ: İnşallah.

MERT KÖZOĞLU: Şimdi Beşiktaş’a karşı “Oynamadım” dedin. Kulübedeydin. Peki neler hissettin o ortamda, sahada? 

DORUKHAN TOKÖZ: Zaten o sene Beşiktaş şampiyon oldu.

MERT KÖZOĞLU: Şenol Güneş’in ilk senesi.

DORUKHAN TOKÖZ: Aynen öyle. Çok iyiydi. Herhalde çok şanslı olduğum seneler Eskişehir spor’da. Ama o maçta oynamıyordum. İzliyordum, takımın zaten şampiyon olacağı çok belliydi. Benim için sahaya çıkmak çok farklı olacak işte. Bu armayı taşımak. İnşallah ileride layığıyla yapacağız.

MERT KÖZOĞLU: İnşallah diyelim. Şimdi Şenol Hoca hem Türk futbolcuların hem yabancı futbolcuların değerine değer kattı. Bunu maddi anlamda söylemiyorum. Performans anlamında söylüyorum. Özellikle de genç oyunculara çok fazla değer verdi ve onları parlattı. Biliniyor bu herkes tarafından söylenen bir şey. Sen de mutlaka biliyorsun. Neler söylersin? Şenol Güneş nasıl karşıladı? Ne katabilir sence sana?

DORUKHAN TOKÖZ: Zaten anlaştığımızda da bu yönden çok şanslı olduğumu biliyordum. Benim için de çok önemli bir konu bu. Her futbolcunun bana kalırsa bir eksiği vardır ve hoca bunu görüp de eksiğini gidermek için çalışabileceğin bence en iyi hocalardan biri. Belki de en iyisi. O yüzden bazı eksikliklerim var bunu hocamızla gidereceğim. Buraya gelmemde zaten çok büyük artısı olan bir konuydu. Hocam geldğimde benimle konuştu hemen. İlk imzayı attığım gün odasına çağırdı hemen konuştuk. Ondan sonra benim için çok artı olacak. Ben de ne varsa iki katına çıkarmaya, onun verdiklerini almaya çalışıp İnşallah performansımı daha fazla ikiye üçe katlayacağım.

MERT KÖZOĞLU: Vodafone Park’ı mutlaka gördün.Beşiktaş taraftarını biliyorsun. Birçok futbolcuyla konuştuk. Çok farklı bir atmosfer olduğunu hatta şampiyonlar liginde bir Timo Werner olayı var biliyorsun. Yüksek gürültüden dolayı sahadan çıkmak zorunda kalan rakip futbolcu oldu. Nasıl hissettiriyor? Düşününce, nasıl hissediyorsun o stat ve taraftar hakkında?

DORUKHAN TOKÖZ: Yorulmazsın herhalde orada. Git-gel yaparsın, koşarsın her şey yaparsın ama yorulmazsın. Çünkü ben de böyle taraftarı olan bir kulüpten geliyorum ama nasıl bir yere geldiğimin farkındayım. Nasıl olacak? Desibel rekorları filan var burada. Ben de çok heyecanlıyım. Özellikle hani ne yapmak istesem o sahada bilmem ama, o taraftarın bağırmasıyla, o arkadaki destekle zaten doksan dakika hiç durmadan koşacağıma eminim, mücadele edeceğime.

MERT KÖZOĞLU: Özellikle onu soracağım. Sağ bek ve sol bek, daha doğrusu kanatlarda oynayan futbolcular taraftara da çok yakın oynuyorlar. Yani onun bire birde belki bire bir ne dediklerini duyamazsın o esnada ama herhalde duydukların da olabilir farklı bir etki yapıyor.

DORUKHAN TOKÖZ: Ben buna inanıyorum. Bana orada iki üç kişi koş dese ben kesin basarım bence etkisi oluyor zaten. O yandan aldığın sesle maç içinde konsantre olduğundan belki çok fazla birşey duyamıyorsun ama top karşı tarafta oynanırken  arka taraftan biri bir şey dediği zaman bazen duyabiliyorsun atmosferde. Hani duyup da veya top ayağına geldiğinde, yandan bir hareketlenme geldiği zaman sana inanan insanlara, o zaman çok daha farklı oluyor zaten.

MERT KÖZOĞLU: Peki, Beşiktaş’ta bu sezon hedefler, şimdi Beşiktaş’ın  her sezon hedefi şampiyonluk bunu biliyorsun. Avrupa Ligi’nde de çok ciddi anlamda hedeflerimiz var. Hem yönetim kurulu hem de teknik direktör Şenol Güneş, şampiyonlar ligine oranla Avrupa Ligi daha kazanılabilir bir kulvar olarak görülüyor. Sen neler söylersin iç kulvardaki hedefler hakkında ?

DORUKHAN TOKÖZ: Ligde zaten iki sene üst üste şampiyon olmuş bir takım. Rekora gidiyordu, talihsizlik oldu. Ama bence zaten yine en büyük adayız. Şampiyonlar Ligi geçen sezon biraz daha yorucu oldu, biraz daha eksiklerimiz oldu takım içinde bence bu yüzden lige yansıdı. Ama bu sene bence daha rahat yukarıya çıkabileceğimiz, Avrupa açısından da daha rahat yukarıya çıkabileceğimiz bir sene. Yani takım bence ikisini de kaldıracak potansiyelde zaten. Bana kalırsa ikisinden de çok başarılı olup en yukarıda oynarız İnşallah.

MERT KÖZOĞLU: Dünya Kupası’nı soracağım. Çok süprizler oluyor artık sürpriz mi demeliyim biliyorum da ayrı mesela, Arjantin elendi.Çok da süpriz olmadı heralde oyunlarından dolayı. Ama İspanya’nın elenmesi çok süpriz oldu ev sahibi Rusya’ya. Nasıl bir Dünya Kupası geçiyor? Maçları takip edebiliyor musunuz? Sürprizler neler? Favori kim?

DORUKHAN TOKÖZ: Takımca izliyoruz. Takımdakilerle ya da odalarda bizim büyüklerimizle. Ama benim favorim şu an Belçika gibi duruyor. Fransa’da çok iyi duruyor. Hani böyle elenen takımlarda Almanya, İspanya, Arjantin, Portekiz bir soru işareti yarattı ama ben Belçika ile Fransa’yı final oynar gibi görüyorum.

MERT KÖZOĞLU: Son sorum.Beşiktaş taraftarına bir mesaj ver yeni sezon öncesi.

DORUKHAN TOKÖZ: Ben şuna inanıyorum her insanın yaptıgı meslek ne olursa olsun kötü günü olur.Ama bizim meslekte o formayı kötü terletmeyeceksin. Bende buradan o formayı kötü terletmeyeceğime söz veriyorum.