HABERLER

İlham Veren Spor Atölyeleri Beşiktaş JK Müzesi’nde Başlıyor

Beşiktaş JK Müzesi, “Müzede Öğrenme Programları” kapsamında, Temmuz ayı boyunca hafta içi ve hafta sonu gerçekleşecek “Sanat ve Spor Atölyeleri” ile bir kez daha çocuklarla bir araya geliyor.

Beşiktaş JK Müzesi, çocukların sporu ilham veren bir araç olarak yeniden kullanmasını ve sporun etki alanını geliştirmeyi amaçlayan atölye çalışmaları kapsamında, yine önemli bir etkinliğe imza atıyor. Müze’nin 2018 Yaz Programları kapsamında, çağdaş sanat ve teknikleri ile kendini ifade etme biçimlerini, spor ve hareket ile beden farkındalığını, müzik ve ritim ile yeniden üretimi, ek olarak takım çalışması ve yaratıcılığı öne çıkarırken, sporu çocukların zihninde farklı bir biçimde konumlandırılması hedefleniyor. Programla ayrıca “Spor Yazarlığı ve Muhabirlik Atölyesi” ile spor iletişiminde önemli bir yeri olan bu mesleğin, müze çatısı altında çocuklar ve gençlerle buluşturulması amaçlanıyor.

Atölye çalışmasına katılan çocuklar ve aileleri için Vodafone Park’ta keyifli vakit geçirebilecek birçok alternatif alan da yer alıyor. Çocuklar, sporun ilham olduğu farklı ve yaratıcı atölye programlarına katılırken, Beşiktaş JK Müzesi, Blackcup Coffee, Lenovo Game On oyun alanı, Kartal Yuvası mağazası da keyifli vakit geçirebilecekleri alanlar olarak ziyaretçilerini bekliyor. 

Bilgi ve Rezervasyon

Atölyelere katılım ücretli olup, muzeegitim@bjk.com.tr adresi üzerinden rezervasyon yapılması ve katılımcı bilgilerinin iletilmesi gerekmektedir. Atölye katılımcılarının irtibat bilgileri ile birlikte, çocuklarının adı, soyadı ve yaş bilgilerini de iletmeleri gerekmektedir. Atölyelerle ilgili detaylı bilgiye; müzenin web sitesi üzerinden ulaşılabilir.

ATÖLYE TAKVİMİ

5 – 12 Yaş Grubu Çocuklar İçin Atölye Tarih ve Saatleri:

SPOR VE ÇAĞDAŞ SANAT ATÖLYESİ

4 Temmuz 11.00-12.30 / 11 Temmuz 11.00-12.30

MÜZEDE SES, SPORLA DANS

7 Temmuz 14:00-15:30 / 14 Temmuz 14:00-15:30

MÜZEDE RİTMİNİ KEŞFET

18 Temmuz 11.00-12.30 / 25 Temmuz 11.00-12.30

10 – 14 Yaş Grubu Çocuklar İçin Atölye Tarih ve Saatleri:

SPOR YAZARLIĞI VE MUHABİRLİK ATÖLYESİ

21 Temmuz 14:00-15:30/ 28 Temmuz 14:00-15:30

ATÖLYE DETAYLARI

SPOR VE ÇAĞDAŞ SANAT

Atölye programında çocuklarla birlikte, Beşiktaş JK Müzesi'nde yer alan nesneler, hikayeler, karakterler, form, biçim ve desenler kullanılarak, çağdaş sanat teknikleri ile uygulamalı çalışmalar yapılacaktır. Sporun ilham olarak kullanılacağı çağdaş sanat teknikleri uygulamalarıyla, çocuklar sporun ötesinde yeni yaratıcı süreçleri keşfediyorlar.

MÜZEDE SES, SPORLA DANS

Atölye programında, müze ve sergi üzerinden, dans, bedeni tanıma, beden ve nesne ilişkisi, spora farklı bir bakış, estetik ve yaratıcı performans temaları ile çocuklar özelinde spor ve beden algısı yeniden üretilecektir. Müzede çocuklar, yaratıcı hareketlerle dans ederek, nesneleri yeniden keşfedecekler.

MÜZEDE RİTMİNİ KEŞFET

Atölye programında, Beşiktaş JK Müzesi koleksiyonu ve spor temaları ile hareket ve ritim konuları işlenecektir. Çocuklar, müzeyi gezerken kendi müziğini üretecek, farklı enstrümanlar geliştirecek ve üretimlerini atölye sonunda Vodafone Free Zone Stüdyosu’nda kayıt altına alabilecekler.

SPOR YAZARLIĞI VE MUHABİRLİK ATÖLYESİ

Bu atölye programında, çocuklarla spor yazarlığının ve muhabirliğin uygulamalı metotları işlenecektir. Çalışma, profesyonel bir uygulayıcı ve eğitmen birlikte gerçekleştirilerek, muhabirlik deneyimi tüm süreçleri ile çocuklarla uygulamalı olarak gerçekleştirilecektir.