HABERLER

Beşiktaş Dergisi Haziran-Temmuz Sayısı Yine Dopdolu

Futbol dünyasından sanat camiasına Beşiktaşlı yıldızlarla yapılan özel röportajlarıyla büyük ses getiren Beşiktaş Dergisi’nin Haziran-Temmuz sayısının içeriği yine dopdolu... Beşiktaş Dergisi kapağını bu ay yaşayan efsane, teknik direktörümüz Şenol Güneş süslüyor. İşte Beşiktaş Dergisi’nde yer alan konularımız:

* Başkanımız Sayın Fikret Orman’ın Beşiktaş ailesine mesajları...

* Dergimizin bu sayısını şampiyon ve milli futbolcumuz Kaya Köstepen’e ithaf ediyoruz. Hayatı boyunca Siyah-Beyaz forma giyen büyük sporcunun 1958 ile 1971 yılları arasında Beşiktaş'ta oynadığı 492 maç başta olmak üzere tüm hayatını gözler önüne seriyoruz... Akıllı, teknik futboluyla olduğu kadar centilmenliği ile de büyük sempati kazanan, Beşiktaş’ta kaptanlığa hakkını veren oyunculardan Kaya Köstepen’i, spor abidesi büyüğümüzü, bir kez daha anıyoruz. 

* Türk spor hayatımızın yaşayan efsanesi; Beşiktaş’ın kalender ruhlu insanlarından, teknik direktörümüz Şenol Güneş, biten bir sezonun ardından içini Beşiktaş Dergisi’ne döktü. “Futbolu kurtaracak olan samimiyettir” diyen büyük spor insanı, futbol kültürümüzün gelişmesi için önerilerini, geçtiğimiz sezonun değerlendirmesini ve tüm hislerini sadece ve sadece Beşiktaş Dergisi’ne anlattı.

* Kara Kartalımız’ın dününde ve bugününde nice insanlar var ki belki sadece isimlerini duyduk, belki adlarını sararmış kitap yapraklarında okuduk ve belki de yalnızca fotoğraflarını gördük... Ancak bu insanlar vardılar ve Beşiktaşımız’ın bugününü sağlayan bilinmeyen kahramandılar onlar... İşte; Mahmut Naci Bey’in torunu gazeteci Mehmet Berca Balkış ve oğlu endüstri mühendisi Doğacan Balkış ile hem eskiyi yad etmek hem de Beşiktaşımız’ın geçmişindeki az bilinen kahramanlardan Mahmut Naci Bey’i daha yakından tanıyabilmek için mabedimizde buluştuk.

* Babalar Günü sebebiyle Beşiktaş’ın üç babası; Hüsnü Savman, Hakkı Yeten ve Recep Adanır’ın hayatından anektodlarla, vefa borcumuzu bir nebze de olsa ödeyelim istedik. Bu vesileyle tüm Beşiktaşlılar’ın Babalar Günü’nü kutlarız. 

* Türkiye’nin evrenselliği yakalamış nitelikli sanatçıları her daim bizleri gururlandırmıştır. Genç ve güzel piyanist İklim Tamkan da, Türkiye’nin yerel müzikal tatlarını universal bir lezzet ile harmanlayan, piyanonun o eşsiz tınılarını müzikseverlerle paylaşan ve üstelik Beşiktaş’a sempatisini de hiç gizlemeyen sıra dışı bir kültür-sanat işçisi. Mabedimizde sanatçı ile buluşan editörümüz Murat Arda’nın gerçekleştirdiği bu röportaj ve çok özel fotoğraflarıyla İklim Tamkan, Beşiktaş Dergisi’nde...

* Beşiktaşımız’ın son lig maçlarının analizleri...

* Ressam Nihat Evren Derman, Beşiktaş Dergisi için özel olarak hazırladığı “Dolmabahçe’de Üçüncü Yıldız Coşkusu” isimli eserin öyküsünü yazdı. 

* Alan Walsh; sol ayaklı eski futbolcumuz, yıllar sonra Beşiktaş Dergisi’ne konuştu: “Beşiktaşlı için şeref, şampiyonluktan daha önemli bir şeydir!” Beşiktaşımız’da 1990’lı yılların başında forma giyen İngiliz Alan Walsh, müthiş ortaları ve al da at dercesine paslarıyla tribünlerin gönlünü fethetmişti. Eski futbolcumuz, Siyah Beyaz formayı giydiği iki sezonda iki şampiyonluk yaşadıktan sonra ülkesine dönmüştü. Kendisini yıllar sonra İngiltere’de bulduk ve en güzel Beşiktaş anılarını tazeledik.

* Beşiktaş Futbol Akademi, bu sezon iki şampiyonlukla gururlandı. Beşiktaş U-17 ve U-21 Akademi Takımları, boy gösterdikleri liglerin süper lig gruplarında zirveye oturdular. Tabii ki bu zirve yolu, kolay bir durum değil... Futbol altyapı konu başlığı, ülkemiz için en hassas noktalardan bir tanesi... Geleceğin yeni yıldızlarının yetiştiği altyapılarda Türk futbolunun başarılardan yoksun kaldığı günümüzde yeni umutlar mevcut. Gürler Akgün, altyapı konusunu Beşiktaş Dergisi için masaya yatırdı. 

* Futbolcumuz Oğuzhan Özyakup’un astrolojik portresi Beşiktaş Dergisi Haziran-Temmuz sayısında... ISAR CAP, Danışman Astrolog Betül Alakır yazdı.

* Psikoteknik değerlendirme nedir, ne yapmalı? ALG Psikoteknik’in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güzel ile İleri Sürüş ve Sportif Sürüş Eğitmeni Kaan Özşenler’in gerçekleştirdiği özel röportajımız Beşiktaş Dergisi’nde...

* Beşiktaş atkısının Türkiye ve dünya ölçeğindeki “Her yerde BeşiktAŞK” macerası sürüyor. Gökhan Karakaş’ın bir Kartal gibi iz sürücülüğünde, atkılarımız dünyanın dört bir yanını dolaşıyor.

* Serdar Vatansever’den uzman klinik psikolog görüşleri... Yazarımız bu ayki yazısında “Muhteşem Kişilik Testleri” diyerek yine beyin yakan meselelere odaklanıyor. 

* Sosyal medyanın şampiyonu Beşiktaş’ın siber alanlardaki istatistikleri, ay boyunca Beşiktaş’a dair konuşulan her şey, analizler, trend topikler, Kara Kartal’ın web diyarındaki yansımaları...

* Değerli romancı Ferhat Uludere, futbol tutkusunu bir kasaba anlatısı üzerinden şekillendirdiği yeni romanı Son 11’i yayımladı. Vodafone Park’ı ziyaret eden sanatçı, sorularımızı içtenlikle yanıtladı.

* Fatma Arsan, anne-kız Beşiktaşlı Kartallar ile buluşmaya devam ediyor. Bu ayki konuklarımız Yasemin Aytı ve Güneş Aytı, dergimize Beşiktaş’a olan sadakatlarını anlattılar.

* Beşiktaş’ın şairi Vedat Özdemiroğlu’dan Gary Medel’e şiir!

* Para... Marka... Şöhret... Endüstriyel futbolun arka planını ve etkilerini Handan Kaloğulları gözler önüne serdi.

* İspanya’da gerçekleştirilen Andre Vergauwen Kupası’nda tüm rakiplerini yenerek yarı finale yükselen Beşiktaş RMK Marine Takımımız, Avrupa Üçüncüsü oldu. Avrupa kupalarının ardından Avrupa Beşincisi konumunu koruyan Siyah Beyazlılarımız, Türk takımları arasında ise Avrupa sıralamasında zirvede yer aldı. 

* Bozo Murat ile, Beşiktaş JK Müzesi’nde sergilenen koleksiyonu için buluştuk... “Kara Kartal’ın Efsane Formaları” sergisi için heyecanını gizlemeyen Murat Koçak, “Bu formaların hepsi ben ölünce Beşiktaş Müzesi’ne bağışlanacak” diyor. 

* Kulübümüzün 2017 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Fikret Orman, Beşiktaşımız’ın büyümesi için global bir marka olması gerektiğine dikkat çekerek, bu yönde atılan adımları anlattı. 

* Beşiktaş Mogaz Takımımız, Süper Lig Şampiyonluk Kupası’nı törenle aldı. Kupa sevincini tribünlerle paylaşan hentbolcularımızı tebrik ediyoruz. 

* İstanbul Anadolu Yakası’nda açılan Pendik No: 1903 Gazi Akınal Tesisleri, Beşiktaşlılar’ın yeni buluşma noktası olacak. 

* Mayıs ayında Beşiktaş Camiası’nda neler yaşandı?

* Çeşme Kartalları Beşiktaşlılar Derneği, dergimize faaliyetlerini anlattı.

* Bisiklet yarışçısı, semtimizin çocuğu E. Burak İzmirlioğlu, iki tekerlekli serüvenlerini dergimize yazmaya devam ediyor.

* Motosiklet Başlangıç ve İleri Sürüş Teknikleri Eğitmeni Mustafa Tekin “Motosikler modelleri” hususunda bizleri aydınlatıyor...

* Haziran ve Temmuz aylarının kültür ve sanat etkinlik takvimi...

* Vizyona giren filmler, kitapçı raflarında görücüye çıkan kitaplar ve kalburüstü müzisyenlerin yaşamlarına dair detaylarla yeni albümlerin incelemeleri... Serüven filmlerinden kültür, müzik ve eğlence dünyasına tüm sektörün nabzı Beşiktaş Dergisi’nde atıyor.

* Beşiktaş Dergisi’nin Yavru Kartallar’a ayırdığımız sayfaları da yine dolu dolu... Beşiktaş’ın çocukları, Yavru Kartallar Beşiktaşlı futbolcu abileriyle buluşuyor. Mini Kartallarımız Enes Yiğit Ateş ve Mert Ali Günay, Beşiktaş Dergisi’nin Yavru Kartal eki için kaptanımız Tolga Zengin ile özel bir röportaj gerçekleştirdiler. Bu eğlenceli röportajın yanı sıra Mini Mini Kartallar ve aktüel bilgiler de Yavru Kartal dergimizde...

Beşiktaş’ın tarihinin bir parçası olmak için siz de Beşiktaş Dergisi okuyun...

Satış: Kartal Yuvası mağazalarında, www.kartalyuvasi.com.tr adresinde ve bayilerde