HABERLER

13.05.2018

GÜNCEL HABERLER

2017 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Kulübümüzün 2017 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı, Başkanımız Fikret Orman, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Kongre Üyelerimizin katılımıyla BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde gerçekleştirildi.

Toplantı açılışının yapılmasının ardından Toplantı Başkanlık Divanı seçimi yapıldı ve Şener Yurdakul Toplantı Divan Başkanı seçildi. Sonrasında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Yönetim Kurulu’nun mali faaliyetlerini Sayman, Mali İşler ve Finanstan Sorumlu Üyemiz Berk Hacıgüzeller, Kongre Üyelerimize anlattı.

Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı’nda bir konuşma yapan Başkanımız Fikret Orman, şunları söyledi:

“Annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum. Önümüzde Ramazan ayı var. Hayırlı Ramazanlar diliyorum.

Bir yıl içinde birçok faaliyet yaptık. Vodafone Park’ta iki yılı geride bıraktık. Vodafone Park’ta 36 maçtır yenilmiyoruz. Son iki sezonda şampiyon olduk. Taraftarlarımız maçlarımıza inanılmaz ilgi gösterdi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gruptan namağlup lider çıktık. UEFA Süper Kupa finali 2019 yılında Vodafone Park’ta oynanacak. Umarım UEFA Süper Kupa finalinde biz de oynarız.

Vodafone Park birçok ödül aldı. Vodafone Park’ı her zaman yaşanır hale getirmeye çalışıyoruz. Her geçen gün faaliyetlerimiz artıyor. İnteraktif, engelli ve çocuk dostu Beşiktaş JK Müzesi’ni açtık. Beşiktaş değerlerini gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Müzemizi 80 bin kişi gezdi. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik ve ilk stadyum turunu başlattık. Şeref Turu epey ilgi gördü. Bugüne kadar 50 bin kişi bu turlara katıldı. Lenovo ile Vodafone Park’ta oyun merkezi açtık. Yeni nesilleri bilgisayar üzerinden Beşiktaş’a kazandırmak istiyoruz. Ebeveynlerin çocuklarıyla gelerek oyun oynayabileceği bir alan oldu.

Birimlerimizi Vodafone Park’a taşıdık ve boşalttığımız yerleri kiraya vererek gelir elde ettik. Vodafone Park’ta toplam 215 personel çalışıyor. Beşiktaş’ın tüm organizasyonları kendi içinde düzgün bir şekilde ilerliyor. Bu işlerin arkasında yönetim kurulu üyesi ve profesyonel arkadaşlarımızın büyük emekleri var.

Beşiktaş’ın büyümesi için global bir marka olması lazım. Irak, Azerbaycan, Katar, Çin gibi ülkelere yoğunlaşmış durumdayız. Avrupalı kulüpler bu işlere 90’lı yıllarda başladı. Biz bu işte henüz emekleme dönemindeyiz. Her ay hedeflediğimiz ülkelerde Beşiktaş haberleri yaptırıyoruz. Lig ve Avrupa maçlarımız onlarca ülkede canlı yayınlandı. Erişilemeyen, izlenemeyen bir takımın dünyada taraftarı olmaz. Çin’de Schalke ile oynadığımız maçı 90 milyon kişi izledi. Uluslararası sponsorluklar Türkiye’nin doğusundan geliyor. O nedenle bizim de o tarafa odaklanmamız lazım. Mevlana’nın sözünden esinlenerek ‘Come to Beşiktaş’ kampanyası başlattık ve dünyada büyük bir yankı uyandırdık. Avrupa’da Barcelona’dan sonra en çok izlenen spor kulübü olduk.

Biz göreve geldiğimizde rakiplerimizin gelirleri bizden fazlaydı. Şimdi durum bizim lehimize değişti. En başarılı olduğumuz alanlardan biri sponsorluklar. 255 milyon Dolar değerinde sponsorluk anlaşması yaptık. İş ortaklıklarından 10 milyon TL’nin üstünde gelir elde ettik. Kartal Yuvası’nın cirosu 11 milyon TL’den 125 milyon TL’ye çıktı. Ana rakiplerimizin toplamından daha çok iş yapıyoruz. 500.000 binden fazla forma sattık. Doğru hizmet ve doğru iletişimle bu seviyelere geldik. Pazarlama alanından 16 tane ödül aldık. Dünyada ilk kez olarak bir spor kulübü bir moda markası ile bir araya geldi ve bir kreasyon çıkardı. Buradaki amacımız Beşiktaş’ın marka değerini yukarı taşımaktı.

Sosyal medyada iyi gidiyoruz. Devamlı etkileşim halindeyiz. Global hesaplarımızla birlikte toplam 22 milyon kişiye erişiyoruz. Beşiktaş’ın hiçbir işinde olmadığı gibi sosyal medyada da sahtekarlık olmaz. Hesaplarımızı büyütmek için yumurta hesap kullanmayız. BJK TV, HD yayına geçti ve stüdyoları son teknoloji yayın ekipmanlarıyla yenilendi.

Futbol Altyapı tesislerimizi Ümraniye’ye taşıyacağız. Ümraniye’de altyapı için yeni bir bina inşa edeceğiz. Beşiktaş’a hizmet etmiş değerli insanların isimlerini tesislerimize yaşatıyoruz. Sosyal sorumluluk projeleri ile ülkemize hizmet ediyoruz.”

Raporların görüşülmesinin ardından 01.01.2017 – 31.12.2017 tarihleri arası ile ilgili olarak Yönetim Kurulu’nun İdari ve Mali bakımlardan ayrı ayrı ibrası oya sunuldu ve Yönetim Kurulu, idari ve mali bakımdan ayrı ayrı oy çokluğuyla ibra edildi.

2018 Mali Yılı Konsolide Bütçesi okundu, görüşüldü, oya sunuldu ve onaylandı.

Aşçıoğlu İnşaat ve Taahhüt Turizm Ticaret A.Ş. ile imzalanan 21.07.2005 tarih ve 40746 yevmiye numaralı Arsa Payı Karşılığı İnşaat Yapım Sözleşmesi hükümleri gereğince ana parselden ifraz edilmiş bulunan 62C Parsel üzerinde Selenium Twins kullanımına (sosyal tesislerin olduğu alan) terk edilmiş bulunan alan üzerine 76 Parselde bulunan Selenium Twins adlı konut bloklarının lehine irtifak hakkı tesis edilmesi hususunun görüşüldü ve Aşçıoğlu İnşaat ve Taahhüt Turizm Ticaret A.Ş. ile imzalanan 11.10.2017 tarihli protokolün 4.4 maddesi uyarınca oya sunularak kabul edildi.

Derneğimiz Basketbol Şubesine bağlı Erkek A Takımı, Kadın A Takımı ve altyapı birimlerine ait faaliyetlerin Beşiktaş Basketbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den devralınması ve Basketbol Şubesi faaliyetlerinin tamamının Derneğimiz tarafından yürütülmesi hususu görüşüldü ve oy çokluğuyla kabul edildi.

2017 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı, dilek ve temennilerin ardından sona erdi.
Fotoğraf: Ufuk Tuncaelli