HABERLER

05.05.2018

GÜNCEL HABERLER

Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

Divan Kurulumuzun 2018 yılı 2. Olağan Toplantısı, Vodafone Park kuzey tribününde bulunan toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya; Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Divan Kurulu Başkanımız Tevfik Yamantürk ile Divan Kurulu Üyelerimiz katıldı.

Toplantının açılışının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Divan Kurulu Başkanımız Tevfik Yamantürk, toplantıda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Beşiktaş bu yıl Avrupa'daki başarılarıyla kazanarak imtihan oldu. İmtihan süresince hepimiz için çok iyi performans gösterdiğini ve güzel imtihan verdiğine inanıyorum. Bayrağımızı yukarı taşıdık. Bundan dolayı yönetim kuruluna, teknik heyete ve futbolculara kalpten teşekkür ediyorum. Türkiye bir kutup yıldızı. Etrafımızdaki ülkeler Türkiye'ye göre pozisyon alıyorlar. Beşiktaş, Türk futbolunun kutup yıldızı. Son yıllardaki başarılarıyla da diğerlerinin olmak istediği kulüp haline gelmiştir. İşimiz sadece Türkiye'de, Avrupa'da başarılı olmak değil Türkiye'nin menfaatlerini dışarıya da taşımaktır. Gençliğimizde duyardık Manchester United, İngiliz takımları Hong Kong'ta maç yaparlardı. Beşiktaş da bir öncülüğe imza atacak ve bayrağı sadece batıya değil doğuya da taşıyacak. Eylül ayında Beşiktaş, Bakü'de maç yapacak.”

Divan Kurulu Toplantısında bir konuşma yapan İkinci Başkanımız Ahmet Nur Çebi, şunları söyledi:

“Divan kurulu başkanımız 'altı Beşiktaşlı ile yağmur altında aynı şemsiye altında bile korunmak istemiyorum' dedi. Kendisiyle aynı fikirdeyim. Adil olmaları yeterliydi. Hukuki ve vicdani olarak doğru karar almadıklarını düşünüyorum. Yönetim kurulu, divan kurulu üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda tavsiye kararını uygulamıştır. Camiamızın büyük çoğunluğunun arzu ettiği, uygulanmasını istediği bir karardı. Yönetim kurulu, buna sadık kalarak camianın düşüncelerini ortaya koyan karar almıştır. Artık geçmiş geçmişte kaldı. Bu konunun daha fazla konuşulmasının, gündeme getirilmesinin Beşiktaş'a katkı vermeyeceğini düşünüyorum. Önümüzde devam eden sezon var. Daha çok buraya konsantre olmalıyız. Allah her zaman doğrunun yanındadır. Beşiktaş'ın şampiyon olmasını sağlayacağını da ümit ediyorum. Allah hep iyilerin, dürüstlerin yanında olmuştur. Beşiktaş'ın örf, adet ve geleneğinde devlete karşı saygıda kusurunun hiçbir zaman olmadığını ben biliyorum. Borçlarımızda düşüş var ancak Türk kulüplerinin maalesef içinde olduğu mali problemler artarak devam ediyor. Özellikle kurun aşırı yükselişleri, kullanmak zorunda kaldığımız krediler ve faizler ağır olmaya başlamıştır. Artık borçları düşürmek, Beşiktaş'ı borçsuz hale getirmek gibi önemli görevimiz olduğunu düşünüyorum. Yönetim kurulu olarak uzun zamandan beri gelirleri artırıcı ve giderleri kısıtlayıcı çalışmalar içindeyiz.”

Denetim Kurulu Başkanımız Feyyaaz Tuncel, Divan Kurulu Üyelerimize Kulübümüzün mali durumu hakkında bilgiler verdi.

Divan Kurulu Toplantısı, gündemdeki konuların görüşülmesi, dilek ve temennilerin ardından sona erdi.
Fotoğraf: Ufuk Tuncaelli