HABERLER

Beşiktaş Dergisi Mayıs Sayısı Yine Dopdolu

Futbol dünyasından sanat camiasına Beşiktaşlı yıldızlarla yapılan özel röportajlarıyla büyük ses getiren Beşiktaş Dergisi’nin Mayıs sayısının içeriği yine dopdolu... Dergimizin kapağını bu ay büyük golcümüz, sambacımız ve başarılı futbolcumuz Anderson Talisca süslüyor. İşte Beşiktaş Dergisi’nde yer alan konularımız:

* Başkanımız Sayın Fikret Orman’ın şampiyon Beşiktaş ailesine mesajları...

* Dergimizin bu sayısını Beşiktaşımız’ın efsanelerinden, ağır siklet boks ve güreş şampiyonumuz Kenan Bey’e ithaf ediyoruz. Beşiktaşlı Kenan Bey, gerçekte dünya minder güreş tarihinin en büyük ve en güçlü sporcularından biriydi 1900’lü yıllarda... Osmanlı Dönemi’nde Padişah II. Abdülhamid’in özel muhafızı olması ve aynı zamanda sarayın emniyet teşkilatında komiser rütbesiyle görevli de olması yüzünden Avrupa’ya açılamamış ve uluslararası üne ulaşamamıştır. Spor abidesi büyüğümüzü, bir kez daha anmak ve bu vesile ile tüm özelliklerini gözler önüne sermeyi bir Beşiktaşlılık görevi sayıyoruz!

* Hentbol şubemizini kuruluşunun 40. yılına denk düşen 2017-18 sezonu Beşiktaş Hentbol Takımımız adına çok güzel bir sezon oldu. Türk erkek hentbolunun lokomotifi olan Parkenin Kartalları, yerinde hamleler yapıp, dördüncü kez Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterirken, sezon başında Süper Kupa’yı, sezon sonunda da hem Türkiye Kupası’nı hem de 10. kez üst üste Süper Lig Şampiyonluk Kupası’nı aldı. Takımımızı Beşiktaş Dergisi olarak içtenlikle kutlarız...

* O, Beşiktaş’ın müthiş Brezilyalısı... Dünyanın en büyük ulusal takımlarından, Brezilya’nın milli formasını giymenin şerefini ve aynı zamanda Kara Kartallı olmanın gururunu yaşıyor. Anderson Talisca, “Bu sezon şampiyonluk gene bizde” diyor. Sambacı, Brezilyalı milli futbolcu ve Beşiktaş’ın duran top üstadı genç yetenek Talisca, Murat Arda ile eğlenceli bir röportaj gerçekleştirdi. Futbolcumuz, çocukluğunu, spor hayatının kırılma noktalarını ve futbol anlayışını anlattı.

* Beşiktaşımız’ın lig maçlarının analizleri...

* Ressam Nihat Evren Derman, Beşiktaş Dergisi için özel olarak hazırladığı son çalışması “Dolmabahçe’den Vodafone Park’a Bakış” isimli eserin öyküsünü yazdı. 

* Artık Türkiye liglerinde profesyonelleşen tüm takımlar uzman diyetisyenlerle çalışıyor. Beşiktaşımız’ın da birbirinden fit futbolcularının nasıl bir beslenme ve antreman süreçlerinden geçtiğini uzman diyetisyen Müge Özyurt Şafak ile konuştuk.

* Futbolcumuz Atiba Hutchinson’ın astrolojik portresi Beşiktaş Dergisi Mayıs sayısında... ISAR CAP, Danışman Astrolog Betül Alakır yazdı.

* Dünyanın ve Türkiye’nin lider teknoloji şirketlerinden Lenovo, kulübümüz ile dünyada bir ilke imza attı. Vodafone Park içerisinde açılan, Lenovo’nun yüksek performanslı ürünleri ile donatılmış, 1.000 m2 büyüklüğündeki dev gaming alanı “Lenovo Game On”, kapılarını açtı.

* Beşiktaş atkısının Türkiye ve dünya ölçeğindeki “Her yerde BeşiktAŞK” macerası sürüyor. Gökhan Karataş’ın bir Kartal gibi iz sürücülüğünde, “Semt Bizim, Sevda Bizim” diyen taraftarlarımız, Nemrut Harabeleri’nden Mozambik’e Kara Kartal’ın şanlı bayrağını göklere yükseltiyor. 

* Serdar Vatansever’den uzman klinik psikolog görüşleri... Yazarımız bu ayki yazısında “Sıkıntı yoksa sıkıntı vardır” diyerek yine beyin yakan meselelere odaklanıyor. 

* Sosyal medyanın da şampiyonu Beşiktaş’ın siber alanlardaki istatistikleri, ay boyunca Beşiktaş’a dair konuşulan her şey, analizler, trend topikler, Kara Kartal’ın web diyarındaki yansımaları...

* Müzeler Haftası (18-24 Mayıs) sebebiyle dergimize özel bir yazı kaleme alan Beşiktaş JK Müzesi Müdürü Canan Cürgen, kulübümüzün yeni müzesini yaratma deneyiminin, ülkemizdeki diğer spor kulüplerinin müzelerine de ilham kaynağı olmaya devam ettiğine dikkat çekti.

* Fatma Arsan, anne-kız Beşiktaşlı Kartallar ile buluşmaya devam ediyor. Mina ve annesi Elif Çelebioğlu, dergimize Beşiktaş’a olan sadakatlarını anlattılar.

* Beşiktaş’ın şairi Vedat Özdemiroğlu’dan Ferdinand’a şiir!

* Sihirli kramponların nefes kesen evrimini Handan Kaloğulları gözler önüne serdi.

* Beşiktaş Dergisi’nin sayfaları her zaman taraftarlarımıza açık. Bu ay, Kemal Turgut yazıyor ve diyor ki: “Her Beşiktaşlı’nın olduğu gibi bizim de var elbet bir hikâyemiz... Radyoda cızırtılı maçlar, televizyon başında maç izlerken en kritik pozisyonlarda çıkan reklamlar, şifreli yayınları çözmeye çalışmalar... 90’larda çocuk ya da genç olabilmiş şanslı azınlığın, o dönemde sövdüğü ama bugün övündüğü tecrübelerdi bunlar. Beşiktaşlı olmaya dair duygularımı kulübümün dergisine yazmak istedim.”

* Türkiye’de ilk yılında iki şampiyonluk gören ilk ve tek stadyum olan Vodafone Park iki yaşına bastı. Mimari ve teknik özelliklerinin yanı sıra akıllı stadyum altyapısıyla da dünyaya örnek olan Vodafone Park, birçok önemli ödül kazandı. 2019’da UEFA Süper Kupa finaline ev sahipliği yapmaya hazırlanan Vodafone Park, açılışından bu yana, hazırlık maçları hariç bir buçuk milyondan fazla taraftarı ağırladı.

* “Futbol bir sanattır...” Bu sözler, Uçurum, Arka Sokaklar, Gönülçelen gibi dizilerde rol almış, Beşiktaşlı oyuncu ve müzisyen Şeyda Aydın’a ait. Dergimizin konuğu olan ve Vodafone Park’ı ziyaret eden güzel yıldız, “Efendi Beşiktaş, centilmenliğiyle tüm takımlar arasında fark yarattı” diyor.

Beşiktaş’tan Azerbaycan Milli Forması’na giden yol... Beşiktaş U19 Takımı Teknik Sorumlusu Aydın Tuna ve Takımın Azerbaycan U19 Milli Takımı oyuncuları Metin Güler ve Hüseyin Seylığlı, Beşiktaş’ın sınırları aşan heyecanını dergimizle paylaştılar.

* Nisan ayında Beşiktaş Camiası’nda neler yaşandı?

* Gediz Beşiktaşlılar Derneği, dergimize faaliyetlerini anlattı.

* Bisiklet yarışçısı E.Burak İzmirlioğlu, üç yıl üst üste yol bisikleti dünya şampiyonu olan Peter Sagan’ı tanıtıyor. 

* Motosiklet Başlangıç ve İleri Sürüş Teknikleri Eğitmeni Mustafa Tekin “algılarınızı açık tutun” temalı yazısıyla dergimizde...

* İleri Sürüş ve Sportif Sürüş Eğitmeni Kaan Özşenler, otomobil dünyasındaki gelişmeler, yarışlar ve test sürüşleriyle her ay Beşiktaş Dergisi’nde...

* Mayıs ayının kültür ve sanat etkinlik takvimi...

* Vizyona giren filmler, kitapçı raflarında görücüye çıkan kitaplar ve kalburüstü müzisyenlerin yaşamlarına dair detaylarla yeni albümlerin incelemeleri... Serüven filmlerinden kültür, müzik ve eğlence dünyasına tüm sektörün nabzı Beşiktaş Dergisi’nde atıyor.

* Beşiktaş Dergisi’nin Yavru Kartallar’a ayırdığımız sayfaları da yine dolu dolu... Beşiktaş’ın çocukları, Yavru Kartallar Beşiktaşlı futbolcu abileriyle buluşuyor. Mini Kartallarımız Ege Cırıllıoğlu, Mustafa Koyuncu ve Sergen Yalçın Simelli, Beşiktaş Dergisi’nin Yavru Kartal eki için Cyle Larin ile özel bir röportaj gerçekleştirdiler. Bu eğlenceli röportajın yanı sıra Mini Mini Kartallar ve aktüel bilgiler de Yavru Kartal dergimizde...

Beşiktaş’ın tarihinin bir parçası olmak için siz de Beşiktaş Dergisi okuyun...

Satış: Kartal Yuvası mağazalarında, www.kartalyuvasi.com.tr adresinde ve bayilerde