HABERLER

Beşiktaş Dergisi Mart Sayısı Yine Dopdolu

Futbol dünyasından sanat camiasına Beşiktaşlı yıldızlarla yapılan özel röportajlarıyla büyük ses getiren Beşiktaş Dergisi’nin Mart sayısnın içeriği yine dopdolu...

Dergimizin kapağını bu ay başarılı futbolcumuz Gary Medel süslüyor. Beşiktaş’taki başarılı performansıyla kısa sürede tribünlerin sevgilisi haline gelen Gary Medel, Murat Arda’nın sorularını içtenlikle yanıtladı.

1903 Mart ayında Serencebey’de bir semt kulübü olarak doğan, bir asırı aşkındır dünyanın her yanına yayılan büyük aşkımız, Beşiktaşımız’ın 19 Mart’ta 115. yaşını kutlayacağız. Dergimizin bu sayısını kurucularımıza ithaf ediyoruz.

İşte Beşiktaş Dergisi’nde yer alan konularımız:

* Başkanımız Sayın Fikret Orman’ın şampiyon Beşiktaş ailesine mesajları...

* 1903 Mart ayında Serencebey’de bir semt kulübü olarak doğan, bir asırı aşkındır dünyanın her yanına yayılan büyük aşkımız, Beşiktaşımız’ın 19 Mart’ta 115. yaşını kutlayacağız. Nice yıllara Beşiktaş... Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün kuruluş hikayesi dergimizde...

* O, sıçradığında heybetli bir pire, depara kalktığında görkemli bir tazı ve tekmeye kafa attığında ise Beşiktaşlı bir Pitbul’dur. Gary Alexis Medel Soto, futbol tanrılarının Latin Amerika’dan Kara Kartal’a aşk, öfke ve yiğitlikle harmanlanmış bir hediyesidir. Tekmeye kafa atan Pitbul; Gary Medel, hakkında merak ettiğiniz her şeyi bu röportajda anlattı.

* Beşiktaşımız’ın lig, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi maçlarının analizleri...

* Ressam Nihat Evren Derman, Beşiktaş Dergisi için özel olarak hazırladığı son çalışması “İnönü Ruhu Beşiktaş Meydanı'nda” isimli eserin öyküsünü yazdı. Ayrıca sanatçının Uğur Dündar için hazırladığı “İşte Hayat... İşte Arena...” isimli tablosuna da dergimizde yer veriyoruz.

* Son beş yıldır başarılı bir iş birliği yürüten Vodafone ve Beşiktaş, Türkiye’de futbolun geleceğine katkıda bulunacak önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Dünyanın ilk dijital scouting projesi olarak başlatılan “Geleceğin Kara Kartalı” ile Türk futboluna genç yetenekler kazandırılacak. Projeye nasıl katılacağınızı dergimizdeki yazıdan öğrenebilirsiniz.

* Futbolcumuz Domagoj Vida'nın astrolojik portresi Beşiktaş Dergisi Mart sayısında... ISAR CAP, Danışman Astrolog Betül Alakır yazdı.

* Beşiktaş ilçesinde çocuklara hayatını adamış bir spor insanı: Çetin Susamış... 5 Ocak 2018 tarihinde sonsuzluğa uğurladığımız, Beşiktaş semtinde amatör sporlara hayatını adamış bir hoca... Kaleci Çetin, nam-ı ile “Deli” Çetin hoca... “Deli” lakabı onun özelinde bir olumsuzluk ibaresi değil, kazanma hırsı ve çocuklarla tatlı-sert iletişimi ve kendini spora adamışlığından gelir. Çetin hocamızın öğrencileriyle yapılan özel röportajlarda, öğrencileri bizlere onu anlattı.

* Beşiktaş atkısının Türkiye ve dünya ölçeğindeki “Her yerde BeşiktAŞK” macerası sürüyor. “Semt Bizim Sevda Bizim” diyebilecek kadar alçakgönüllü taraftarlar bu ay Pasifik Okyanusu kıyısındaki Çin’e bağlı Hong Kong ile özerk Macau Adası’nda, Almanya’nın orta yerindeki Heilborn’da ve Sarıyer Kartalları’nın eşlik ettiği dizi oyuncusu Özgürcan Çevik’in ellerinde yükseldi şanlı bayrağımız. Gazeteci Gökhan Karakaş yazdı.

* Beşiktaş tarihine iz bırakmış, Beşiktaşlılığın kriterlerini belirlemiş, yüce bir isimdir Süleyman Seba. Onun adına bir kütüphane açılması ise tüm Beşiktaşlılar’ı, Beşiktaşlılık adına sadece mutlu edebilir. Bu güzel girişime öncülük eden tarih hocası Tuğrul Ekmekyapar, Beşiktaş’ın Dergisi’ne konuştu.

* Serdar Vatansever’den uzman klinik psikolog görüşleri... Yazarımız bu ayki yazısında “Anı Yaşa” diyor.

* Sosyal medyanın da şampiyonu Beşiktaş’ın siber alanlardaki istatistikleri, ay boyunca Beşiktaş’a dair konuşulan her şey, analizler, trend topikler, Kara Kartal’ın web diyarındaki yansımaları...

* Genellikle erkek sporcuların egemen olduğu “Türkiye spor tarihi” gelişimi içinde, kadın sporcularımızın azlığı dikkat çekse de, Beşiktaş’ta bugüne kadar birbirinden yetenekli ve başarılı kadın sporcular yetişti. Beşiktaş Dergisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, Siyah Beyaz renkleri yücelten ve armamızı birinciliklere taşıyan kadın sporcularımızla bu günü kutluyor.

* Beşiktaşımız, son olarak Vagner Love ve Cyle Larin’i renklerine kattı. Yeni Kartallar'ın transfer öyküsü..

* Fatma Arsan, anne kız Beşiktaşlı Kartallar ile buluşmaya devam ediyor. Elif Mutlu ve annesi Ercan Kurt, dergimize Beşiktaş’a olan sadakatlarını anlattılar... 

* Beşiktaş’ın şairi Vedat Özdemiroğlu’dan Anderson Talisca’ya şiir!

* Her gün yaşanan ve insan vicdanını sızlatan zorbalık dolu garip haberlere isyan etmemek mümkün mü? İşte, Nene Hatun İlkokulu öğrencileri, öğretmenleri ve tüm okul çalışanları, “Zorba olma, kardeş ol” diyerek seslerini yükselttiler.

* Eğer Beşiktaş’ın 1955 yılından bu yana “yazılmamış tarihi” mercek altına alınacak olsa hiç şüphesiz bu konuda başvurulacak kaynaklarndan birisi de o. Beşiktaş Balık Pazarı’nda yıllardan bu yana esnaflığı Beşiktaş aşkıyla sürdüren Turgut Vidinli, “Metin Tekin sevgisinden mahkemeye başvurmuş bir aileyiz” diyor.

* Beşiktaş JK Müzesi, Vodafone Park’ta yenilenen hali ve kurgusuyla birinci yılını doldurdu. Her ülkeden ve yaştan ziyaretçinin ilgi odağı olan müzemiz, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, dijital mapping gibi dijital uygulamalar ve çocuklara özel aktivitelerle ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim ve etkileşim olanağı sunuyor.

* “Vodafone Park, bizim okuldaki halı sahanın devi gibi”... Çocuk oyuncu Beren Gökyıldız, bir de ödüllü “yıldız oyuncu” olunca, hele de “koyu Beşiktaşlı” olunca tabii ki dergimize konuk edilmesi gereken bir aktris olmuştu bizim için. Buluşma mekânımız ise Beren’in seçimiydi: Vodafone Park...

* Şubat ayında Beşiktaş Camiası’nda neler yaşandı?

* Sultanbeyli Beşiktaşlılar Derneği, dergimize faaliyetlerini anlattı.

* Bisiklet yarışçısı E.Burak İzmirlioğlu, “Eğer iyi bisiklete binmek, yarışlara katılmak istiyorsanız, bunun için bir tane yol var: İyi yokuş çıkacaksınız!” diyor ve semtimizin antrenman yapmak için uygun yokuşlarını sizler için anlatıyor.

* Devrilen motosikleti kaldırmanın püf noktaları nelerdir? Motosiklet eğitimi hakkındaki tüm sorularınızın cevaplarını Mototsiklet Başlangıç ve İleri Sürüş Teknikleri Eğitmeni Mustafa Tekin’in yazısında bulabilirsiniz.

* İleri Sürüş ve Sportif Sürüş Eğitmeni Kaan Özşenler, otomobil dünyasındaki gelişmeler, yarışlar ve test sürüşleriyle her ay Beşiktaş Dergisi’nde... Bu ay kabin disiplinini mercek altına alıyoruz.

* Mart ayının kültür ve sanat etkinlik takvimi...

* Vizyona giren filmler, kitapçı raflarında görücüye çıkan kitaplar ve kalburüstü müzisyenlerin yaşamlarına dair detaylarla yeni albümlerin incelemeleri... Serüven filmlerinden kültür, müzik ve eğlence dünyasına tüm sektörün nabzı Beşiktaş Dergisi’nde atıyor.

* Beşiktaş Dergisi’nin Yavru Kartallar’a ayırdığımız sayfaları da yine dolu dolu... Beşiktaş’ın çocukları, Yavru Kartallar Beşiktaşlı futbolcu abileriyle buluşuyor. Mini Kartallarımız Didem Erdir ve Mert İzmirlioğlu, Beşiktaş Dergisi’nin Yavru Kartal eki için Pepe ile özel bir röportaj gerçekleştirdiler. Bu eğlenceli röportajın yanı sıra Mini Mini Kartallar ve aktüel bilgiler de Yavru Kartal dergimizde...

Beşiktaş’ın tarihinin bir parçası olmak için siz de Beşiktaş Dergisi okuyun...

Satış: Kartal Yuvası mağazalarında, www.kartalyuvasi.com.tr adresinde ve bayilerde