HABERLER

24.01.2018

SPOR OKULLARI

Futbol Takımımızın Beslenme ve Diyet Uzmanı Müge Özyurt Şafak, Sömestr Kampındaki Öğrencilerimizle Bir Araya Geldi

Futbol Takımımızın Beslenme ve Diyet Uzmanı / Spor Diyetisyeni Müge Özyurt Şafak, Beşiktaş JK Spor Okulları’nın Antalya’da devam eden sömestr kampında öğrencilerimize futbolcu beslenmesinin temel ilkeleri ile antrenman öncesi ve sonrası doğru beslenme konularında bilgilendirmede bulundu.

Beslenmenin sporcunun performansını artıran en önemli etkenlerden biri olduğunu belirten Müge Özyurt Şafak, BJK TV’ye verdiği röportajda şunları söyledi:

“Bu kadar harika, heyecanlı çocuklarla bir arada olmak çok güzel. Sporcu beslenmesi aslında bu yaşlarda başlıyor. Beslenmenin temelini bu yaşlarda atıyorlar. Onlara ne öğretirsek kar diye düşünüyorum. Çünkü beslenme sporcunun performansını arttıran en önemli etkenlerden biri. Beslenme, antrenman ve iyi dinlenme, bunlardan biri eksik olduğunda sporcunun performansı doğrudan azalabilir. Bu anlamda onlara bu yaşlarda birkaç küçük öneriyle hayatlarını kolaylaştıracak, sahadaki performanslarını artıracak birkaç öneride bulunmaya çalıştım. Umarım çok faydalı olmuştur.”

Öğrencilerimiz daha sonra kamp yaptıkları otelin animasyon ekibinin hazırladığı gösteriyi izleyerek eğlenceli anlar yaşadı.