HABERLER

Beşiktaş Dergisi Aralık Sayısı Çıktı

Kapağını takımımızın UEFA Şampiyonlar Ligi zafer sevincinin doruğa çıktığı soyunma odası kutlamalarının süslediği Beşiktaş Dergisi’nin Aralık sayısı çıktı.

İki yıl üst üste şampiyon olan, Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi yegane temsil eden ve üçüncü sezon da şampiyonluğun bir numaralı adayı olan Beşiktaşımız’ın aylık dergisinin kapağında Türkiye’nin gururu Beşiktaşımız’ın kıymetli futbolcuları, tüm ihtişamları ile sizleri soyunma odasından selamlıyor.

Beşiktaş sevdalıları için içeriği bizzat Beşiktaş taraftarının gönüllü katkılarıyla oluşturulan ve değerli büyüğümüz Nusret Ülük’e ithaf edilen Beşiktaş Dergisi Aralık sayısı, tüm Kartal ruhlular için yine büyük bir titizlik ve aşk ile hazırlandı. 

İşte Beşiktaş Dergisi’nde yer alan konularımız:

* Başkanımız Sayın Fikret Orman’ın şampiyon Beşiktaş ailesine mesajları...

* Tarihimize ismini altın harflerle yazdıran efsane futbolcularımızdan Nusret Ülük büyüğümüze ithaf ediyoruz dergimizi... Beykoz Çayırı’nda futbola başlayan Nusret Ülük, 1949 yılında transfer olduğu Beşiktaş’ın kısa bir sürede vazgeçilmez futbolcusu oldu. Aynı zamanda orta sahanın diğer iki güçlü elemanı Esref Özmenç ve Ali İhsan Karayiğit ile birlikte oluşturduğu “Eşref-Ali İhsan-Nusret” ideal haf hattı, eski-yeni tüm otoritelerin de kabul ettiği gibi, asırlık Türk futbol tarihinde terüddütsüz gelmiş geçmiş en etkili haf hattıydı.
Değerli eski futbolcumuzu unutmuyor, unutturmuyoruz.

* Beşiktaşımız’ın savaşçı ruhlu futbolcusu, kahraman yürekli defans oyuncusu sevgili Duško Tošić, biricik Yavru Dişi Kartalları Nika ile Athena ve gözalıcı süperstar; pop yıldızı eşi Jelena ile Beşiktaş Dergisi’ne ailece konuk oldu. Murat Arda’nın sorularını yanıtlayan sıra dışı aile: “En büyük ailemiz Beşiktaş” diyor.

* Beşiktaş semtinin asil çocukları, Beşiktaş’ın dergisine yazmayı sürdürüyor. “Tek amacımız Beşiktaşlılık değerlerini geleceğe aktarmak” diyen Beşiktaş’ın evlatları, bir zamanlar semtimizin derelerinde göllerinde yüzmüş, Beşiktaş’ın köylük, kırlık hatta ormanlık zamanlarından bugününe tanıklık etmiş koca çınar Halit Çanga amcamızdan sonra bu defa da gencecik bir gurbetçi Kartal’ı, delikanlı “Bakü”yü dergimize konuk ediyor! Semt çocuğu Muhammed Hüseyinov üzerinden Kara Kartalımız’ın globalleşme serüveni Beşiktaş Dergisi’nde...

* Akatlar tribünlerinin beş sezondur önemli renklerinden olan Kara Kartal Bandosu, bu sezon da erkek basketbol takımımızın ana sponsor Sompo Japan Sigorta’nın destekleriyle Akatlar’daki basketbol coşkusunun vazgeçilmez bir parçası olmaya devam ediyor. O coşku anlarının hikayesini bizlere Barış Uzel aktarıyor.

* Beşiktaş elbette bir semt takımı. Ancak bu semtin takımının, aziz Beşiktaşımız’ın sevgi ve etkisi semt sınırlarını, il sınırlarını çoktan aştı; işte Batmanlı Erler ailesinin Beşiktaş sevgisi, işte aşk ve halkların kardeşliği! O, Türkiye’nin belki de yaşayan en eski proleterlerinden. Büyük bir devrimle kurulan yeni Cumhuriyet için Edirne’den Ardahan’a, Çanakkale’den Batman’a canla başla çalışan Cumhuriyet kurucusu emekçi kuşağın yaşayan en son temsilcilerinden... Üstelik 1930’lu yıllardan bu yana hep desteklediği Kara Kartal’ın yürekli bir fanatiği! Kalbi Beşiktaş için hala heyecanla çarpan Batmanlı Emin Beyler, tüm Beşiktaş sevdalılarına selamlarını yolluyor ve çok özel anılarıyla dergimize konuk oluyor.

* Beşiktaşlı tiyatrocu Damla Cangül ile Vodafone Park’ta neşeli ve eğlenceli bir buluşma gerçekleştirdik. Ailece Beşiktaşlı olan sanatçı, Vodafone Park’a ilk adım attığı andan röportaj sonuna kadar heyecanını hiç gizlemedi ve Kara Kartal’a olan sevgisini içtenlikle bizlere aktardı.

* UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaşımız, beşinci maçlar sonunda grubunu lider tamamlamayı garantiledi ve tarihte ilk kez bir Türk takımı Şampiyonlar Ligi’nde gruptan lider olarak çıktı. Rekorları egale ettiğimiz Avrupa serüveninde Monaco ve Porto karşılaşmalarının öykülerini sizler için yazdık.

* İlk olarak İngiltere’de demiryolu işçileri tarafından temeli atılan futbol, günümüzde yatırımlarıyla, borsa hamleleriyle, marka imajıyla, mağazalarıyla, lisansiye yönetimiyle, taraftarıyla ve daha birçok konuda olduğu gibi şirket yönetilir gibi yönetilerek, büyük bir endüstri haline geldi. Futbolun pazarlama ve ekonomisine dair tüm bilinmeyenleri Handan Kaloğulları açığa çıkarıyor.

* Kara Kartal’ın ponpon kız takımı bambaşka! Aldığı zaferlerle ses getiren Beşiktaş Sompo Japan’ın bu sene en büyük destekçilerinden biri de parkeden gelen topuk seslerinin sahipleri olacak: “Eagle Girls By Sompo Japan”

* Ressam Nihat Evren Derman, “Sene Sanki 91” diyerek Kara Kartal’ın coşku anlarını ölümsüzleştirmeye ve büyük Beşiktaş taraftarını resim sanatıyla buluşturmaya devam ediyor. Nostalji kokan bir çalışmayla okuyucularımızın karşısına çıkan Derman, 2017’ye veda ederken 1990’lı yıllara uzaranak o dönemin efsane kadrosunun önemli figürlerini tuvale aktarıyor.

* Beşiktaş atkısının Türkiye ve dünya ölçeğindeki “Her yerde BeşiktAŞK” macerası sürüyor. Gökhan Karakaş ve Gezgin Kartallar’ın atkıları kutuplardan Amazon diyarına, gezgin Beşiktaşlılarca gezegenin her yerini kaplıyor ve bu sayımızda da Yavru Vatan’dan dünyanın en güneyine ve kuzeyine kadar “Aç kaldık, susuz kaldık, terk etmedi sevdan bizi” diye haykırıyor!

* Kopenhag; dünyanın en eski krallıklarından birinin başkenti olarak karşımıza tarihi ve mimarisi ile çıkan şehir, aynı zamanda modern dizaynın ve sanatın Avrupa’daki en önemli noktalarından. Adil Akbay “Vikingler Diyarı”na açılan kapıyı bizlere Beşiktaş Dergisi sayfaları aracılığıyla açıyor.

* Türkiye Ligi’nde Akhisar, Alanya ve Göztepe müsabakalarımızın analizleri...

* Türkiye’nin ilk spor kulübü müzesi olma unvanını taşıyan Beşiktaş JK Müzesi, farklı etkinlikler ve atölye programları ile ziyaretçilerine ailecek keyifli vakit geçirme fırsatı sunuyor. Beşiktaş JK Müzesi, çocuk dostu sergileme alanları ve etkinlikleri ile ziyaretçilerini bekliyor.

* Başkanımız Fikret Orman, BJK Divan Kurulu’nun 2017 yılı 4. Olağan Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Beşiktaş’ta her geçen gün daha ileri giden bir camia yaratmaya çalışıyoruz” dedi. Beşiktaş’ın iyi yolda olduğunu vurgulayan Orman, “Kıskançlık Beşiktaşlıya yakışmaz. Beşiktaş’ın başarısı için birlikte çalışalım” diye konuştu.

* Serdar Vatansever’den uzman klinik psikolog görüşleri... Psikoloji-oyuncu ilişkisi; ruh ve beden sağlığı için spor yapmanın önemi ve zihinsel mevzulara dair ince ipuçları dergimizde... Vatansever, “Bir şeyi değiştiremiyorsak tek çare bakış açımızı değiştirmektir” diyor.

* Fatma Arsan, anne kız Beşiktaşlı Dişi Kartallar ile buluşmaya devam ediyor. Hem de bu kez Amerika’da! Elif Ömer, Dilara Mercan ve Kayra Ada dergimize Beşiktaş’a olan sadakatlarını anlattılar... 

* Danışman astrolog Betül Alakır’dan Gary Medel astrolojik portresi...

* Sosyal medyanın da şampiyonu Beşiktaş’ın siber alanlardaki istatistikleri, ay boyunca Beşiktaş’a dair konuşulan her şey, analizler, trend topikler, Kara Kartal’ın web diyarındaki yansımaları...

* Spor okullarını, en temiz duygularla aidiyetin en içten yaşandığı, gönül verilen renklerle buluşmak için ilk kapı olarak nitelendireceğim. Spor okullarına girdiğimiz o an itibariyle minik bir hayalin doğuşuna da tanıklık edebiliyoruz. Beşiktaş Spor Okulları Koordinatörü Tuğba Başer ile işte bu tanıklıklarımızı, yenilikleri ve hedeflerini, yani Kara Kartal’ın yuvası spor okullarımız hakkında her şeyi konuştuk.

* Kasım ayında Beşiktaş Camiası’nda neler yaşandı?

* 1903 İsparta Beşiktaşlılar Derneği, dergimize faaliyetlerini anlattı.

* Rıdvan Akar ve Sevecen Tunç “Baba Hakkı” kitabı yazdı. Biz de ayın kitabı seçerek, okurlarımıza sunduk. Kitap, müzik ve sinema sayfalarımız yine dopdolu...

* Beşiktaş’ın şairi Vedat Özdemiroğlu’dan Recep Adanır’a şiir!

* Beşiktaşlı Bisikletçi Burak İzmirlioğlu, karda çamurda, yağmurda sıcakta tutkusunun peşinden iki teker üstünde pedallamaya devam ediyor. Bu defa da 2017 yılının TransTaurus Etaplı Dağ Bisikleti Yarışı’nın heyecanını sayfalarımıza aktarıyor.

* Motosiklet Başlangıç ve İleri Sürüş Teknikleri Eğitmeni Mustafa Tekin 1000 Motorcu 1000 Çocuk projesinin kurucusu ve uygulayıcısı İlker Kul ile buluştu ve mesajını iletti: “Gelin hep birlikte bu dünyayı değiştirelim”

* İleri Sürüş ve Sportif Sürüş Eğitmeni Kaan Özşenler, otomobillerdeki cam filmi muammasını ve gelinen noktayı yazdı.

* Beşiktaş Dergisi’nin Yavru Kartallar’a ayırdığımız sayfaları da yine dolu dolu... Yavru Kartal arkadaşlarımız Kübra, Emin Nuray ve Zeynep, Ahmet Yavuz, Alvaro Negredo ile buluşup bir Yavru Kartal röportajı gerçekleştirdiler. Bu eğlenceli röportajın yanı sıra Mini Mini Kartallar ve aktüel bilgiler de Yavru Kartal dergimizde...

Beşiktaş’ın tarihinin bir parçası olmak için siz de Beşiktaş Dergisi okuyun...

Satış: Kartal Yuvası mağazalarında, www.kartalyuvasi.com.tr adresinde ve bayilerde