HABERLER

10.11.2017

FUTBOL

Anderson Talisca: 'Benim Birinci Tercihim Beşiktaş'

Futbolcumuz Anderson Talisca, NTV Spor'da Ercan Taner'in Gündem Özel programının konuğu oldu.

10 Kasım dolayısıyla Ulu Önder Atatürk hakkındaki fikirleri sorulan Talisca, “Mustafa Kemal Atatürk’ü biliyordum. İnsanlar sabah arabada giderken birden arabalarından inip hazır ola geçince kendisini daha fazla araştırdım” açıklamasında bulundu.

Ercan Taner'in sorularını yanıtlayan Talisca, ülkemiz hakkında şu görüşlerini aktardı: “Türkiye çok büyük bir ülke. Burası ile ilgili insanların negatif yorumları vardı ama ben hiçbir kötü durumla karşılaşmadım. Bütün şehirlerde çeşitli tehlikeler var.”

Beşiktaşımız hakkındaki soruları da yanıtlayan Talisca, özetle şu ifadelerde bulundu:

“Altyapı oyuncularına biraz daha fazla şans verilmeli. Beşiktaş altyapısında gençlere şans tanınıyor. İleride mutlaka kadroda kendilerine yer bulacaklardır. Ben de Pepe ve Quaresma’dan çok şey öğreniyorum. Gelecekle ilgili çok plan yapmıyorum. Şu anda Beşiktaş’ın oyuncusuyum ve Beşiktaş’a bana şans verdikleri için minnettarım. Burayı tanıdıkça sevmeye başladım. Bana verilen çalışma ortamı ile beraber şu anda işler iyi gidiyor. Benim birinci tercihim Beşiktaş. Benfica ile devam eden bir sözleşmem var. Kulüplerin birbirleriyle anlaşması gerekiyor. Biz Şampiyonlar Ligi’ne maç maç bakıyoruz. İyi konsantre olduk ve şu anki durumumuz ortada. Fizik ve mental olarak Şampiyonlar Ligi’nde iyi olmalısınız. Orada hataya yer yok. Avrupa’da takımlar ofansif şekilde rakiplerinin hatalarını kolluyor. İyi çalıştığıma inanıyorum. Göztepe maçında gol attım. İlerleyen maçlarda daha iyi olmaya çalışacağım. Kafa golleri atmaya Türkiye’de başladım. Şenol Güneş bu yeteneğimi keşfetti. Ben eski takımlarımda bu kadar önde oynamadım. Hocanın görev verdiği her yerde oynarım ama kendimi forvetin arkasında daha iyi hissediyorum. Hocanın tarzı ile benim oyum tarzım uyumlu. Zor bir süreç atlattık ve son iki maçımızdan galip ayrıldık. Maçlarda şanssızlıklar olabiliyor. Ben maç seçmem. Önümüzde çok maç var. Hiçbir şey imkansız değil. Rakiplerimizi yakalamaya çalışacağız. Bu ligde oynamak isteyen birçok büyük yabancı oyuncu var. Sınırlama onların isteklerini olumsuz etkileyebilir. Sert oynayan bir oyuncu değilim. En ufak faulümde bazen sarı kart görüyorum. Bana yapılan daha şiddetli harekete sarı kart çıkmayınca sinirleniyorum.”