HABERLER

Beşiktaş Dergisi Kasım Sayısı Çıktı

Kapağında takımımızın UEFA Şampiyonlar Ligi zaferinin “Türkiye’nin Gururu” sloganıyla yer aldığı Namağlup Tek Şampiyon Beşiktaş Dergisi’nin Kasım sayısı çıktı.

İki yıl üst üste şampiyon olan, Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi yegane temsil eden ve üçüncü sezon da şampiyonluğun bir numaralı adayı olan Beşiktaşımız’ın aylık dergisinin kapağında Cenk Tosun ve Türkiye’nin gururu Beşiktaşımız’ın kıymetli evlatları, tüm ihtişamları ile sizleri selamlıyor.

Beşiktaş sevdalıları için içeriği bizzat Beşiktaş taraftarının gönüllü katkılarıyla oluşturulan ve değerli büyüğümüz Mehmet Ali Tanman’a ithaf edilen Beşiktaş Dergisi Kasım sayısı, tüm Kartal ruhlular için yine büyük bir titizlik ve aşk ile hazırlandı.

İşte Beşiktaş Dergisi’nde yer alan konularımız:

* Başkanımız Sayın Fikret Orman’ın şampiyon Beşiktaş ailesine mesajları...

* Önderimiz Büyük Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin yetmiş dokuzuncu yılında her zamankinden daha fazla özlemle anıyoruz.

* Hani “boynuz kulağı geçti” diye bir atasözümüz vardır ya... Ne “futbol starları” geldi geçti onun yanı başından. Bir an olsun yedek kalmaktan şikayet etmeyen, hatta bu durumla ilgili her daim espriler yapan forvetimiz, aslında büyüklerinden, o görkemli gol ustalarından çok şey öğrendi; çalıştı, yükseldi ve doğrusu hepsini geçti. Cenk Tosun’un dillere destan yükseliş hikâyesini Beşiktaş Dergisi’nin sayfalarına taşıdık.

* Tarihimize ismini altın harflerle yazdıran efsane futbolcularımızdan Mehmet Ali Tanman büyüğümüze ithaf ediyoruz dergimizi... Sekiz yılda yedi lig şampiyonluğuna adını kazıyan, Beşiktaş ile hala kırılamayan rekora imza atan efsane kalecimiz Mehmet Ali Tanman... 1933-1946 yılları arasında 354 maçta Siyah-Beyazlı formayı giyen Mehmet Ali Tanman, kalesinde sadece yetmiş civarında gol gördü ve “100 Yılın En İyi Kalecisi” unvanını kazandı.
Değerli eski futbolcumuzu unutmuyor, unutturmuyoruz.

* Beşiktaş semtinin asil çocukları, Beşiktaş’ın dergisine yazmayı sürdürüyor. “Tek amacımız Beşiktaşlılık değerlerini geleceğe aktarmak” diyen Beşiktaş’ın evlatları, bir zamanlar semtimizin derelerinde göllerinde yüzmüş, Beşiktaş’ın köylük kırlık hatta ormanlık zamanlarından bugününe tanıklık etmiş koca çınar Halit Çanga amcamızı dergimize konuk ediyor!

* Özgün, klasik müzik eğitiminden geçmiş ve pop müziğe transfer olmuş, yıllarca sahne tozunu yutmuş, müzikal yönden bir hayli tecrübeli bir şarkıcı... Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) Denetleme Kurulu Üyesi... Onu bizim için daha da değerli yapan çok fazla özellik var. Bir kere o, “özel” bir baba... Ve elbette ki çok sağlam bir Beşiktaşlı...

* UEFA Şampiyonlar Ligi G grubu üçüncü maçında Beşiktaşımız, Fransız ekibi Monaco’yu 2-1’lik skorla mağlup ederek, gruplardaki üçüncü galibiyetini aldı. Siyah Beyazlılarımız, alınan bu sonuçla devler ligi gruplarında ilk üç maçını kazanan ilk Türk takımı oldu. Tüm yaşanan heyecanlı anları, Beşiktaşımız’ın kırdığı rekorları sayfalarımıza da taşıdık.

* Beşiktaşımız’ın ödüllü yöneticisi Umut Kutlu ile dünyada bugün yükselen değer olarak çok konuşulan takımımızı, Beşiktaş’ın kurumsal kimliğini ve geleceğe dair Beşiktaş markasının hedeflerini masaya yatırdık.

* Yirmi altı milyarlık cirosu ile iştahları kabartan futbol ve ekonomisi... Bu ekonominin yıldızlarına baktığımızda ise kulüplerin marka değerlerinin ve ve bu ekonominin altında kalmadığı aşikar. Yani futbolcu transferleri dediğimizde aynı iştah kabartıcı durumu hissetmiyor muyuz? Futbolun ekonomisine dair bilinmeyenleri Handan Kaloğulları yanıtlıyor.

* Yeni sezona TÜBAD Turnuvası Şampiyonluğu ile başlayan Beşiktaş Sompo Japan Takımımız’ın kombineleri satışta... Geçtiğimiz sezon ortaya koyduğu mücadelesi, son ana kadar pes etmeyen karakteri ve göze hoş gelen basketboluyla tüm sporseverlerin beğenisini kazanan Siyah Beyazlılarımız, yeni sezonda daha da güçlenmiş kadrosuyla yeni zaferler peşinde koşacak.

* Ressam Nihat Evren Derman, “Siyah’ıyla Beyaz’ıyla Dolmabahçe” diyerek Kara Kartal’ın coşku anlarını ölümsüzleştirmeye ve büyük Beşiktaş taraftarını resim sanatıyla buluşturmaya devam ediyor. Bu sayıda Şikago maceraları da çok özel bir anlatımla dergimizde...

* Beşiktaş atkısının Türkiye ve dünya ölçeğindeki “Her yerde BeşiktAŞK” macerası sürüyor. Gökhan Karakaş ve gezgin Kartallar’ın atkıları kutuplardan Amazon diyarına, gezgin Beşiktaşlılarca gezegenin her yerini kaplıyor ve bu sayımızda da Yavru Vatan’dan dünyanın en güneyine kadar “BeşiktAŞK” diye haykırıyor!

* Amsterdam; dünyanın büyülü feneri, masalsı kanallar şehri... Adil Akbay “Portakallar Diyarı”nı bizlere sayfalarımız aracılığıyla sunuyor.

* Türkiye Ligi’nde Gençlerbirliği, Trabzonspor, Başakşehir; Avrupa’da Leipzig ve Monaco müsabakalarımızın analizleri...

* Yiğit Caner Aydın... Yirmi bir yaşında başına düşen stant sonrasında her şeyiyle değişen bir hayat... Hayat bu ya, nerede neyle karşılaşacağımızı bilemeyeceğiz hiçbir zaman. Yoğun bakımda gücünü “Haydi kalk ayağa, yürü güneşe” sözleriyle toparlayan Caner’in hayatı, tesadüfen eline aldığı yayla bir kez daha değişti.

* Avrupa Şampiyonası’nın finalinde İngiltere’yi 2-1 mağlup eden Ampute Milli Takımımımız, ay yıldızlı formayla Türkiye’ye son yıllarda en büyük gururu yaşatan ekip oldu. Kulübümüz, kaptanın dileğini yerine getirerek, final için Vodafone Park’ın kapılarını açtı ve on binler bu zafere mabedimizde tanıklık etti. Şampiyon futbolcularımızı tekrar kutluyoruz... 

* Serdar Vatansever’den uzman klinik psikolog görüşleri... Psikoloji-oyuncu ilişkisi; ruh ve beden sağlığı için spor yapmanın önemi ve zihinsel mevzulara dair ince ipuçları dergimizde...

* Fatma Arsan, anne kız Beşiktaşlı Dişi Kartallar ile buluşmaya devam ediyor. Hem de bu kez Amerika’da! Betül Ümit Dişkaya ve sevimli kızı Seline dergimize Beşiktaş’a olan sadakatlarını anlattılar...

* Danışman astrolog Betül Alakır’dan Negredo’nun astrolojik portresi...

* Sosyal medyanın da şampiyonu Beşiktaş’ın siber alanlardaki istatistikleri, ay boyunca Beşiktaş’a dair konuşulan her şey, analizler, trend topikler, Kara Kartal’ın web diyarındaki yansımaları...

* Dergimizin de yazarlarından, Beşiktaş ressamı Nihat Evren Derman, çok önemli bir projeye imza atarak, gururumuz oldu. Derman’ın Chicago Polis Teşkilatı müzesinde sergilenecek olan “Chicago’s Finest” tablosunun yer aldığı takvimlerden elde edilecek gelirle Saint Patrick High School’da bir çocuğa burs verilecek. Nihat Evren Derman, Beşiktaş’tan Chicago’ya uzanan yolculuğunu sizler için kaleme aldı.

* Alemin gözü yaşlı, Memoriam’ın solisti Karl Willetts de Beşiktaşlı... Beşiktaş her yerde... Kalplerde... Ruhlarda... Sahnelerde... Yüreklere düşmeye görsün sevgisi, sonsuza kadar yanar bu ateş. İster bir rock yıldızı olsun isterse de bir sokak çocuğu... Hepsi için aynı söz geçerlidir: “Ne mutlu Beşiktaşlıyım diyene!”

* Ekim ayında Beşiktaş Camiası’nda neler yaşandı?

* Denizli Beşiktaşlılar Derneği, dergimize faaliyetlerini anlattı.

* İngiliz edebiyatının şahikası Vanity Fair’in yazarı William Makepeace Thackeray’i ayın yazarı olarak Beşiktaşlılar’a önerdik. Yazın dünyasının, sinema aleminin ve müzik sahnelerinin arka planında yaşananları sayfalarımıza aktardık.

* Beşiktaş’ın şairi Vedat Özdemiroğlu’dan Gordon Milne’ye şiir!

* Beşiktaşlı Bisikletçi Burak İzmirlioğlu, Beşiktaş’ın peşinde koşayım derken kendini nasıl uluslararası bir yarışta buldu... 2016-2017 sezonunda UEFA finaline çıkma umuduyla Stockholm’e aldığı uçak biletini Lyon’a elendikten sonra Roma’ya çevirerek UEFA’da final seyretmek yerine Roma sokaklarında nasıl yarıştığının hikayesini aktardı.

* Motosiklete dair her şeyi, yolda hayat kurtaracak önerileri, Motosiklet Başlangıç ve İleri Sürüş Teknikleri Eğitmeni Mustafa Tekin yazdı.

* İleri Sürüş ve Sportif Sürüş Eğitmeni Kaan Özşenler, off road dünyasındaki gelişmeleri anlattı.

* Beşiktaş Dergisi’nin Yavru Kartallar’a ayırdığımız sayfaları da yine dolu dolu... Yavru Kartal arkadaşlarımız Yusuf Kaan Coşkun ve Defne Özden, Tolgay Arslan ile buluşup bir Yavru Kartal röportajı gerçekleştirdiler. Bu eğlenceli röportajın yanı sıra Mini Mini Kartallar ve aktüel bilgiler de Yavru Kartal dergimizde...

Beşiktaş’ın tarihinin bir parçası olmak için siz de Beşiktaş Dergisi okuyun...

Satış: Kartal Yuvası mağazalarında, www.kartalyuvasi.com.tr adresinde ve bayilerde