HABERLER

Evren Erler: ‘Beni Gordon Milne Beşiktaşlı yaptı’

Çocuk yaşlarında başladığı tiyatro sanatına tam yirmi üç yıl Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nde yazar, oyuncu ve eğitmen olarak hizmet etmiş olan Beşiktaşlı Evren Erler ile buluştuk. İki yıl üstüste Sadri Alışık Sinema Tiyatro Oyuncu ödüllerinde hem komedi hem de dram dallarında ödüller alan oyuncu ile şanlı stadyumumuzda bir Şeref Turu atarak, hayatı, tiyatroyu, dizi setlerini ve Beşiktaşımız’ı konuştuk.

İşte Beşiktaş Dergisi Ekim sayısında yayımlanan o röportajdan bazı bölümler...

“Orada durmuş, arabanın içinde trafiğin akmasını bekleyen Gordon Milne’ye kilitlenmişim. Bana sevgiyle el salladı. Henüz çocuk yaşlarındaydım ve Metin, Ali, Feyyaz fırtınasının deli gibi estiği zamanlardı. O an, ailemin tamamı Fenerli olduğu halde ben Beşiktaş’ı seçtim. Yani Gordon Milne, bir sıcak bakış ve samimi bir el sallayış ile beni Siyah-Beyaz renklere bağlamıştı.”

“Şenol Güneş’in kendine has duruşunu önemsiyorum. Temkinli, kucaklayıcı, kavrayıcı ve o ölçülü konuşmaları... Rakibe saygısı... Babalar dönemi Beşiktaşı’nın bir devamı gibi. Baba Hakkı’ların, Süleyman Seba’ların Şeref Bey’lerin duruşunu layığıyla sürdürüyor Güneş.”

“Dizi sektöründe emek veren büyük bir çoğunluk, yaptığı işe burun kıvırıyor ama inanın özellikle birinci bölümüne bir film projesinden daha fazla insan emeği ve zaman harcanıyor.”

“Genel olarak dizilerde ‘kötü’ diye nitelendirebileceğimiz rollere uyugun görüldüm. Örneğin Fox'ta yayınlanan ‘Kalbimdeki Deniz’ dizisinde oynadığım ‘Şirzat’ karakteri için, güçlü ve durdurulamaz bir iradesi olan, baskın ve despotik arzular tarafından ele geçirilmiş, nefret ve tiksinti ile dolu bir insanı anlatmaya gayret ediyorum.”

Daha fazlası Beşiktaş Dergisi Ekim sayısında...

Satış: Kartal Yuvası mağazalarında, www.kartalyuvasi.com.tr adresinde ve bayilerde