HABERLER

Beşiktaş Dergisi’nde Bu Ay!

Kapağında takımımızın önemli futbolcularından Ryan Babel’in yer aldığı Namağlup Tek Şampiyon Beşiktaş Dergisi’nin Ekim sayısı çıktı.

İki yıl üst üste şampiyon olan, Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi yegane temsil eden ve üçüncü sezon da şampiyonluğun bir numaralı adayı olan Beşiktaşımız’ın aylık dergisinin kapağında Ryan Babel, çok özel bir illüstrasyon ile sizleri selamlıyor.

Beşiktaş sevdalıları için içeriği bizzat Beşiktaş taraftarının gönüllü katkılarıyla oluşturulan ve değerli büyüğümüz Ali İhsan Karayiğit’e ithaf edilen Beşiktaş Dergisi Ekim sayısı, tüm Kartal ruhlular için yine büyük bir titizlik ve aşk ile hazırlandı ve dergi, reyonlarındaki yerini aldı.

İşte Beşiktaş Dergisi’nde yer alan konularımız:

* Başkanımız Sayın Fikret Orman’ın şampiyon Beşiktaş ailesine mesajları...
* Ryan Babel, futbolu bir sanat olarak gören, derinlikli düşünebilen ve yaptığı işe bir anlam katmaya çalışan ilginç bir sporcu. Futbol anlayışını, arkadaşlarıyla ilişkilerini, yaşadığı kırgınlıklarını ve sevinçlerini tüm samimiyetiyle bizlere anlattı. Babel’in Beşiktaş Dergisi’ne verdiği bu özel röportajda futbolcumuzun tüm spor yaşamı gözler önüne serildi.
* Tarihimize ismini altın harflerle yazdıran efsane futbolcularımızdan Ali İhsan Karayiğit büyüğümüze ithaf ediyoruz dergimizi... Ömrünün yarısından fazlasını kulübümüzde geçiren, cebinde Beşiktaş’la ilgili binlerce anı biriktiren değerli eski futbolcumuzu unutmuyor, unutturmuyoruz.
* Beşiktaşlılığın görünmeyen kaynakları ile doludur semtimizin her noktası. Bir semt takımı olmanın ayrıcalığını yaşayan Beşiktaşımız’ı besleyen tüm nüveleri, Beşiktaş kültürünün gizli tarihini, yitirdiğimiz semt değerlerinin birincil kişiler ve kaynaklarından karşılaştırılmalı aktarımını Beşiktaşlılar’a sunmak için “semtimizin güzel çocukları” yazıyorlar; “Tek amacımız Beşiktaşlılık değerlerini geleceğe aktarnak” diyorlar...
* Ricardo Quaresma’yı niçin böylesine bağrına bastı Beşiktaşımız? Sadece o müthiş trivela ve rabonaları mı? Attığı ve attırdığı klas goller sayesinde mi? Tabii ki müthiş yetenekleri asla göz ardı edilemez ama bir Beşiktaşlı için Q7 asla sadece bir futbolcu değildir. Ricardo’nun portresini Murat Arda yazdı.
* Çocuk yaşlarında başladığı tiyatro sanatına tam yirmi üç yıl Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nde yazar, oyuncu ve eğitmen olarak hizmet etmiş olan Beşiktaşlı Evren Erler ile buluştuk. İki yıl üstüste Sadri Alışık Sinema Tiyatro Oyuncu ödüllerinde hem komedi hem de dram dallarında ödüller alan oyuncu ile şanlı stadyumumuzda bir Şeref Turu atarak, hayatı, tiyatroyu, dizi setlerini ve Beşiktaşımız’ı konuştuk.
* Süper Kupa Şampiyonu Beşiktaş Mogaz tam gaz... 2016-17 sezonunda Süper Kupa, Türkiye Kupası ve Süper Lig şampiyonlukları yaşayan Siyah Beyazlılarımız, 2017-18 sezonuna da Süper Kupa şampiyonluğuyla başladı.
* Ekonomisiyle tüm insanların iştahını kabartarak, taraftar üzerinde mistik bir etki yaratan futbol... Büyük bir katma değere sahip olan, binlerce insana iş imkanı sağlayan, konu olarak üniversitelere girerek bu sektör için uzman personel yaratan bu endüstrinin arka planında neler var? Nasıl çalışmalar yapılıyor? Tüm bu soruları Handan Kaloğulları yanıtlıyor.
* Kadir, Ulvi, Gökhan üçlemesinin efsane yüzü Gökhan Keskin, artık gençlerin yarınlarına umut ışığı oluyor. Futbol Akademi Sportif Direktörü Gökhan Keskin ile hem Beşiktaş hem de Türk futbol altyapısını konuştuk.
* Ressam Nihat Evren Derman, “Bir Başkadır Şampiyonların Rüyası” diyerek Kara Kartal’ın coşku anlarını ölümsüzleştirmeye ve büyük Beşiktaş taraftarını resim sanatıyla buluşturmaya devam ediyor.
* Beşiktaş atkısının Türkiye ve dünya ölçeğindeki “Her yerde BeşiktAŞK” macerası sürüyor. Gökhan Karakaş ve gezgin Kartalların atkıları kutuplardan Amazon diyarına, gezgin Beşiktaşlılarca gezegenin her yerini kaplıyor ve bu sayımızda da Yavru Vatan’dan dünyanın en güneyine kadar “BeşiktAŞK” diye haykırıyor!
* İstanbul’dan yaklaşık bir buçuk saatlik uçuş mesafesinde bulunan Belgrad; vizesiz olması, yürüyerek ya da bisikletle gezmeye elverişli yapısı, kültür-sanat, yeme-içme ve eğlence sahnelerinde günbegün canlanan çehresi ve makul fiyatlarıyla hafta sonu ile birleştirebileceğiniz kısa tatiller için çok ideal bir rota.
* Şampiyonlar Ligi’nde deplasmanda perişan ettiğimiz Porto ve üst üste üçüncü şampiyonluğumuzun peşinde Türkiye Ligi’nde Bursaspor ve Karabük, Konyaspor ve Fenerbahçe ile oynadığımız maçların analizi... Tarihe geçen Porto zaferimizin yurt içi ve yurt dışındaki manşetlere yansımaları...
* Tribünlerimizin bir pankartında belirttiği gibi; beşikte başlayan forma aşkımız, mezara kadar devam eder. Beşiktaşımız’ın üçüncü yıldızla taçlandırdığı ve “Zafere Kanatlan” sloganıyla taraftarlarımızın beğenisine sunulan formalarımızın satışı tüm sezonlar içinde rekor sayıya ulaştı. Dünden bugüne formalarımızın hikayelerini Serpil Kurtay kağıda aktardı.
* Başkanımız Fikret Orman’ın bizzat rehberlik ederek resmi olarak başlattığı Şeref Turu, özel tasarlanan rotası ile hem Beşiktaşlılar hem de tüm sporseverler için nefes kesici bir serüven niteliğinde... Şeref Turu ziyaretçileri için mabedimiz Vodafone Park’ın kapıları ardına kadar açık ve biz de ilk günün heyecanını sayfalarımıza taşıdık.
* Beşiktaşımız’ın dillerden düşmeyen ve taraftarlarımızın en sevdiği on dört marş, tek bir albümde toplandı. “Siyah Beyaz Marşlar”, Kartal Yuvası mağazaları ve kartalyuvasi.com.tr adresinde sizleri bekliyor.
* Serdar Vatansever’den uzman klinik psikolog görüşleri... Ruh ve beden sağlığı için spor yapmanın önemi dergimizde...
* Fatma Arsan, anne kız Beşiktaşlı Dişi Kartallar ile buluşmaya devam ediyor. Bu kez sayfalarımıza Zühal Akçay ve Gökçenaz konuk oldu...
* Danışman astrolog Betül Alakır’dan Kepler Laveran Lima Ferreira’nın yani Pepe’nin astrolojik portresi...
* Sosyal medyanın da şampiyonu Beşiktaş’ın siber alanlardaki istatistikleri, ay boyunca Beşiktaş’a dair konuşulan her şey, analizler, trend topikler, Kara Kartal’ın web diyarındaki yansımaları...
* Eylül ayında Beşiktaş Camiası’nda neler yaşandı?
* Duisburg Beşiktaşlılar Derneği, dergimize faaliyetlerini anlattı.
* Çağdaş zamanların en üretken yazarlarından birini, Umberto Eco’yu ayın yazarı olarak Beşiktaşlılar’a önerdik. Eleştirmen, düşünür, aynı zamanda Orta Çağ estetiği ve göstergebilim dalının da üstadlarından birisi olarak kabul edilen Eco, sıra dışı bir entelektüel olarak tüm dünyayı etkilemiştir. Zira İtalyan ustamız Eco, aslında çok yönlü bir bilimadamıdır aynı zamanda.
* Süperstarlık’tan süper bilgeliğe ulaşan sıradışı sinema artistleri, konserler, etkinlikler ve müzik dünyasındaki gelişmeler...
* Beşiktaş’ın şairi Vedat Özdemiroğlu’dan Malzemeci Süreyya’ya şiir!
* Beşiktaşlı Bisikletçi Burak İzmirlioğlu, İspanya’nın yetiştirdiği büyük yol bisikletçisi Alberto Contador Velasco’yu dergimizin sayfalarına taşıdı.
* Motosiklete dair her şeyi, yolda hayat kurtaracak önerileri, Motosiklet Başlangıç ve İleri Sürüş Teknikleri Eğitmeni Mustafa Tekin yazdı.
* İleri Sürüş ve Sportif Sürüş Eğitmeni Kaan Özşenler Dolu Hasarı karşısında yapmamız gerekenleri aktarmaya devam ediyor.
* Beşiktaş Dergisi’nin Yavru Kartallar’a ayırdığımız sayfaları da yine dolu dolu... Yavru Kartal arkadaşlarımız Zeynep Adalı ve Batuhan Kartal Nemli, Fatih Aksoy ile buluşup bir Yavru Kartal röportajı gerçekleştirdiler. Bu eğlenceli röportajın yanı sıra Mini Mini Kartallar ve aktüel bilgiler de Yavru Kartal dergimizde...

Beşiktaş’ın tarihinin bir parçası olmak için siz de Beşiktaş Dergisi okuyun...

Satış: Kartal Yuvası mağazalarında, www.kartalyuvasi.com.tr adresinde ve bayilerde