HABERLER

22.12.2016

GÜNCEL HABERLER

Futbol Ailesi Teröre Karşı Vodafone Arena’da Bir Araya Geldi

Ülkemizin son dönemde maruz kaldığı terör saldırıları karşısında futbol ailesi birlik beraberlik gösterdi. Spor Toto Süper Lig'de yer alan kulüplerde forma giyen yerli ve yabancı oyuncular, bugün “Yıldızlar Karması” adı altında bir dayanışma maçı yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı koordinasyonunda gerçekleştirilen organizasyona; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Başkanımız Fikret Orman, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile spor dünyasından çok sayıda isim ve vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, maç öncesi yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“1.5 yıldır kesintisiz olarak terörle mücadele ediyoruz. Şehit ve gazilerimizin olduğu bir dönem yaşıyoruz. Bu millet terörü bir ve beraber olarak bitirecektir. Yeter ki bir olalım, iri olalım, kardeş olalım hep beraber Türkiye olalım. Biz tek milletiz. Birbirimize sarılacağız ve Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız.”

Futbol Takımımızdan; Tolga Zengin, Oğuzhan Özyakup ve Olcay Şahan yerli yıldızlar karmasında; Fabricio Ramirez, Aras Özbiliz ve Anderson Talisca yabancı yıldızlar karmasında forma giydi.

Otuz dakikadan çift devre oynanan dayanışma maçını yerli yıldızlar karması 4-3 galip tamamladı.

“Yıldızlar Karması” dayanışma maçından elde edilen tüm gelir Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracığı ile bağışlanacak. 
Fotoğraf: Ufuk Tuncaelli