HABERLER

2002-2003 Sezonu Şampiyonluğumuz

Türkiye’de 100. yılını kutlyan ilk kulüp olan Beşiktaşımız, 2002-2003 sezonuna şampiyonluk parolasıyla başladı. Teknik direktörlüğe deneyimli isim Mircea Lucescu’yu getiren Beşiktaş, kadrosunda da büyük değişiklik yaptı. Altı yıldan sonra Sergen Yalçın ile Kocaelispor’dan Serdar Topraktepe yuvaya dönerken, Tolga, Zafer, Kaan, Göksel, Kolombiyalı Cordoba, Romanyalı Pancu ile Brezilyalı Zago transfer edildi. Süper Lig mratonu boyunca tek mağlubiyet alan, dört derbi maçını da kazanan, Avrupa’nın en az gol yiyen ikinci takımı olan Siyah-Beyazlı ekibimiz, 16. haftadan itibaren zirveden inmedi.

En yakın rakibine sekiz puan fark atan takımımız, ligin bitimine bir hafta kala ezeli rakibimiz Galatasaray ile oynadığı maçta şampiyonluğunu ilan etti. Sergen Yalçın’ın 90. dakikada attığı muhteşem golle 100. yılında şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş’ın kadrosunda şu isimler bulunuyordu: 

“Oscar Cordoba, Göksel Gencer, N. Yasin Yıldız, Ronaldo Guiaro, Antonio Carlos Zago, Tolga Doğantez, A. Da Silva Mariano (Amaral), Enver Gayır, Zafer Demiray, Tümer Metin, Tayfur Havutçu, Bayram Bektaş, Yasin Sülün, Serdar Topraktepe, Daniel Gabriel Pancu, Eser Yağmur, Kaan Dobra, Ahmet Yıldırım, Sergen Yalçın, Tamer Tuna, Niyazi Güney, Engin Özçelik, İbrahim Üzülmez, Pascal Oliver Nouma, İlhan Mansız, Ali C. Begeçarslan, Ali Eren Beşerler, Ahmet Dursun, Federico Giunti, Constantin Marius Maldarasanu.”

Rekorları alt üst ederek 100. yıl ile şampiyonluğu beraber kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşayan Beşiktaşımız’ın taraftarı boş durmadı. Siyah-Beyaz Derneği’nin hazırladığı, binlerce Beşiktaşlı’nın Balmumcu’dan İnönü Stadı’na taşıdığı, iki kilometre uzunluğunda, 3,5 ton ağırlığındaki dev bayrak, “dünyanın en büyük bayrağı” olarak rekor kırdı.