HABERLER

03.05.2016

GÜNCEL HABERLER

Başkanımız Fikret Orman, Sporda Şiddetin Önlenmesi ve Tahkim Çalıştayı’na Katıldı

İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın NG Hotels Sapanca’da organize ettiği ‘Sporda Şiddetin Önlenmesi ve Tahim Çalıştayı’na; Başkanımız Fikret Orman, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ile spor dünyasından birçok önemli isim katıldı.

Çalıştayda bir konuşma yapan Başkanımız Fikret Orman, şu ifadeleri kullandı:

“Bizler spor insanlarıyız. Kulüp başkanı olarak ne kadar kendi kurumlarımızı temsil etsek de amacımız spora hizmet etmek ve spor ahlakına uygun hareket etmek. Bu güzel oyunu çirkinleştirmeden insanlara sevdirmeliyiz. Bu oyun ne kadar güzel olursa biz de Beşiktaş camiası olarak o kadar mutlu oluruz. Türkiye’de işler maalesef yapılıyormuş gibi yapılıyor. Böyle olduğu için de bir sonuca ulaşamıyoruz. Sporda şiddet en çok seyirci ile kulübün iç içe olduğu yerlerde oluyor. Beşiktaş’ın sekiz sezonda iki sezon sahası kapandı. Biz hiç taviz vermeden gidiyoruz. Sporda şiddeti körükleyenlerden biri de basın. Federasyon da irade göstermeli. Herkesin bu işte bir payı var. Kötüyü emsal yapmamalıyız. Avrupa’da suçlular hemen cezalandırılıyor. E-biletin iyi bir şey olduğunu herkes söylüyor. Biz de çok memnunuz.”

Toplantı sonrası basına gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulunan Başkanımız Fikret Orman, şunları söyledi:

“Tüm camiamızla şampiyonluğa odaklandık. Şampiyonluğu hak ettiğimizi düşünüyorum. Kulübümüzde bir seçim olacak ama o bile gündem değil. Hedefimiz sadece şampiyonluk. Kamuoyunu yönlendirme amaçlı haberleri ayıp ve günah olarak değerlendiriyorum.”